Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …..

Published

on

Η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Πειραιά διεξάγεται  αυτό το Σαββατοκύριακο , με την συμμετοχή των ομάδων της Α’ Κατηγορίας καθώς και αυτών της Β’ και Γ’ που προκρίθηκαν από τον πρώτο γύρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 16 ομάδες της Α’ αγωνίζονται μεταξύ τους , κάτι που σημαίνει ότι οι 8 θα αποκλειστούν με το «καλημέρα»….

Στα αξιοσημείωτα η σημερινή γειτονική αναμέτρηση ανάμεσα στους Νέους Ευγενείας και την Χαραυγή.  Την περασμένη εβδομάδα έπαιξαν  Αστέρας και Ολυμπιακός Κερατσινίου  Οι ομάδες που έχουν έδρα το γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγής «τρώγονται » μεταξύ τους….

Δεν ανταποκρίθηκαν τα περισσότερα σωματεία του 2ου ομίλου  της Α’ Κατηγορίας  στην πρόσκληση του Αετού Κορυδαλλού σε μια συζήτηση  για τα προβλήματα τους αλλά και για την σύσφιξη των μεταξύ των σχέσεων τους. Από τα 13 σωματεία μόνο τα 4 έδωσαν το παρών ( Αστυπάλαια, ΑΟ Καραβάς , ΑΕ Περάματος, Παννεαπολικός ) . Παραβρέθηκαν από την ΕΠΣΠ οι Γιάννης Σπάθας, Γιάννης Ποντίκης και Παναγιώτης Νταλάκος. Φυσικά ήταν εκεί σύσσωμη η διοίκηση του Αετού Κορυδαλλού . Έγινε  μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα με αρκετούς μεζέδες και την μπύρα να ρέει άφθονη. Όπως και να έχει η κατάσταση , ο Αετός έδειξε ότι είναι πάντα πολύ μπροστά σε τέτοια θέματα. Μακάρι να γίνονται τακτικά τέτοιες πολύ όμορφες κινήσεις που μόνο καλό κάνουν  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά…..

Στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣΠ Κ-16 θα λάβει μέρος και η νεοσύστατη ομάδα του Αστέρα Σαλαμίνας . Μια ομάδα στην οποία προΐσταται ο Βαγγέλης Ντάγκας , ένας άνθρωπος που έχει γράψει την ιστορία του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ασχολείται τα τελευταία χρόνια σαν προπονητής σε υποδομές .  ο Αστέρας Σαλαμίνας θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’  Πειραιά….

Μια ακόμα ομάδα από την  επαρχία του Πειραιά , «στα σκαριά » . Στο Αγκίστρι της Αίγινας δημιουργήθηκε ένα νέο σωματείο που θα λάβει από του χρόνου μέρος στα πρωταθλήματα υποδομών της  ΕΠΣΠ. Ήδη στο νησί  με ενέργειες του τοπικού Δήμου , κατασκευάστηκε γήπεδο μικρών διαστάσεων όπου η τοπική ομάδα με παιδιά από την ακαδημία δίνουν αγώνες ……

Εκδήλωση πραγματοποιεί η ΑΕ Περάματος  την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 , στον πολυχώρο « LAMPIRIS GARDEN και ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας ( γέφυρα ΟΛΠ και Π. Νικολαΐδη στο Νέο Ικόνιο Περάματος .

Θα γίνει παρουσίαση της φετινής ομάδας , της νέας εμφάνισης και των χορηγών της.

Το καλύτερο το  φύλαγε για το τέλος η Κύπρος Κορυδαλλού. Που ανακοίνωσε επτά μεταγραφές μαζί . Αυτό σαν απάντηση για κάποιους ότι η ομάδα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο στο φετινό πρωτάθλημα….

Ο Νίκος Δασκαλάκης που λόγω σπουδών δεν αγωνίστηκε πέρυσι στην ΑΕ Νίκαια , επανήλθε φέτος  για να αγωνιστεί. Δεν αγωνίζεται όμως ο σύλλογος που  «κατέβασε ρολά ». Έτσι  πήρε μεταγραφή για την Κύπρο Κορυδαλλού, εκεί όπου υπάρχουν παράγοντες που ήταν παλαιότερα στην ΑΕ Νίκαια…..

Σχετικά με χθεσινό μας δημοσίευμα για την μετακίνηση του στον ΠΑΟ Ρουφ όπου ανέλαβε την θέση του Γενικού Αρχηγού, ο πρώην της ΑΕ Νίκαιας Σταμάτης Γιαννιώτης μας είπε: «Από τον Πειραιά της καρδιάς μου δεν έχω φύγει ούτε από την ΑΕ Νίκαιας. Απλά για φέτος επειδή δεν θα κατέβει η ομάδα  στ πρωτάθλημα , μου ζητήθηκε από το καλό φίλο Θεόδωρο Κουνάδη να προσφέρω για κάποιο χρονικό διάστημα της υπηρεσίες μου στο ιστορικό σωματείο του ΠΑΟ Ρουφ και του είπα ναι .Δεν με χάνει ο Πειραιάς όπως δεν θα χάσει ούτε το ιστορικό σωματείο της ΑΕ Νίκαιας. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι…..»

O Αστέρας Νίκαιας νίκησε σε  φιλικό  αγώνα τον Πυθαγόρα. Και του ήλθε…λουκούμι του Άγγελου  η ανακοίνωση . Και σαν αποτέλεσμα από 0-2 , 6-2 και κυρίως σαν όνομα του αντιπάλου. « Βρήκε λύση στο Πυθαγόρειο θεώρημα » ανέφερε η ανακοίνωση!!!! Είναι μερικές φορές που η επιστήμη αλλά και η έμπνευση  σηκώνουν ψηλά τα χέρια . Οι άνθρωποι , δηλαδή ο Σκανάτοβιτς   είναι αστείρευτη πηγή , πάει και τελείωσε .Βασίλη Τσιτούρα τώρα σε καταλαβαίνω  γιατί έφυγες . Που να τα βγάλεις, πέρα μαζί τους εσύ ένας λογικός άνθρωπος …..

Δεν πρόλαβε να πάρει μεταγραφή  και κατατάχθηκε στον στρατό. Ο λόγος για τον ταλαντούχο μέσο Γιώργο Γκόλγκαρη που φέτος πήγε από την Χαλκηδόνα στον Αστέρα Κερατσινίου.  Αγωνίστηκε το περασμένο Σάββατο  στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου , όπου είχε και εξαιρετική απόδοση. Την Δευτέρα όμως έφυγε για να υπηρετήσει την πατρίδα . Πιο μακριά δεν γίνεται . Διδυμότειχο μπλουζ. Θα το παίζει με την κιθάρα του κιόλας. Άλλωστε ο Γιώργος  είναι καθηγητής κλασσικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Ρέντη…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply