Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ολοκληρώθηκε  η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Πειραιά από την οποία δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Τρεις ομάδες μικρότερων κατηγοριών απέκλεισαν συλλόγους μεγαλύτερων . Ο Πειραϊκός την Ένωση Ρέντη, ο Ολυμπιακός Κερατσινίου τα Αστέρια Δραπετσώνας  και ο ιστορικός Περαμαϊκός τον ΑΟΑΔ.

Συνολικά αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Κυπέλλου 10 ομάδες της Α’ Κατηγορίας ( Αίας Σαλαμίνας, Αστυπάλαια, Δόξα Πειραιά, Παννεαπολικός, Ήφαιστος, ΑΣ Ποντίων, Καστέλλα, ΑΟ Κορυδαλλός, Ένωση Ρέντη, Αστέρια Δραπετσώνας)

Συνεχίζουν οι υπόλοιπες 18 , έξι ομάδες της Β’ Κατηγορίας ( Αστέρας Νίκαιας, Ένωση Καμινίων , Ηρακλής Νίκαιας Ολυμπιακός Κερατσινίου, Πειραϊκός, Φαληρικός ) και δυο της Γ’ ο Περαμαϊκός και ο ΑΣΧ Ποσειδών για πρώτη φορά ).

Στην τρίτη φάση μετέχουν και οι έξι ομάδες της Γ’ Εθνικής ( Αμπελακιακός, Ατρόμητος Πειραιά , Εθνικός, Ιωνικός, Κερατσίνι, Προοδευτική )

Η 3η φάση του Κυπέλλου θα γίνει σε …δόσεις .  Ξεκινά από αύριο στις 16.30 στις Τζιτζιφιές με τον αγώνα Ικάρου Καλλιθέας – Εθνικού, συνεχίζεται το Σάββατο με 4 αγώνες , την Κυριακή με 6 , την Δευτέρα με έναν ( Ηρακλής Νικαίας – Καραβάς στο Π. Νικολαΐδης στις 18.30  ) και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου με 4 αγώνες όπου συμμετέχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής μια από τις οποίες θα αποκλειστεί σίγουρα αφού Προοδευτική- Αμπελακιακός αγωνίζονται μεταξύ τους…..

Μεγάλο ντέρμπι έγινε  στην Σαλαμίνα. Η ΑΕ Μοσχάτου πήρε την πρόκριση από τον Αίαντα στην παράταση. Αφού βέβαια έχασε πέναλτι νωρίτερα . Από μια αποβολή οι δυο ομάδες . Με τους Μοσχατιώτες να ωρύονται για την αποβολή του κορυφαίου παίκτη τους Σταμάτη Σαπαλίδη. Στα αξιοσημείωτα ο τραυματισμός και η αποχώρηση του βοηθού Μητάκου στην παράταση ( 102’) .Ο διαιτητής Λεμπέσης πήρε την ευθύνη πάνω του και συνέχισε το παιχνίδι. Πάντως δεν πήγε καλά . Η διαιτησία του ασορτί με τον γύρω χώρο του γηπέδου. Τα «θαλάσσωσε »…….

Όσον αφορά αυτούς που λένε ότι ο ρέφερι δεν έπρεπε να συνεχίσει το παιχνίδι με έναν βοηθό να πούμε ότι είναι στην  ευχέρεια του διαιτητή να αποφασίσει. Κάποιοι μάλιστα μίλησαν ότι έπρεπε να υπάρχουν και τέταρτοι διαιτητές για τέτοιες περιπτώσεις . Καλή ιδέα, αλλά στον Πειραιά όλοι ξέρουμε ότι με το ζόρι βγαίνουν οι τριάδες . Ο τέταρτος δυστυχώς θεωρείται …πολυτέλεια…..

Στο  β’ ημίχρονο «ξύπνησαν » Ερμής και Καραβάς και πήραν άνετη πρόκριση επί ΑΣ Ποντίων ( 3-0) και Ηφαίστου ( 2-0 ) αντίστοιχα.

Η Χαλκηδόνα άργησε ακόμα πιο πολύ από τους παραπάνω  και επικράτησε με 2-0 του ΑΟ Κορυδαλλού στην παράταση…..

Αετός Κορυδαλλού και Ίκαρος Καλλιθέας επικράτησαν με το σαρωτικό 6-1 επί των Μιθριδάτη και ΑΟΚ Φαλήρου αντίστοιχα.

Το 6-1 ήταν το σκορ της ημέρας..

Εκπληκτικό αυτό που συνέβη με τα Αστέρια Δραπετσώνας , τα οποία αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό Κερατσινίου με 1-2 . Και τα δυο τέρματα  που δέχτηκε ήταν με αυτογκόλ από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς του. Έτσι οι Κερατσινιώτες πήραν την πρόκριση χωρίς να σκοράρουν. Και τώρα θα αντιμετωπίσουν την άλλη εκπληκτική περίπτωση .Τον

Αστέρα Νίκαιας που  έφτασε στον τρίτο γύρο χωρίς να παίξει ούτε λεπτό….

Μιας και μιλήσαμε για Αστέρα Νίκαιας να πούμε ότι το βραδάκι της Κυριακής έπαιξαν φιλικό με την Αμφιάλη( 1-1). Θετικό χαρακτήρισαν το τεστ στην ομάδα και ότι η εμφάνιση αυτή «εγκυμονεί » κάτι καλό για τον σύλλογο. Γ’ αυτό άλλωστε ανέβασαν μαζί με την ανακοίνωση και ένα τεστ εγκυμοσύνης (!!!) που έγραφε πάνω, το προχθεσινοβραδινό σκορ( 1-1) !!!! Δεν έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι…..

Νέα πρόκριση για τα πιτσιρίκια τυ Δημήτρη Τζανετουλάκου της νεανική Ένωσης Καμινίων επί των Νέων Δραπετσώνας .Τίποτα δεν γίνεται τυχαία…..

Πολύ λαμπρή και μεγαλοπρεπής η γιορτή της ΑΕ Περάματος με την παρουσίαση της ομάδας , των χορηγών , των εμφανίσεων. Η αρχή έγινε από τον ΑΟ Καραβά , συνεχίστηκε από τον Πειραϊκό για να πάρει την σκυτάλη ο ιστορικός Περαματιώτικος σύλλογος. Κάτι νέο  γίνεται στον ποδοσφαιρικό Πειραιά….

Ένας ακόμα βετεράνος διαιτητής ο Ισίδωρος Μερτίκας έφυγε από τη ζωή . Ήταν 83 ετών και είχε σφυρίξει για πάρα πολλά χρόνια σε τοπικό και εθνικό επίπεδο . Η κηδεία του έγινε χθες στο Γ’ Νεκροταφείο. Εκεί που θα πάει θα συναντήσει πολλούς καλούς φίλους από την διαιτησία. Τελευταία έφυγε ο αδελφικός του φίλος Γιώργος Μακρυωνίτης και πριν από μερικούς μήνες ο Δημήτρης Θωμαΐδης . …..

Γιάννης Παπαϊωάννου ο γνωστός πρόεδρος και ποδοσφαιριστής . Συνεχίζει σαν πρόεδρος στη Δόξα Πειραιά , αλλά πήρε μεταγραφή σαν ποδοσφαιριστής. Ανέβηκε προς Χαραυγή σε ομάδα που το όνομα της αρχίζει από Α….