Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Δεν τα κατάφερε τελικά ο ΑΟ Καραβάς , στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας απέναντι στο Δί.α Κω. Στην πρώτη του έξοδο πέρα από τα σύνορα του Πειραιά . Σίγουρα το τελικό 6-2 είναι βαρύ , αλλά θεωρώ ότι το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα . Και θα το εξηγήσω αυτό . Σίγουρα η ομάδα της Κω ήταν καλύτερη . Οι Πειραιώτες το πάλεψαν το παιχνίδι . Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-1 , στην επανάληψη έχασαν πέναλτι και μια καλή ευκαιρία , απογοητεύτηκαν για να έλθει η συντριβή στη συνέχεια . Η απειρία έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό . Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έλθει η απογοήτευση. Για τον Καραβά η φετινή πορεία είναι άθλος. Όπως άθλος είναι και η γενικότερη παρουσία της ομάδας τα τέσσερα τελευταία χρόνια . Μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν για να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά φέτος , για πρώτη φορά στην ιστορία της και με μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας , όπου πρωταγωνίστησε μέχρι το τέλος . Ψηλά το κεφάλι λοιπόν. Ο Καραβάς απέκτησε εμπειρίες και συνεχίζει . Για ακόμα καλύτερα του χρόνου……
Από τα περίεργα και σπάνια του ποδοσφαίρου μας . Την Κυριακή σε αγώνα Β’ Κατηγορίας Πειραιά λογομάχησαν ο παρατηρητής του αγώνα με παράγοντα της μιας ομάδας. Αντάλλαξαν μεταξύ τους κάποια «γαλλικά » . Ο διαιτητής έγραψε τον διάλογο στο φύλλο αγώνα. Ο παράγοντας τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική. Ο παρατηρητής ;;; …..
Ο ποδοσφαιριστής του Φαληρικού Πέτρος Κουρούνης που αποβλήθηκε την περασμένη Κυριακή τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές . Επειδή όμως συνέχισε μέσω του facebook να κάνει δυσμενείς κρίσεις κατά της ΕΠΣΠ , κλήθηκε σε απολογία . Και τώρα κινδυνεύει με μεγαλύτερη ποινή ……
Αποβλήθηκε λοιπόν από το πρωτάθλημα η ΑΕ Χατζηκυριακείου αφού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε τρείς συνεχόμενους αγώνες . Έτσι η Σπίθα θα πάρει «στα χαρτιά » το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος . Όσο για τους Χατζηκυριακιώτες θα ξεκινήσουν με μείον έξι βαθμούς στη νέα χρονιά ……
Οι προπονητές Μαργαρίτης Χατζηαλέξης της ΑΕ Μοσχάτου και Παναγιώτης Χατζηλίας του Ικάρου Καλλιθέας λογομάχησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα και αποβλήθηκαν . Παράλληλα τιμωρήθηκαν με δυο αγωνιστικές . Έτσι δεν θα καθίσουν στον πάγκο των ομάδων του στο φινάλε του πρωταθλήματος . Και θα οφείλουν και μια ακόμα αγωνιστική και τη νέα χρονιά ….
Το ίδιο ισχύει και με τέσσερις ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων . Από δυο δηλαδή η κάθε μια .Θεοδοσίου , Πιπεριάς από τον Ίκαρο και Κυριακίδης Φιαμέγκος από την ΑΕ Μοσχάτου που διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους μετά το τέλος του αγώνα. Όλοι τους τιμωρήθηκαν με δυο αγωνιστικές έκαστος. Εις το επανιδείν ,για του χρόνου….
«Αν ήθελα να σας κάνω ζημιά , θα σας έκανα ένσταση για τον παίκτη σας που τιμωρήθηκε στο εφηβικό » δήλωσε πρόεδρος ενός σωματείου στον άλλον μετά τον μεταξύ τους αγώνα του ανδρικού πρωταθλήματος . Τελικά δεν χρειάζεται να έχει…. υποχρέωση ο δεύτερος στον πρώτο , αφού είναι γνωστό ότι ποινές που επιβάλλονται από την Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΠ σε ποδοσφαιριστές, παράγοντες, σωματεία για διάφορα παραπτώματα στα πρωταθλήματα Υποδομών, ισχύουν και εκτίονται μόνο στα πρωταθλήματα Υποδομών της Ένωσής, κάτι άλλωστε που αναφέρει τόσο ο ΚΑΠ όσο και ο Πειθαρχικός Κώδικας…..
Ο ΑΣ Δραπετσώνας δεν ξεκίνησε καλά αλλά στην συνέχεια είχε πολύ καλή παρουσία . Σημαντική η συμβολή του προπονητή Αχιλλέα Ανδριανάκη που πήρε την ομάδα από την τελευταία θέση και την έφτασε από τους 8 στους 38 βαθμούς και φυσικά απέφυγε τις δυσάρεστες περιπέτειες. Ο νεαρός τεχνικός έγραψε στο facebook προς τους παίκτες του : «Συγχαρητήρια σε όλους σας. Όχι για τους 30 βαθμούς , γι’ αυτούς ήμουν σίγουρος από την πρώτη προπόνηση . Αλλά για το ήθος σας, την εμπιστοσύνη που δείξατε ο ένας στον άλλο και πως ξεπεράσατε οποιαδήποτε δυσκολία σηκωνόταν μπροστά σας »
Από την πλευρά του ο παίκτης που έκανε την διαφορά , από τον Γενάρη που πήγε στην ομάδα ο Θωμάς Μακαρονάς δήλωσε: « Αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς . Μια ακόμα χρονιά έφτασε στο τέλος για μας , ευχάριστά έτσι όπως το αξίζαμε . Συγχαρητήρια μάγκες γίναμε ένα παρεάκι που δεν πήρε χαμπάρι από τίποτα .. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά και να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε αυτόν τον τεράστιο πάνω από όλα άνθρωπο , αλλά και τεράστιο προπονητή Αχιλλέα Ανδριανάκη για τον τρόπο που προσέγγισε τα πάντα και για το ότι μας έκανε μια οικογένεια . Σε ευχαριστούμε για όλα κόουτς» Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια. Τα είπαν μόνοι τους όλα ….
Συζητείται αρκετά σε στέκια της Σαλαμίνας και όχι μόνο η καυστική ανακοίνωση της διοίκησης του Αίαντα για κάποιους πρώην παράγοντες του συλλόγου. Ουσιαστικά , όπως μάθαμε η ανακοίνωση δεν στρέφεται κατά πολλών , αλλά κυρίως κατά ενός . Αυτό ακούγεται …….
Προσοχή!!! Αν διαβάσετε ποτέ κείμενο στο διαδίκτυο του Βασίλη Τσιτούρα που να μιλά με καλά λόγια για την ΕΠΣΠ και τον πρόεδρο της , μην το ανοίξετε . Είναι ιός!!!!!