Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Συνέχεια και σήμερα στο θέμα των ηλικιών στα πρωταθλήματα  υποδομών . Μια απόφαση της ΕΠΟ που αφήνει ουσιαστικά εκτός τα παιδιά των 16 και 17  ετών . Που έγιναν ξαφνικά άνδρες!!!Που τους στερεί το δικαίωμα να αγωνίζονται με συνομηλίκους τους σε ένα επίσημο πρωτάθλημα .

Για το σοβαρό αυτό θέμα το μέλος των επιτροπών Υποδομών και Μικτών της ΕΠΣ Πειραιά Σταύρος Μορφόπουλος έκανε στη στήλη την παρακάτω δήλωση :

«Για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση .Αν δεν υπήρχε λύση δεν θα ήταν πρόβλημα θα ήταν μόνο λόγια. Η πορεία της επιτροπής υποδομών τα 6 χρόνια έχει δείξει ότι πρώτο μέλημα της είναι να έχει τα παιδιά μέσα στον αθλητισμό και μακριά από κακές συναναστροφές. Ο Πειραιάς έχει αποδείξει ότι όταν είναι ενωμένος βρίσκει πάντα την καλύτερη λύση πόσο μάλλον όταν αφορά τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. Η συγκέντρωση της Δευτέρας 18/6 είναι κομβικής σημασίας και η παρουσία όλων μας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.»

Για το ίδιο θέμα ο ηγέτης της ΑΕ Μοσχάτου  Στέφανος Φαναρίτης  μας γράφει : Έρχεται  ο νέος σχεδιασμός της ΕΠΟ και πετάει εκτός ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες παιδιών 16 και 17 ετών, αυτούς που είναι στον προθάλαμο της ανδρικής αλλά έχουν ακόμα δρόμο καθώς είναι το “παλιάς κοπής εφηβικό”. Τι θα κάνουμε όλα αυτά τα παιδιά κύριοι της ΕΠΟ? Να τους δώσουμε μια κλωτσιά να τα πετάξουμε έξω απο τους αγωνιστικούς χώρους? Να αναλωθούν σε ανούσιες δραστηριότητες καφενειακού τύπου σε λέσχες και σε μπιλιαρδάδικα? Στα τσιγάρα και στα κλάμπιγκ?
Άλλον προσανατολισμό τους δείχναμε μέχρι τωρα…
Είναι σωστό σκεπτικό σε λάθος χρόνο βιαστική απόφαση χωρίς σωστό σχεδιασμό και προϋποθέσεις. Οι Ενώσεις πρέπει να φροντίσουν να μην διασαλευτεί το σημερινό καθεστώς. Άλλωστε όλοι οι έφηβοι δεν είναι έτοιμοι για την μεγάλη ομάδα… δεν είναι όλα τα παιδιά Messi και Ronaldo και το βασικότερο… υπάρχει και η χαρά του παιχνιδιού… δεν είναι όλα μπίζνες  και σκοπιμότητες… Δεν είναι όλα στον βωμό του κέρδους… Ξύπνησαν ξαφνικά οι ΠΑΕ λόγω της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης και άρχισαν να κοιτάνε με περισσότερη προσοχή προς τις ηλικίες των υποδομών.»……..

Με έγγραφο που έστειλε η ΕΠΟ στις Ενώσεις όλης της χώρας γνωστοποιεί ότι τα σωματεία που δεν έχουν  εξοφλήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (προς ΕΠΟ- ΕΠΣ) δεν θα επιτρέπεται να ΑΠΟΚΤΟΥΝ, να ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ και να ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ποδοσφαιριστές, καθώς και οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

Η Ε.Π.Ο. ενημερώνει ότι ακόμη κι αν εκδοθεί δελτίο, θα διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησής του και καλεί τις Ενώσεις να τηρήσουν αυστηρά τον κανονισμό για τα σωματεία που έχουν οφειλές. Μια σωστή κίνηση αφού δεν γίνεται σωματεία που οφείλουν να προχωρούν σε μεταγραφές. Είναι κάτι σαν φορολογική ενημερότητα….

Μέχρι και την προσεχή Πέμπτη 21/6 θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στη Γραμματεία της ΕΠΣΠ από τα σωματεία τα ειδικά πληρεξούσια για την εκπροσώπηση τους στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Πειραιά που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου στον πολυχώρο «Απόλλων » στα Καμίνια…..

Γενική Συνέλευση απόψε  στη Νίκη Ρέντη που φέτος θα αγωνίζεται μετά από πολλά  χρόνια στη Β’ Κατηγορία. Με τον σύλλογο , πέρα από την οικογένεια Τσιρογιάννη , ακούγεται  ότι θα ασχοληθούν και ορισμένα ακόμα αξιόλογα άτομα . Εν αναμονή λοιπόν……

Πραγματοποιείται απόψε η γιορτή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΑΕ Μοσχάτου , στο γήπεδο της πόλης .

Στις 18.30  θα γίνουν αγώνες επίδειξης της ακαδημίας του συλλόγου με την αντίστοιχη του ΠΑΟ Ρουφ .

Θα ακολουθήσει στις 19.45 Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου ομάδας δημοσιογράφων τηλεόρασης και ραδιοφώνου με ομάδα γονέων και προπονητών της ακαδημίας της ΑΕ Μοσχάτου .

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί  στις 20.30 με την  βράβευση κάποιων προσώπων καθώς και  των παιδιών της ακαδημίας της ΑΕΜ . Θα ακολουθήσει μπουφές ….

*Στην εκδήλωση θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. Μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση ….

Ανανέωσε  στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού ο προπονητής Σταμάτης Αναστασιάδης. Δικαιωματικά άλλωστε . Αφού ο ικανός τεχνικός έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της ομάδας . Μιας ομάδας που ξεκίνησε στην κυριολεξία, από το μηδέν . Όταν ο Σταμάτης πήρε στα χέρια του τον σύλλογο, πολλοί ήταν αυτοί που αμφέβαλλαν αν θα τα καταφέρει.  Όμως με σκληρή δουλειά  με επιμονή και υπομονή  η ομάδα προχώρησε και από αγώνα σε  αγώνα παρουσίαζε βελτίωση. Τελικά κατάφερε και πέτυχε τον στόχο της . Που ήταν αποκλειστικά η παραμονή στην  Α’ Κατηγορία……

Παρέμεινε στον Αίαντα Σαλαμίνας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Μελαμπιανάκης που είναι πλέον η σημαία της ομάδας . Στον σύλλογο έχουν και φέτος υψηλές βλέψεις , παρά το γεγονός, ότι αποχώρησαν πρωτοκλασάτα στελέχη . Αναμένονται σημαντικές μεταγραφές  στη συνέχεια…..

Στους Νέους Ευγενείας βρίσκονται πολύ κοντά στον νέο προπονητή που θα αντικαταστήσει  τον Λουκά Καρμίρη  που αποχώρησε, στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας  του συλλόγου…..

Γράφτηκε κάπου την περασμένη εβδομάδα ότι ο  προπονητής  Γιώργος Ματθαίου , θα συνεχίσει να είναι στα Αστέρια Δραπετσώνας . Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση και το είχαμε επισημάνει .Πάντως δεν  θα  φύγει από το γήπεδο . Εκεί θα μείνει …..

Στην κηδεία της συζύγου του Μιχάλη Μουσελή η  ΕΠΣ Πειραιά  κατέθεσε στέφανο. Την εκπροσώπησαν οι Κώστας Χολέβας , Παναγιώτης Λαπατάς , Παναγιώτης Νταλάκος ενώ από τη διαιτησία το παρών έδωσαν οι Χαράλαμπος Μοιραδωράκης και Γιάννης Ευδαίμων. Ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας που βρίσκεται  στο εξωτερικό επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μιχάλη και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του….