Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σημαντική απόφαση πήρε η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά .

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στο προσεχές πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν συμμετοχή στις κύριες κατηγορίες των Πρωταθλημάτων Υποδομών της Ένωσης. Δεν θα γίνει όπως πέρυσι που μπορούσαν να έχουν ένα τμήμα , έστω και προπαιδικό, με αποτέλεσμα να έχουν τα γνωστά κωμικοτραγικά γεγονότα με παιδιά που μαζεύτηκαν την τελευταία στιγμή. Ποιος ξέρει από που. Και με αστρονομικά σκορ που διακωμωδούσαν ουσιαστικά το άθλημα…..

Αποφασίστηκε λοιπόν φέτος ότι τα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας, υποχρεούνται να δηλώσουν  συμμετοχή και να συμμετάσχουν  τουλάχιστον σε ένα από τα πρωταθλήματα Κ18, Κ16, και Κ14.. Σημειωτέον ότι τα τρία αυτά πρωταθλήματα Υποδομών θα ξεκινήσουν σχεδόν ταυτόχρονα με τους αγώνες των πρωταθλημάτων Α΄ &  Β΄ Κατηγορίας. Σπουδαία απόφαση που θεωρώ ότι θα πρέπει στη συνέχεια να επεκταθεί και στη Β’ Κατηγορία . . Είμαι περίεργος όμως για την ώρα να δω αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν όλες οι ομάδες της Α’ Πειραιά…..

Τελευταία μέρα σήμερα για τα Πειραϊκά σωματεία που θα πρέπει  να καταθέσουν στην Γραμματεία της ΕΠΣΠ τα ειδικά πληρεξούσια για την εκπροσώπηση τους στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου στον Πολυχώρο «Απόλλων » στα Καμίνια…..

Δεν συμφωνεί ο Σωκράτης Πτερνέας με την άποψη του προπονητή Αχιλλέα Ανδριανάκη ,που δημοσιεύσαμε χθες . Ο νεαρός τεχνικός είναι της άποψης να μην τηρούνται βαθμολογίες στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών στις Ακαδημίες( τζούνιορ , προτζούνιορ) .

Συγκεκριμένα ο Ανδριανάκης είχε δηλώσει: «Όταν καταλάβετε πόσο κακό κάνετε σ αυτές τις ψυχούλες και ποιός είναι ο πραγματικός στόχος σ αυτές τις ηλικιακές ομάδες θα ναι αργά για δάκρυα…θα χουν χάσει όλη τη διασκέδαση όλη την αθωότητα τους και μαθηματικά θα οδηγηθούν σε αποστροφή του ενδιαφέροντος τους για το ίδιο το άθλημα.. Αγαπήστε τα παιδιά, κάντε τα να αγαπήσουν το παιχνίδι αφήστε τα έξω από αποτελέσματα και αυτοσκοπούς…»….

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Πτερνέας απάντησε :

«Εγώ σε  αντίθεση με τη πλειοψηφία είμαι υπέρ της επιδιωκόμενης νίκης σε όλα τα ηλικιακά στάδια του αθλητισμού…. Έτσι μόνο το παιδί θα παραδειγματιστεί και θα μάθει ότι η ζωή είναι ένας ατελείωτος στίβος που αν είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και καλά προετοιμασμένος και με εφόδια την ικανότητα το ταλέντο και την τύχη θα κερδίσεις. Επίσης υπάρχει και η ήττα και η απογοήτευση στο πρόγραμμα…Το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Εκπληκτικός χώρος καλών και κακών εμπειριών που στους νέους ανθρώπους φέρνει εκπληκτικά βιώματα.42 χρόνια έτσι το βλέπω εγώ.»……

Ο Γιώργος Μπασιάκος , ενεργό μέλος του Συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Πειραιά , που ανέλαβε τεχνικός  στους Νέους Ευγενείας, έχει μεγαλώσει στην Ευγένεια, αλλά δεν έπαιξε , ούτε δούλεψε σαν προπονητής εκεί αφού νεαρός πήγε οικογενειακά στην Γερμανία όπου αγωνίστηκε σε ομάδες και έγινε προπονητές σε ομάδες του Μονάχου και την ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας . Στον Πειραιά εργάστηκε μόνο στον ΑΟΚ Φαλήρου για δύο χρόνια . Παράλληλα με την προπονητική δούλεψε σαν καθηγητής – επιστημονικός συνεργάτης  στα ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ ,  στα τμήματα προπονητικής ,εξειδίκευσης στο ποδόσφαιρο , οργάνωσης διοίκησης αθλητισμού, αθλητικού μάρκετινγκ ,έρευνας – στατιστικής και αθλητικής παιδαγωγικής – κοινωνιολογίας.. Αυτά τα …ολίγα….

Η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στη χρονιά . Ο προγραμματισμός ξεκίνησε με τις ανανεώσεις του προπονητή  Σταμάτη Αναστασιάδη και αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών . Σε σημείο που να μην ….προλαβαίνουμε .Σε λίγο ξεκινούν και οι ανακοινώσεις  νέων μεταγραφών. Από τα πλέον οργανωμένα σωματεία έχουν γίνει οι Κορυδαλλιώτες…..

Αλλάζει χέρια σωματείο της Α’ Κατηγορίας   και πηγαίνει στα άτομα που ήταν στη προηγούμενη διοίκηση. Τα οποία θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα και όχι να την βγάλουν στην …τράκα. Λέγεται ότι θα κάνουν μεθοδικές κινήσεις , χωρίς να τάζουν τον ουρανό με τα …αστέρια ….

Ένας πολύ ενδιαφέρων φιλικός αγώνας έγινε χθες βράδυ στο γήπεδο της Χαραυγής ανάμεσα στους βετεράνους των Νέων Ευγενείας με την ομάδα των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά .Τελικό αποτέλεσμα 2-1 .

Κορυφαίοι από τους νικητές οι Σπυριδάκης, Δημόπουλος, Λαουτάρης . Με τα Ναυπηγεία αγωνίστηκε και ο παλιός άσος της Προοδευτικής Στέφανος Αταγιάν .

Το σημαντικό σημείο του αγώνα παίχτηκε αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βασίλη Καρακίτσου . Στην …καντίνα του γηπέδου. Που αλλού ; Με τα σουβλάκια και τα σχετικά εδέσματα.. Ποιος ασχολείται με το Μουντιάλ….

«Πετάει» η ΑΕ Μοσχάτου στις μεταγραφές. Είναι τυχαίο ότι απέκτησε τον …Πέττα;;…