Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη……

Published

on

Αναφερθήκαμε χθες για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ταχθήκαμε ανοικτά υπέρ των υποδομών λέγοντας ότι οι ομάδες( αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στην Κύπρο Κορυδαλλού)  δεν πρέπει να στηρίζονται σε «χρονίτες» ποδοσφαιριστές . Ε, λοιπόν είχαμε αντιδράσεις . Από ….χρονίτες !!!! Καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.  Εμείς δεν είμαστε κατά εκείνων των παιδιών που είναι ελεύθερα και ψάχνουν ομάδα για να παίξουν , έστω και για ένα χρόνο . Εμείς είμαστε αντίθετοι με εκείνους που γυρνάνε από δω και από κει , όχι τόσο για να παίξουν , αλλά για να βγάλουν χαρτζηλίκι. Κι όχι απλό χαρτζηλίκι, αλλά ζητάνε και «τρελά » λεφτά για να παίξουν. Το θέμα αυτό το έχει αναδείξει η στήλη και άλλες φορές. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν παίκτες οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το όνομα τους στο παρελθόν, πλησιάζουν σωματεία και ζητάνε υπέρογκα ποσά. Και αφορολόγητα. Με λίγα λόγια υπάρχουν «ερασιτέχνες » ποδοσφαιριστές που ζουν από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά δεν μιλάμε για τα χαρτζηλίκια , αλλά για κάτι μεγάλα μηνιάτικα. Για να εξηγούμαστε  Σε αυτό βέβαια το θέμα , ευθύνη  έχουν και οι παράγοντες που τα δίνουν τα χρήματα αυτά . Δεν έχουν ευθύνη μόνο οι αθλητές. Για να τα λέμε όλα….

Τρεις  ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας απέκτησε ο  Πανιώνιος  Κερατσινίου . Ο ένας είναι ο 33χρονος αμυντικός Άλλης Κουντουριώτης και οι άλλοι δυο είναι οι 16χρονοι Λάμπρος Μαστρόκαλος και Στέφανος Κοκκινάκης . Οι δυο ταλαντούχοι άσοι έχουν κοινή πορεία προέρχονται από τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου ενώ έχουν αγωνιστεί μαζί στις Μικτές Πειραιά. Και οι τρεις αποκτήθηκαν με εισήγηση του προπονητή της ομάδας Γιώργου Τριανταφύλλου , ο οποίος την χρονιά που πέρασε ήταν κι αυτός στον Φοίνικα και έχει προσωπική άποψη για την αξία τους……

Η μεταγραφή του Γιώργου Φωτουλάκη τον οποίο απέκτησε ο Ατρόμητος Κερατσινίου προκάλεσε μεγάλη αίσθηση καθώς ο παίκτης έχει παίξει Α Εθνική με τη Βέροια, καθώς και όλες τις Εθνικές Κατηγορίες ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα και στο εξωτερικό. Ο Στέλιος Παπαλεξάνδρου η παλιά δόξα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο που είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά επικοινώνησε μαζί μας από τις διακοπές του, για να μας πει:

«Διάβασα για την μεταγραφή του Φωτουλάκη  και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα. Πολύ μεγάλος παίκτης που θα μιλάνε όλοι στον Πειραιά γι’ αυτόν. Συγχαρητήρια στον Θανάση τον Μπαλαφούτη που κατάφερε να τον φέρει  στον Ατρόμητο Κερατσινίου.»…..

Να συμπληρώσουμε και να πούμε ότι  ο Φωτουλάκης πήγε στον Ατρόμητο εξαιτίας της εκτίμησης που έχει στον πρόεδρο του Θανάση Μπαλαφούτη,  που γνωρίζονται από το 2009 . Ο τελευταίος ήταν Γενικός διευθυντής  στον Άγιο Δημήτριο, τότε που η ομάδα του Μπραχαμίου αγωνιζόταν  στην Β’ Εθνική και ο Γιώργος έπαιζε εκεί……

Τους δεκαοκτώ έφτασαν οι ποδοσφαιριστές των Νέων Δραπετσώνας που ανανέωσαν και συνεχίζουν στην ομάδα. Δεν τους λες και …..λίγους…..

Αναδιοργανώνει τις Ακαδημίες του ο Αργοναύτης που κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Στέφανο Μεϊμάρογλου. Ο οποίος έχει αναλάβει τα πάντα στην ομάδα. Ακόμα και την ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. ….

Μου αρέσει που οι περισσότεροι που  διαβάζουν την στήλη μας είναι εκλεκτοί αναγνώστες .  . Γράψαμε χθες χαριτολογώντας για την μεταγραφή που έκανε η ΑΕ Νίκαια του ποδοσφαιριστή Κιάμου .«Τον Κιάμο απέκτησε η ΑΕ Νίκαια .Άντε και τον …Βέρτη τώρα». Μας απάντησε ο Γενικός Αρχηγός του συλλόγου Σταμάτης Γιαννιώτης χαριτολογώντας : « Και Κιάμο και Βέρτη και Δημάκη»!!!.Πιο εμπεριστατωμένη  , ομολογώ ήταν η άποψη του προέδρου της ομάδας  Γρηγόρη Σπήλιου που  έγραψε : «Φίλε Αντώνη σε απάντηση στο σχόλιο σου στην στήλη σου στα “Πειραιώτικα ” που ευχήθηκες ότι με την απόκτηση του Κιάμου στην ΑΕ Νίκαια να ακολουθήσει και κάποιος άλλος αοιδός λαϊκού ρεπερτορίου Μόνο τυχαία δεν ήταν η μεταγραφή του Κιάμου μιας και είναι προάγγελος των φετινών γλεντιών που θα οργανώσει η ΑΕ Νίκαια»………

Και κάτι ακόμα . Ο Κιάμος αγωνιζόταν παλαιότερα και στον Αργοναύτη. Ο οποίος έχει και ….Κουρκούλη στο ρόστερ του…….

Η ΑΕ Νίκαια συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια από την ίδρυση της της .Για τον λόγο αυτό αναμένεται να γίνει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων…..

Ο έμπειρος αμυντικός Αντώνης Μπροτζάκης που είχε μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι στους Νέους Ευγενείας , θα αλλάξει φανέλα φέτος την τελευταία αγωνιστική περίοδο της μεγάλης καριέρας του. Δεν θα αλλάξει  όμως γήπεδο . Στην Χαραυγή έχει έδρα και η νέα του ομάδα. Λίγη υπομονή και θα μάθετε…..