Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Η ΕΠΣ Πειραιά ενημέρωσε τα σωματεία της για τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματα της , τη νέα περίοδο . Είναι οι ίδιες που ίσχυαν και την χρονιά που πέρασε.  Όλες οι ομάδες  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα πρέπει να έχουν στην ενδεκάδα τους τουλάχιστον (2) δύο αθλητές κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες το έτος 1998  και μετά).

Επίσης στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄  Κατηγορίας  επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών μέχρι 38 ετών  που γεννήθηκαν το έτος 1980 και μετά( 1981, 1982 κλπ) Κατ΄ εξαίρεση όμως επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή  ηλικίας 39 ετών  (γεννηθείς το  1979) ή 40( γεννηθείς  το 1978….

Να τονίσουμε ότι στην ενδεκάδα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον 7 Ελλήνων ποδοσφαιριστών καθώς και η συμμετοχή ή απλή αναγραφή στο φύλλο αγώνα μέχρι 4 αλλοδαπών ή κοινοτικών παικτών …

Βάσει  του νέου ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων  επισημαίνονται κάποιες αλλαγές . Ένας ποδοσφαιριστής που δικαιούται να αγωνιστεί , αλλά παίζει με διαφορετικό νούμερο στη φανέλα από αυτόν που έχει δηλωθεί στο φύλλο αγώνα, δεν θεωρείται αντικανονική συμμετοχή, όμως η ομάδα του θα τιμωρηθεί με χρηματική ποινή από 50-300€.

Επίσης βάσει του ΚΑΠ όπου αναφέρεται «συμμετοχή ποδοσφαιριστή», εννοείται η αγωνιστική συμμετοχή του στον αγώνα και όχι απλά η αναγραφή του στο Φ.Α. Δηλαδή αν ένας παίκτης είναι π.χ. τιμωρημένος  αλλά  αναγράφεται στο φύλλο χωρίς να χρησιμοποιηθεί , δεν έχει επιπλέον ποινή…..

Και κάτι ακόμα πολύ ενδιαφέρον .Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, τιμωρείται με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή  έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία.…

Η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά με ανακοίνωση που εξέδωσε συμπαραστάθηκε  στον Σωκράτη Κόκκαλη και το βαρύτατο πένθος του  για τον άδικο χαμό του γιου του . Παράλληλα ο πρόεδρος Γιώργος Ανατολάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας παραβρέθηκαν στην χθεσινή νεκρώσιμη ακολουθία που ψάλθηκε χθες το μεσημέρι στην Μητρόπολη των Αθηνών….

Η μεγάλη  «βόμβα έσκασε» στον Ολυμπιακό Περάματος με την απόκτηση του Λάμπρου Χανιώτη . Ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή και δεινού σκόρερ που έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες και σε πολύ υψηλό επίπεδο . Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο από την οικονομική πρόταση που του έγινε όσο και από την συμπεριφορά των ανθρώπων του συλλόγου, που έδειξαν ότι τον θέλουν τόσο πολύ….

Την μεταγραφή του Χανιώτη την είχε προαναγγείλει  η στήλη από τις προηγούμενες μέρες. Όπως και αυτή που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες  . Νέο «μπαμ» . Παίκτη αμυντικού  από ……απέναντι . Και από Αμπελάκια μεριά……

Ο γιατρός Ηλίας Μάκρας θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας της Ένωσης Α.Α. Ρέντη . Ένας καταξιωμένος επιστήμονας και σπουδαίος άνθρωπος που λατρεύει τον αθλητισμό και τον υπηρετεί  σωστά ….

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής παρέμεινε στους Νέους Δραπετσώνας . Είναι ο Λουκάς Τσόλης που ανήκει στον ΑΟ Κορυδαλλό. Το ΔΣ του  οποίου ευχαριστεί θερμά η διοίκηση των Νέων για την παραχώρηση του παίκτη…..

Συνταξίδεψαν στο πλοίο  για την Αίγινα χθες το απόγευμα Στέφανος Φαναρίτης και Ανδρέας Ποτηριάδης . Και να οι αγκαλιές και τα φιλιά από την μια μεριά και να οι φωτογραφίες από την άλλη. Μέσα στην καλή χαρά ….καουμπόυδες και Ινδιάνοι . Τα βρήκανε πάλι. Μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα και να βρεθούν αντιμέτωπες πάλι  οι ομάδες τους. Εκτός αν είναι σε άλλο όμιλο. Οπότε αλλάζει το πράμα.

Γράψαμε χθες ότι  ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Φωτουλάκης η μεταγραφή του οποίου προκάλεσε αίσθηση πήγε στον Ατρόμητο Κερατσινίου λόγω τη κοινής παρουσίας με τον πρόεδρο του τελευταίου Θανάση Μπαλαφούτη ο οποίος εκείνη την εποχή ( 2009) ήταν Γενικός Διευθυντής στην ομάδα του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Όμως η είδηση ήταν …μισή. Γιατί με τον νεοαποκτηθέντα ήταν συμπαίκτης τότε και ο υιός Μπαλαφούτης Κώστας τερματοφύλακας της ομάδας. Κι όταν μάλιστα ήταν ακόμα στις συζητήσεις ο Κώστας είπε στον Φωτουλάκη: « Έχεις κλείσει και δεν το  ξέρεις.»Αλλά και με άλλους παίκτες που μιλάνε στον Ατρόμητο, ο Κώστας Μπαλαφούτης έχει κοινή πορεία….

Μετά την μεταγραφή επιθετικού που έκανε από Κορυδαλλό μεριά καθώς και ενός  Αλβανού αμυντικού, ο ΑΟ Καραβάς έκλεισε και παίκτη από Ηλύσια .Κάποιον….. Γιώργο αλλά στα βλαχοεγγλέζικα .Υπάρχει  και ένας αμυντικός από  ομάδα του νησιού με τα λουκούμια .Αυτό λένε οι πληροφορίες που ήλθαν στη  στήλη. Χωρίς να κουνήσει καν το δακτυλάκι της η στήλη…. Εμείς πάντως θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του Αυγούστου……

Στην Ύδρα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Φαίδων Τσικνάκος και καταστρώνει τα ηγετικά του σχέδια για τον Πανφαληρικό. Κι όπως μας είπε ο ίδιος που επικοινώνησε μαζί μας , το προπονητικό τιμ Μάκης Ιωακειμίδης και Γιάννης Πολίμος μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Γκούβα ,εργάζονται πυρετωδώς για να βρουν τους κατάλληλους παίκτες που θα ενισχύσουν την ομάδα τους…..