Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεκινάμε με μια πολύ σημαντική κίνηση . Μετά από τις έντονες αντιδράσεις κάποιων Ποδοσφαιρικών Ενώσεων , ανάμεσα στις οποίες και ο Πειραιάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ,ανακοίνωσε πως το 5%των χρημάτων που θα δοθούν στις ΠΑΕ από την ΕΡΤ , θα πάνε  στα ερασιτεχνικά σωματεία .Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη. Είναι πολύ σπουδαία η ενέργεια του υφυπουργού. Αρκεί βέβαια να υλοποιηθεί . Εμείς θα περιμένουμε…

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο. Παρόμοιο… Πριν από πέντε χρόνια είχε αποφασιστεί πως το 4% των εισιτηρίων των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων , θα  πηγαίνει στην ΕΠΟ και από κει θα δίνεται στα ερασιτεχνικά σωματεία . Κάτι που δεν έγινε ποτέ . Το 2014 η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά με έγγραφο της προς τον τότε  πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Σαρρή , ζήτησε να μάθει πότε θα υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία. Απάντηση δεν πήρε ποτέ. Ούτε θετική , ούτε αρνητική.  Ας υλοποιηθεί τώρα. Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένε , εσείς που είχατε υποσχεθεί όταν αναλάβατε πως θα τακτοποιήσετε το θέμα, κάντε κάτι. Εσείς γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα των ερασιτεχνικών συλλόγων , αφού προέρχεστε από μια κορυφαία Ποδοσφαιρική Ένωση της οποίας διατελέσατε για χρόνια πρόεδρος. Να σταματήσουν να φυτοζωούν οι Ενώσεις . Αυτές που επιτελούν τεράστιο έργο , σε όλη τη χώρα……

Παράδειγμα για όλους η κίνηση της διοίκησης της Αμφιάλης που συμβάλει σε μια σημαντική προσπάθεια αναδάσωσης της καμένης περιοχής της Κινέττας με 500 περίπου δενδρύλλια. Τεράστια κίνηση από ένα ερασιτεχνικό σωματείο  για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία .Αξίζουν λοιπόν  πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο Μπήτρο και τους συνεργάτες του….

Να λοιπόν που δημιουργήθηκε ένα σοβαρότατο πρόβλημα  από το πουθενά.

Η Αστυπάλαια Κορυδαλλού ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση των Ντακόστα Κρουζ και Ρικούνοβ  που έμειναν ελεύθεροι από την Κύπρο Κορυδαλλού. Με την διαφορά ότι στην Κύπρο δεν έχουν ιδέα . Όπως μας είπε ο πρόεδρος της τελευταίας Σάκης Τσαμούρης , δεν έχουν δοθεί τα δελτία , δεν έχει υπογράψει ούτε ο ίδιος , αλλά ούτε και κανένας άλλος για την παραχώρηση τους  καμία ελευθέρας . Πως λοιπόν έγιναν οι μεταγραφές ; Και στην Κύπρο μιλάνε ότι ο σύλλογος τους δεν είναι «ξέφραγο χωράφι» για να κάνει ο κανένας ότι θέλει. Και αναρωτιούνται αν κυκλοφορούν «μαϊμού ελευθέρας»……..

 Συνεχίζει την προώθηση μικρών ο ΑΟ Κορυδαλλός. Ο σύλλογος είναι συνεπής στην ανάδειξη ταλέντων εδώ και πολλά χρόνια. Από τις αξιόλογες Ακαδημίες που διαθέτει , ξεπετάγονται κάθε χρόνο πολλά ταλέντα  που έχουν μια σωστή και αξιοθαύμαστη πορεία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο….

Για τον Κοντοπάνο που απέκτησε ο Ατρόμητος Κερατσινίου σας είχαμε προϊδεάσει με γρίφους . Μια σπουδαία μεταγραφή , όπως και αυτή του Κώστα Παπουτσή. Αυτοί οι δυο μαζί με τον άλλο νεοαποκτηθέντα τον Φωτουλάκη και φυσικά τον Κώστα Μπαλαφούτη έχουν αγωνιστεί στην Α’ Εθνική ….

Όσο για τον Λιανάι που απέκτησε ο Ατρόμητος Κερατσινίου , αγωνιζόταν στη Νίκη Ρέντη , αλλά ανήκε στον Άγιαξ Ταύρου, εκεί όπου πρόεδρος είναι ο Αντώνης Τσάτσος,  φίλος και χορηγός του Ατρομήτου εδώ και χρόνια…..

Ακόμα πιο δυνατά μπήκε η Κύπρος Κορυδαλλού στο μεταγραφικό παζάρι.  Είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός που υπάρχει στην ομάδα , που από την χαρά τους οι υπεύθυνοι του συλλόγου ανακοίνωσαν μέσα σε μια μέρα 5 μεταγραφές και μάλιστα πολύ καλές Γκορόγια, Τρικαμηνά, Τσελέπη , Κάππο , Τοπίκογλου . Δημιουργήθηκε έτσι ένα ευχάριστο….χάος . Και έπονται και άλλες πολλές . …

Μαζί με αυτές τις κινήσεις ανακοίνωσαν στην Κύπρο Κορυδαλλού και μια ακόμα «μεταγραφή». Αυτή του Γενικού Αρχηγού Γιώργου Κουρκουτιάδη. Που επέστρεψε στην ομάδα . Ο Γιώργος έχει διατελέσει επίσης διοικητικό στέλεχος στον Αίαντα Σαλαμίνας και στην ΑΕ Νικαίας. Στα αχνάρια του προέδρου της Κύπρου Σάκη Τσαμούρη…..

Συνεχίζει τις απολαυστικές ανακοινώσεις του  ο Αστέρας Νίκαιας με το σχετικό χιούμορ και το ανάλογο….. θάψιμο. . Αντιγράφω από την τελευταία σχετικά με την ανανέωση του Αλέξανδρου Φλαμπούρη:« Πρώτο του μέλημα σαν αρχηγός όπως δήλωσε να περιορίσει τα νεύρα του (από το πάθος του να κερδίζει) και να διώξει τον αδελφό του από την ομάδα…».

Όσον αφορά την ανανέωση του Τάσου Μανώλα  μάθαμε ότι δουλεύει στο «Allou Fun Park » , μοιράζει χαμόγελα και διώχνει την μπάλα τόσο μακριά που φτάνουν από το γήπεδο της Νίκαιας στη δουλειά του. Πλήρης κατάργηση των …..προσωπικών δεδομένων δηλαδή…..

Στον ΑΟ Καραβά ανακοινώνουν τα πάντα εκτός από μεταγραφές . Νέα γραμμή  ακολουθεί φέτος  ο Κυπελλούχος Πειραιά . Που συνάδει με το «όποιος βιάζεται σκοντάφτει » ,το «σπεύδε βραδέως»  και « το καλό πράγμα αργεί να γίνει» .Αντίθετα είναι …εχθρός  με « το γοργόν και χάριν έχει»….

Μας το μετέφερε ο Βασίλης Τσιτούρας. Ναι ο γνωστός… αντιρρησίας, αντιδραστικός αλλά και παράλληλα ένας ρομαντικός εργάτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Είδε λοιπόν τις προάλλες  καμιά δωδεκαριά πιτσιρίκια των Νέων Ευγενείας στο γήπεδο του Ρέντη με τον προπονητή τους Γιώργο Πασιάκο και τον γυμναστή Νίκο Ηλιαδάκη να προπονούνται σε φυσική κατάσταση. Όλα αυτά 6.30 το πρωί !!!! Μάλιστα κύριοι από τα άγρια χαράματα στο γήπεδο , ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Γιατί όπως πολύ σωστά σχολιάσε ο Τσιτούρας «Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο ,έχει τύχη, όταν το υπηρετούν άνθρωποι που το γουστάρουν και ματώνουν για αυτό»…..

Είδα στον ύπνο μου  ένα καράβι  να πιάνει ….κάστρο . Μα είναι δυνατόν ; Κι όμως είναι . Το όνειρο μου θα βγει αληθινό. Να με θυμηθείτε…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply