Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Αίσθηση προκάλεσε η ανοικτή επιστολή που έστειλε χθες ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΠ Στέλιος Μπρατσόλης(που δείχνει πάντα ενδιαφέρον για  το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά ) προς τον Υφυπουργό  Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη , σχετικά με την επιχορήγηση σε αρκετές προβληματικές  ΠΑΕ. Ο κ. Μπρατσόλης ζητά από τον υπουργό  , ένα ποσό να το διαθέσει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ,τον αιμοδότη του Ελληνικού Αθλητισμού που μετά δυσκολίας επιβιώνει. Τα ερασιτεχνικά σωματεία  δεν λαμβάνουν εδώ και χρόνια την παραμικρή  οικονομική επιχορήγηση . Συντηρούνται ουσιαστικά  από μόνα τους . Και από το υστέρημα των ανθρώπων που τα διοικούν . Άντε κι από κάποια χορηγία για να τα φέρουν βόλτα. Κι όμως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να ήταν στην «πρώτη γραμμή» , αυτών που πρέπει να επιχορηγούνται . Αντί λοιπόν να συμβαίνει αυτό , βρίσκεται στην απαξίωση από ΟΛΟΥΣ . Και τους πρώην και τους νυν….

Με έγγραφο της η διοίκηση της ΕΠΣΠ ζητά από την ΕΠΟ να ενισχύσει τα σωματεία της Γ’ Εθνικής της δύναμης της καλύπτοντας τα έξοδα των μεγάλων μετακινήσεων  κυρίως προς τα νησιά. Παράλληλα ζητά να ορίζονται διαιτητές από γειτονικές Ενώσεις ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά τα σωματεία . Επίσης η ΕΠΣΠ ζητά από την ΕΠΟ να επιληφθεί   και να ζητήσει από την Πολιτεία να επανέλθουν οι επιχορηγήσεις προς τους ερασιτεχνικούς συλλόγους…

Ομολογουμένως πολύ σημαντικές κινήσεις πρωτοβουλίας από την ΕΠΣ Πειραιά που είναι πάντα στο πλευρό των σωματείων της ……

Εκτός από τον Αστέρα Σαλαμίνας, δυο ακόμα νεοσύστατα σωματεία από την περιοχή του Περάματος ο «Αίας» και ο « Π. Σαλπέας » κατέθεσαν δικαιολογητικά για αναγνώριση τους . Οι φάκελοι τους όμως κρίθηκαν ελλιπείς. Σίγουρα όμως θα επανέλθουν.. Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται νέα σωματεία…..

Ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Λεβεντάκης είναι κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μετά τον Ολυμπιακό Περάματος έδωσε χορηγία και στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού η οποία τον ευχαριστεί θερμά….

Τον ικανότατο  τερματοφύλακα Χρήστο Βορρίση που απέκτησε εδώ και ένα μήνα περίπου ο Παννεαπολικός δεν τον έχει ανακοινώσει , όπως και κάποιους  άλλους  ποδοσφαιριστής. Τον ανακοίνωσε όμως ως προπονητή τερματοφυλάκων των τμημάτων υποδομής.  Δεν είναι όμως λίγο οξύμωρο αυτό ρε παιδιά ;;;;

Και μιας και αναφερθήκαμε στον Παννεαπολικό , να πούμε ότι ο εκ των κορυφαίων διαιτητών Κώστας Καρυοφύλλης δεν ξέχασε τις ποδοσφαιρικές του καταβολές, αφού έπαιξε ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία στην ομάδα. Έτσι πρόσφερε ένα πλήρες σετ αθλητικού υλικού για την προετοιμασία της ομάδας. Ο Κώστας πηγαίνει πολύ καλά από επαγγελματικής πλευράς και ήδη επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες . Όσον αφορά τη διαιτησία , προς το  παρόν δείχνει αναποφάσιστος , για το αν θα συνεχίσει ή όχι . Εμείς ευχόμαστε να σφυρίξει και φέτος. Τέτοιους καλούς και έντιμους διαιτητές τους έχει ανάγκη το Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..

Παραχωρήθηκε ο Σάμιος στον Ιωνικό, αλλά η οργανωμένη ομάδα , όπως είναι ο Ερμής Κορυδαλλού έκλεισε γρήγορα τον Αντι- Σάμιο ,που είναι ο 21χρονος φορ Παύλος Βύρης που αποκτήθηκε από τον γειτονικό Αετό.  Ένας παίκτης  που σύμφωνα με τον Γρηγόρη Δράγαζη, είναι πιο  μικρός και πιο  καλός σε προοπτικές . Να επισημάνουμε  ότι από την ημέρα που τελείωσε το πρωτάθλημα οι υπεύθυνοι του Ερμή βρίσκονται στα γραφεία του συλλόγου σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας τη νέα περίοδο…..

Αποχαιρέτισε τον ΑΟ Καραβά και το Πειραϊκό ποδόσφαιρο ο 21χρονος άσος Κώστας Ταλαμπέκος. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής πήρε μεταγραφή για τον ΑΟ Πόρου που αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αργολίδας. Ο Κώστας είναι ικανοποιημένος από την υποδοχή και τις συνθήκες που βρήκε στο νησί  και είναι σίγουρος ότι με τους νέους ορίζοντες που του ανοίγονται ξεκινά μια νέα καριέρα….

Συνεχίζουν τις ωραίες ανακοινώσεις στον Αστέρα Νίκαιας, διανθισμένες με μπόλικο χιούμορ. Έτσι μάθαμε ότι ο Έντι Τσελίκια που ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα, μάθαμε ότι εκτός από καλός πασαδόρος είναι και μεγάλος υπναράς που δύσκολα σηκώνεται από το κρεβάτι. Τα εν οίκω , εν δήμω……

Την προσεχή  Κυριακή στις 11.15 στο Γ’ Νεκροταφείο θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του πατέρα του πρώην συμβούλου της ΕΠΣΠ και επιτίμου προέδρου της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά Νίκου Σιδηρόπουλου….