Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν σήμερα στις 12.30 στο Γ’ Νεκροταφείο συγγενείς και φίλοι  στον Λάμπη Κουρσάρη . Έναν σπουδαίο άνθρωπο και φίλο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.  Άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο Λάμπης , το οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Ένθερμος φίλος της Προοδευτικής την οποία λάτρεψε παθολογικά . Ήταν πάντα κοντά της σε χαρές και λύπες.  Στη συνέχεια ασχολήθηκε σαν Γενικός Αρχηγός της Θύελλας Κορυδαλλού, επί προεδρίας του Θεόφιλου Ελευθερίου του οποίου αποτέλεσε στενός συνεργάτης και φίλος. Τα τελευταία χρόνια  ασχολήθηκε με τα διοικητικά του Ατρομήτου Κερατσινίου βοηθώντας από την θέση του αντιπροέδρου. Πάντα κοντά στον πρόεδρο  Θανάση Μπαλαφούτη με τον οποίο συνδέθηκε και οικογενειακά , αφού η κόρη του Λάμπη , Σοφία  είναι ζευγάρι με τον γιο του Θανάση τον προπονητή και τερματοφύλακα του Ατρομήτου Κώστα Μπαλαφούτη .Παράλληλα ο Λάμπης Κουρσάρης διετέλεσε και παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΠ με ιδιαίτερη ευσυνειδησία και συνέπεια. Μάλιστα είχαμε και συνεργασία μαζί του πέρα από την προσωπική φιλία.

Τα θερμά τους συλλυπητήρια απευθύνουν στην οικογένεια του Λάμπη , η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, η Επιτροπή Παρατηρητών της ΕΠΣΠ και ο πρόεδρος της Λουκάς Κανδύλης, η διοίκηση του Ατρομήτου Κερατσινίου . Μάλιστα η κ. Μαίρη Μπαλαφούτη σε ανάρτηση της αναφέρει: «Δεν πρόλαβες να χαρείς τα παιδιά μας όμως είμαι σίγουρη ότι ξέρεις σε τι χέρια άφησες το Σοφάκι μας!!!!Καλό παράδεισο !!!!». Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Θύελλας Κορυδαλλού Θεόφιλος Ελευθερίου δήλωσε: « Έχασα έναν καλό φίλο και συνεργάτη. Ο Λάμπης  ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος .». Με ανακοίνωση του ο Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής συλλυπείται θερμά την οικογένεια του Λάμπη και μετέχει στο βαρύτατο πένθος της » . Καλό ταξίδι φιλαράκι. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ…….

Πολύ καλή μεταγραφή θεωρείται για τον Ερμή Κορυδαλλού η απόκτηση του 21χρονου Παύλος  Βύρη από τον Αετό Κορυδαλλού. Άλλος ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί πολύ. Ο Παύλος δεν άλλαξε γήπεδο , παρά μόνο αποδυτήρια….

Στον Ερμή να πούμε ότι τώρα στις μεταγραφές δεν μιλάνε για «βόμβες » και για «μπαμ», αλλά για τόμαχοκ ( τσεκούρια του πολέμου ) και για ….σκάλπ. Καθότι αποκαλούνται  Ινδιάνοι……

Τον Γιάννη Κούση που εγκατέλειψε την ενεργό δράση  στην ομάδα τους για να γίνει προπονητής στον Περαμαϊκό ευχαριστούν οι άνθρωποι του ΑΟ Καραβά . Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του συλλόγου αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Η διοίκηση μας οφείλει να πεί ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αθλητή μας Γιάννη Κούση ο οποίος στην ουσία επέλεξε την ομάδα μας να είναι και ο τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Το να ολοκληρώνεις ένα μεγάλο κύκλο ως ποδοσφαιριστής με πολλές επιτυχίες ως κυπελλούχος Πειραιά, θεωρούμε οτι ήταν μια επιβράβευση της αξίας του.
Γιάννη σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε στην νέα σελίδα που άνοιξες ως προπονητής, να επιτύχεις τους στόχους σου και να βοηθήσεις με τις εμπειρίες σου στην γρήγορη επιστροφή της μεγαλύτερης ομάδας που έχει αναδείξει το Πέραμα τον ιστορικό Περαμαϊκό εκεί που αξίζει να βρίσκεται.»…..

Ένα πρωτότυπο στην κυριολεξία, τρόπο βρήκαν φέτος στον ΑΟ Καραβά για να λειτουργήσουν μεταγραφικά. Μέχρι τώρα έχουν πλέξει το εγκώμιο τριών παικτών που αποχώρησαν από την ομάδα . Του Ευγένιου Ρηγούτσου που επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στον ΑΟ Σύρου , του Νίκου Καμμένου που γύρισε στην πρώτη του ομάδα την Αμφιάλη και του  Γιάννη Κούση που εγκατέλειψε την ενεργό δράση για να γίνει προπονητής . Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στον υπεύθυνο του γραφείου τύπου Βαγγέλη Βρεκούση να αναδείξει το μεγάλο ταλέντο του  στο γράψιμο , την έκφραση  και την διατύπωση. Προσέξτε όμως… Δεν δημοσιεύουν πουθενά ούτε για μεταγραφές, ούτε για τεχνικό τιμ. Τα αφήνουν όλα να αιωρούνται .Πάντως κάνουν μεταγραφές στην ομάδα . Και πολύ καλές μάλιστα . Θα  τις ανακοινώσουν όμως όλες μαζί στις αρχές Αυγούστου σε επίσημη εκδήλωση. Κι ας  έχουν γίνει κάποιες διαρροές ονομάτων. Εμείς δεν αναφέρουμε κάτι σεβόμενοι την απόφαση της διοίκησης του ΑΟ Καραβά….

Σημαντικό αυτό που γράφτηκε στην ανακοίνωση του Καραβά για  τον Καμμένο :«  Κυπελλούχος ήλθε , κυπελλούχος φεύγει ». Γιατί  ο έμπειρος άσος   έφυγε από το Κερατσίνι , έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Πειραιά και πήγε στον Καραβά όπου το σήκωσε για δεύτερη φορά…..

Πέρυσι η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα , σώθηκε την τελευταία – στην κυριολεξία- στιγμή .Φέτος όμως μπήκε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και κάνει σπουδαίες μεταγραφές . Τη μία καλύτερη από την άλλη…..

Μετά από ένα χρόνο στον Βύζαντα Μεγάρων ο Κώστας Χατζήπαπας επιστρέφει στον Πειραιά και στην Χαλκηδόνα  που δυναμώνει αρκετά με τις κινήσεις που κάνει στο μεταγραφικό παζάρι…..

Στον Ολυμπιακό Περάματος ετοιμάζουν μεγάλα πράγματα . Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο τεχνικός  Δημήτρης Βουτσινάς θα έχει κλείσει το ρόστερ της ομάδας με ποδοσφαιριστές που θα προκαλέσουν αίσθηση. Για κερασάκι στην τούρτα θα ανακοινώσουν τον παράγοντα που θα δώσει ώθηση στο διοικητικό σχήμα της ομάδας……

Παίκτη από τα… Χανιά θα πάρει ο Ολυμπιακός Περάματος , ή που έχει  σχέση με Χανιά .Το όνομα του……

Έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή ο Γεώργιος Σιδηρόπουλος πατέρα του Νίκου, επιτίμου προέδρου της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον αγαπητό μας φίλο….