Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …

Published

on

Πραγματοποιείται την προσεχή  Δευτέρα 25  Ιουνίου και ώρα  18.30  στον  Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ»  ( Ερμουπόλεως & Πηλίου 1- Καμίνια) η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση  της  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό για το 2017 καθώς και τον προϋπολογισμό για το 2019. Συνήθως αυτού του είδους οι συνελεύσεις έχουν χαρακτήρα  ρουτίνας. Για τον Πειραιά όμως, των τόσων προβλημάτων  δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το οικονομικό και το γηπεδικό είναι στο επίκεντρο και συζητιούνται κάθε φορά , τουλάχιστον όσα χρόνια ασχολούμαστε με το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό πάντως είναι ότι κοντά στην ΕΠΣΠ και τα σωματεία της είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που με τη χορηγία τους βοηθούν την  Ένωση να σταθεί στα πόδια της οικονομικά , σε μια πάρα πολύ δύσκολη και παρατεταμένη χρονικά περίοδο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…..

Μεγάλες στιγμές για τον ΑΟ Καραβά. Εγκρίθηκε από την ΕΠΟ το νέο σύστημα διεξαγωγής Κυπέλλου Ελλάδας 2018-2019 στο οποίο θα μετάσχουν οι 16 ομάδες της Super League, οι 16 ομάδες της Football League και οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περιόδου 2017-18. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Πειραιά ΑΟ Καραβάς. Έτοιμος να  γράψει την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του…..

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι πίνακες των διαιτητών για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2018-12 με τον Πειραιά να είναι για μια ακόμα χρονιά ριγμένος , δυστυχώς…

Στην 1η κατηγορία είναι όπως και πέρυσι, ο μόνος Πειραιώτης, ο Αλέξανδρος Τσαμούρης . Ο Ηλίας Σπάθας παραμένει και φέτος έξω από τους πίνακες!!!!

Στην 2η κατηγορία δεν υπάρχει ούτε φέτος κανένας διαιτητής από τον Πειραιά(!!) .Υπήρξε  πέρυσι  ο Γιάννης Κακριδής που είχε έλθει αξιολογημένος από την Κόρινθο. «Κόπηκε» κι αυτός !!!!

Στην 3η κατηγορία  από έξι  που ήταν πέρυσι ,μειώθηκαν στους τέσσερις . Παρέμειναν οι Πέτρος Λεμπέσης. Γιώργος Μπαλαχούτης , Θεόδωρος Πουλόπουλος, Ρόμπερτ Ντουμιτρέσκου. Αντίθετα «κόπηκαν » οι Κώστας Καρυοφύλλης και Κοσμάς Ιωαννίδης…

Πάμε τώρα στους βοηθούς . Στην 1η κατηγορία προωθήθηκε ο Γιώργος Γιαννίκος που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Πειραιά !!!. « Κόπηκε» ο Γιάννης Κοντιζάς προς μεγάλη έκπληξη(!!) και υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία ο Τιμολέων Γεωργακόπουλος . Εκεί παρέμεινε και φέτος ο Παναγιώτης Χρηστάκος ενώ ανήλθε ο Δημήτρης Παγουρτζής. Διαγράφηκαν οι Δημήτρης Ζησιμόπουλος και Δημήτρης Τζιλίρης .

Στους βοηθούς της 3ης κατηγορίας παρέμειναν οι Γιώργος Ζερβάκης, Χρήστος Κορώνας, Μιχάλης Σγουράκης, Θανάσης Φαγκρίδας. Προωθήθηκαν οι Παναγιώτης Γαρούφος και Ηλίας Κοτζαμανίδης ενώ «κόπηκε » ο Κώστας Κεφαλιακός…

Το θέμα του ξυλοδαρμού παράγοντα από ποδοσφαιριστή  που αναφέραμε χθες , προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση . Δεχτήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από φίλους που ήθελαν να μάθουν  …λεπτομέρειες . Βασικά ήθελαν να ξέρουν ποιος είναι ο παθών και ποιος ο «δράστης ». Φυσικά δεν είπα τίποτα πουθενά. Τελικά είμαστε πολύ …κουτσομπόληδες εμείς οι Έλληνες ….

Μόνο ένας , προφανώς συμπαίκτης του «θύτη» επικοινώνησε μαζί μας επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ κατά το ήμισυ.  Ναι μεν έδειρε ο παίκτης τον παράγοντα αλλά για άλλο λόγο.  Συγκεκριμένα μας είπε:

«Καταρχήν αυτός που τις έφαγε  δεν είναι παράγοντας , αλλά χορηγός . Και δεύτερον ο ποδοσφαιριστής πήγε και ζήτησε το δελτίο  του, αλλά ο χορηγός του ζήτησε τα χρήματα που είχε ξοδέψει γι’ αυτόν για να το δώσει. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε ….»

Η ουσία του θέματος δεν είναι ποιος ζήτησε και τι ζήτησε. Αλλά ποιος έδωσε . Και δυστυχώς ο παίκτης  είναι αυτός που έδωσε …ξύλο……

Δεν θα παραβρεθεί στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΠ το σωματείο  Πολυκράτης. Ο λόγος είναι επειδή αυτή  δεν γίνεται στα γραφεία της Ένωσης .« Είναι ταλαιπωρία για μας που δεν έχουμε τρόπο να μετακινηθούμε για εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Μιχάλαινας….

Στήν Tarragona της Ισπανίας διεξάγονται οι Μεσογειακοί αγώνες 2018. Γιατρός της Ελληνικής αποστολής , είναι ο πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣΠ Αντώνης Λεμονής . Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα μπορέσει να βρίσκεται στην Συνέλευση της Δευτέρας….

Η συνάντηση των δυο προέδρων  του Σπύρου Μητρόπουλου από τον Ατρόμητο Πειραιά και Στέφανου Φαναρίτη από την ΑΕ Μοσχάτου , «έκλεψε » την παράσταση στο περιθώριο των εγκαινίων του ψητοπωλείου «Σούσουρο » που βρίσκεται στην οδό Θηβών 81 στο Περιστέρι και ανήκει στους διαιτητές Κώστα Καρυοφύλλη και Γιάννη Γιανναράκη. Οι δυο ηγέτες αντάλλαξαν αγκαλιές και φιλιά και έδειξαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους . Η μεταξύ των ομάδων τους, κόντρα στο περυσινό πρωτάθλημα ανήκει στο παρελθόν…..

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες , ο Στέφανος Φαναρίτης έχει πλέον άριστες σχέσεις και με άλλα διοικητικά στελέχη του Ατρομήτου Πειραιά με τα οποία ήταν σε κόντρα στο πρωτάθλημα. Αλίμονο σε μας….

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο Τάσος Ελευθεράκης .Ένας σπουδαίος  άνθρωπος που πρόσφερε πολλά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο το οποίο υπηρέτησε κατά κύριο λόγο σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν κορυφαίος παράγοντας του ΑΟ Καραβά. Ήδη η απουσία του είναι τεράστια και το κενό του δυσαναπλήρωτο. Το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του θα γίνει αύριο στις 9.30 πμ στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά . Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ φίλε Τάσο…..

Ένα πολύ  όμορφο και παράλληλα φιλανθρωπικού χαρακτήρα τουρνουά μπάσκετ διεξάγεται απόψε στις 19.00 στο Κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο Μοσχάτου(Μιαούλη 60).

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Μοσχάτου που διοργανώνει το τουρνουά σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου.

Μετέχουν οι ομάδες της Δημοτικής Αρχής, της Αστυνομίας, του Εμπορικού συλλόγου καθώς και οι γονείς των ποδοσφαιριστών της ΑΕ Μοσχάτου  τους οποίους οργανώνει ο Κάρολος Βογιατζής, η «ψυχή » του συλλόγου, που ουσιαστικά περνάνε από τα χέρια του τα πάντα και οργανώνει τα πάντα. Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και προσωπικά αυτό.

Η τιμή του εισιτηρίου ( προαιρετική ) είναι 5€ και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου…..

Επανήλθε στο πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό Περάματος ο Αργύρης Γαμβριάς . Σύντομα θα ανακοινωθεί και ο νέος προπονητής . Ένας πολύ καλός στην δουλειά του . Που είναι πολλά κιλά προπονηταράς, πολλά κιλά μάγκας, πολλά κιλά γενικώς….