Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση πρωτοβουλίας προχώρησε η διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ .Με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ, ζητά την ενίσχυση των σωματείων της Γ΄ Εθνικής, αλλά κι αυτών που θα λάβουν στο ενιαίο Κύπελλο Ελλάδος. Στην επιστολή ζητά να

αντιμετωπισθούν τα σοβαρά οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής για τις μετακινήσεις τους, ειδικά σε αυτά που μετέχουν σε ομίλους με νησιωτικές μετακινήσεις, όπως αυτές του Πειραιά , της Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής . Τα προηγούμενα χρόνια η ΕΠΟ  φρόντιζε να καλύπτει μέρος αυτών των σημαντικών εξόδων κάτι που δεν συμβαίνει πλέον. Τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής δεν έχουν καμιά επιχορήγηση, αντιθέτως συνεισφέρουν στην ΕΠΟ  κάθε χρόνο με ένα ποσό της τάξης των  250.000€ (παράβολα συμμετοχών , ποινές, δελτία κλπ)…..

Πάμε τώρα στην  απόφαση της ΕΠΟ να συμπεριλάβει τις 53 Κυπελλούχες ομάδες των Ενώσεων στο Κύπελλο Ελλάδος. Μια ομολογουμένως πρωτοποριακή κίνηση , με ένα τεράστιο πρόβλημα . Αφού θα υποχρεωθούν  αρκετές κυπελλούχες ομάδες  σε  ακριβές μετακινήσεις . Πως θα καλυφθούν λοιπόν αυτά τα έξοδα και θα πρέπει να ληφθεί κι εδώ μέριμνα.

Η ΕΠΣΠ ζητά να συμπεριληφθούν οι αγώνες Κυπέλλου  σε δελτία ΠΡΟΠΟ  ώστε  να υπάρξει κάποιο έσοδο για αυτές τις ομάδες καθώς και να γίνουν ενέργειες για να βρεθούν χορηγοί ώστε να μπορούν να «αναπνεύσουν » οικονομικά τα σωματεία. Παράλληλα  ζητά για τις Κυπελλούχες ομάδες που αδυνατούν να μετακινηθούν για αγώνα με νησιώτικη ομάδα, να τους  δοθεί η δυνατότητα  να μην αγωνιστούν αν  το επιθυμούν  χωρίς  να του επιβληθεί ποινή…..

Και κάτι που λίγοι το έχουν σκεφτεί και θα πάμε στην περίπτωση του Κυπελλούχου Πειραιά. Ο ΑΟ Καραβάς αν  δηλώσει συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας θα έχει δικαίωμα να παίξει και στο Κύπελλο Πειραιά ;  Σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις Κυπέλλου . Θα πρέπει αυτό να το ξεκαθαρίσει έγκαιρα η ΕΠΟ . Η οποία θα πρέπει να βρει τις λύσεις σε όλα αυτά τα σοβαρά θέματα που προαναφέραμε …..

Για το θέμα των προσωπικών δεδομένων τώρα που δημιουργεί νέες καταστάσεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ ζητά για κάθε αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή (Πρώτη Εγγραφή, Μετεγγραφή, Υποσχετική, Αποδέσμευση κλπ )που γίνεται , ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να συνυποβάλλει το ειδικό έντυπο με την πράξη συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα .  Αν δεν το κάνει η ΕΠΟ δεν θα εκδίδει δελτία . Για την  κίνηση αυτή  δεν ευθύνεται όμως η Ομοσπονδία.  Είναι ένας πρόσφατος νόμος του Κράτους που ψηφίστηκε για συναίνεση όλων όσων εμπλέκονται με δημοσιεύσεις ατομικών στοιχείων όπως είναι όλα τα δημόσια πρόσωπα όπως είναι οι ποδοσφαιριστές, προπονητές , διαιτητές κλπ.)

Ανανέωσε ο Κώστας Νταλάκος στον Ερμή Κορυδαλλού. Ο ικανότατος μέσος που πέρυσι δεν αγωνίστηκε αρκετά λόγω τραυματισμού επανέρχεται φέτος δριμύτερος και λογικά θεωρείται μια νέα «μεταγραφή» για την ομάδα…..

Μαζί πήγαν πέρυσι στον Αίαντα Σαλαμίνας οι Χρήστος Πέρρος και  Άγγελος Μεϊμάρογλου. Μαζί  έφυγαν . Και πήγαν στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Από την οποία ο Άγγελος είχε φύγει πέρυσι και ο Χρήστος πρόπερσι. Ο τελευταίος μάλιστα σχολίασε στο facebook :«Γυρίσαμε στο σπίτι μας για να ολοκληρώσουμε κάτι που πριν 2 χρόνια αφήσαμε στην μέση!!!!»…..

Για τρίτη χρονιά συνεχίζει στην Αμφιάλη ο Τάσος Δερμάτης . Ένας πολύ  αξιόλογος προπονητής και σοβαρότατος άνθρωπος. Που μιλάει με τη δουλειά του στο γήπεδο . Και όχι με λόγια….

Μιας και μιλήσαμε για Αμφιάλη , να πούμε ότι στην ομάδα θα επανέλθει  μετά από χρόνια  ένας ποδοσφαιριστής που την περίοδο  που έληξε κατέκτησε τίτλο. Δεν λέω τίποτα περισσότερο μην το …κάψουμε το θέμα…

Συνεχίζονται οι μεταγραφές στην Ελλάδα Ποντίων ακατάπαυστα. Και θα υπάρχει συνέχεια. Μάλιστα όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νώντας Πουλής ετοιμάζει μια μεταγραφή που θα προκαλέσει «σεισμό» . Πολλών …ρίχτερ δηλαδή……

Από τα πιο νοικοκυρεμένα σωματεία η Αστυπάλαια Κορυδαλλού . Μια ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα  χρόνια και  μέσα σε αυτό  το μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει τόσα πολλά. Κάθε χρόνο ανέβαινε κατηγορία ενώ θα παίξει φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Α’ Κατηγορία . Σημαντικό επίτευγμα…..

Όσο για τις μεταγραφές , ήδη απέκτησε τα δυο «Άλφα » . Ατματσίδη και Ανδρέου. Και σήμερα θα κλείσει και τερματοφύλακα , από γειτονική ομάδα.

«Στην Αστυπάλαια αυτούς που θέλουμε να πάρουμε, θα τους πάρουμε . Όπως και αυτούς που θέλουν να παίξουν σε μας » δήλωσε ο νέος Γενικός Αρχηγός της ομάδας Άγγελος Νικολόπουλος ….

Λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία του Πειραϊκού με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Αξιώτη . Το Δ.Σ. του συλλόγου του

εύχεται υγεία και κάθε ευτυχία σε ό,τι επιλέξει να κάνει από εδώ και στο εξής …..

Οι ποδοσφαιριστές των Νέων Δραπετσώνας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον συμπαίκτη τους και επί τρία χρόνια γυμναστή τους, Δημήτρη Σαρρηγιαννάκη, για την προσφορά του στην ομάδα. Του εύχονται καλή ανάρρωση, καλή θητεία και γρήγορη επάνοδο στην ομάδα….

Σήμερα μπαίνουν τα δοκάρια στο γήπεδο της Αίγινας . Φτάνουμε στο τέλος. Με το ΣΕΦ τι γίνεται τελικά;;….