Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Η ΕΠΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενημερώνει τα σωματεία της  ότι, κατόπιν ενημέρωσης  από την Γ.Γ.Α.- Περιφέρεια, υποχρεούνται να τηρούν στο ακέραιο, όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός αθλητικού σωματείου που είναι καταστατικό σε ισχύ, ετήσια κατάθεση διοικητικών στοιχείων , πρακτικά Γ.Σ , συνεδριάσεων , βιβλία εσόδων –εξόδων , μελών , αριθμό μητρώου αναγνώρισης από ΓΓΑ . Όλα αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά αρκεί να σημειώσουμε   ότι στην περίπτωση που τα σωματεία δεν έχουν τακτοποιήσει τα θέματα αυτά δεν θα παίρνουν άδεια διεξαγωγής αγώνων. Η ΕΠΣΠ πάντως  θέλοντας να βοηθήσει τους συλλόγους , θα τους καλέσει για να ελέγξουν και να τακτοποιήσουν τα στοιχεία  τους. Τα οποία , μεταξύ μας, στα περισσότερα  σωματεία είναι ελλειπέστατα και ανημέρωτα . Δυστυχώς…..

Πολύς θόρυβος έγινε γύρω από το ρεπορτάζ που κάναμε για το γήπεδο του ΣΕΦ και την δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, από βήματος Γενική Συνέλευσης της ΕΠΣΠ , που με λίγες κουβέντες είπε πάρα πολλά. Άφησε υπονοούμενα για τον εργολάβο , για τις καθυστερήσεις των έργων μίλησε για ακατάλληλα  υλικά που χρησιμοποιούντα σε  κάποιες περιπτώσεις και ζήτησε επαγρύπνηση των σωματείων .  Εγώ θα μεταφέρω το ερώτημα ενός φίλου Πειραιώτη παράγοντα και θα συμφωνήσω με την παρακάτω άποψη του :

Εγώ μια ερώτηση θέλω να κάνω και να την κάνω δημόσια…πέρα από τις εκπτώσεις που γίνονται δεν υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις παράδοσης; Δηλαδή δεν υπάρχουν χρονικά όρια παράδοσης έργου; τα όποια από όσο έχω δει είναι και γενναιόδωρα, π.χ. στο γήπεδο Περάματος 7 μήνες… δεν υπάρχουν ρήτρες εάν ο ανάδοχος αργεί; δεν υπάρχει έλεγχος του έργου ως προς τα στάδια πραγματοποίησης του; δηλαδή αφήνουμε έναν εργολάβο για 7 π.χ μήνες ανεξέλικτο και πάμε στο 7μηνο και του λέμε, τι έγινε κύριε εργολάβε γιατί άργησες; γιατί δεν το έφτιαξες; μήπως πέρα λοιπόν από τον εργολάβο που κάνει την δουλειά του κατά το συμφέρον του φυσικά και όχι το γενικό και πάλι φυσικά, πάσχει και το όλο σύστημα ανάθεσης, έλεγχου και ολοκλήρωσης; Άλλη απορία …αλήθεια ένα γήπεδα για ανακατασκευή θέλει 7 μήνες για να φτιαχτεί;;;;»

Θα απαντήσω εγώ στον φίλο ξεκινώντας από το τελευταίο. Δεν θέλει βέβαια 7 μήνες, αλλά ο συγκεκριμένος εργολάβος μειοδοτεί σε όλους τους διαγωνισμούς  και κατασκευάζει πολλά έργα ταυτόχρονα. Ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι  μόνος του. Και για να μην λέμε πολλά .  Σε κάθε έργο χρειάζεται επαγρύπνηση. Όχι όμως από παράγοντες σωματείων , αλλά από ειδικούς της Περιφέρειας ή της Δημοτικής Αρχής. Ο  παράγοντας του σωματείου  μπορεί μόνο να πιέσει για να γίνει έγκαιρα το έργο, αλλά από ποιότητα υλικών δεν ξέρει.

Ευαισθητοποιήθηκαν αρκετοί με την χθεσινή  είδηση της στήλης  για την επιστροφή του Περαμαϊκού στη Γ’ Κατηγορία Πειραιά .Ο σύλλογος αυτός είναι ιστορία για το ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρχει . Μακάρι να βρει και πάλι τον δρόμο του.. Σε πρώτη φάση η ομάδα θα κινηθεί με παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί σε άλλους συλλόγους και επιστρέφουν….
Έχουν αγανακτήσει στην Χαλκηδόνα με τις κινήσεις κάποιων σωματείων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να «αρπάξουν » παίκτες από την ομάδα τους .Πρόσφατα παράγοντας Πειραϊκού σωματείου  πλησίασε κάποιον ποδοσφαιριστή της Χαλκηδόνας και του είπε : «Έλα να υπογράψεις σε μας . Ήδη συμφώνησε μαζί μας ο Μπουζάλη » Ο άνθρωπος ήταν φανερό ότι μπλοφάριζε. Γιατί χθες βράδυ ο Μπουζάλη ανανέωσε με την Χαλκηδόνα!! «Μην κάνουν άδικα  τον κόπο κάποιοι κύριοι να πλησιάζουν παίκτες μας. Θα ανανεώσουν όλοι στην ομάδα μας » δήλωσε ο Γενικός Αρχηγός Γιώργος Ζαρκαδούλας….

O Κώστας Κριμιτζάς , ανέλαβε προπονητής στην ΑΕ Νίκαια . Ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Μακάρι να τα καταφέρει και να οδηγήσει και πάλι ψηλά τον σύλλογο.

«Η διοίκηση της ΑΕ Νίκαια  εμπιστεύτηκε την τεχνική ηγεσία σε έναν νέο φιλόδοξο και δουλευταρά προπονητή κατά γενική ομολογία » δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Σπήλιος και πρόσθεσε ότι η διοίκηση θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές . Μετά το ξεκαθάρισμα του ρόστερ αρχίζει μεταγραφικό ντεμαράζ με γνώμονα   το νεαρό της ηλικίας των παικτών .»

.

Ανακοινώθηκαν   ήδη τα φιλικά που θα δώσει ο Παννεαπολικός  στα πλαίσια της προετοιμασίας του.  Πάντα οργανωτικός ο Γιώργος Ξυπολυτάς , κάθε χρόνο κλείνει έγκαιρα τα παιχνίδια της ομάδας του, δουλεύοντας σε επαγγελματικά πρότυπα…..

Από μια πλευρά, τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Περάματος . Είναι ο μεγάλος ενθουσιασμός που έχουν για τις σημαντικές κινήσεις που γίνονται και για το κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό που γίνεται φέτος στην ομάδα . Προχθές ανακοίνωσαν τρεις μεταγραφές με διαφορά περίπου μιας ώρα η μια από την άλλη. Δεν προλαβαίναμε να γράφουμε  . Με αυτό τον τρόπο όμως οι σπουδαίες αυτές κινήσεις υποβαθμίζονται . Καλύτερα μια μεταγραφή την ημέρα. Για πολλούς και διαφόρους λόγους……

Ο Πρόεδρος, Νίκος Παπαδόπουλος και το ΔΣ του ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, συγχαίρουν θερμά τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κύριο Βαγγέλη Μπαταγιάννη, για την εκλογή του ως Πρόεδρος της Superleague και του εύχονται κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του…….

Πέρυσι τους είχε στην ΑΕ Περάματος τον Βιδάλη και τον Κουλουριώτη ο Χάρης Γαλούνης  . Φέτος τους πήρε μαζί του στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα….

Αλήθεια , με την Οδηγήτρια άραγε τι γίνεται;;;