Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …..

Published

on

Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο θα είναι σήμερα στο πλευρό του ΑΟ Καραβά. Ο Κυπελλούχος Πειραιά αγωνίζεται σήμερα στις 15.00 στην Κω με αντίπαλο τον ΑΟ Δικαίου /Αντίμαχο για την 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας . Καλή επιτυχία λοιπόν στον εκπρόσωπο μας ,  στην πρώτη του έξοδο από τα σύνορα του Πειραιά στην 91χρονη ιστορία του . Σε περίπτωση πρόκρισης ο ΑΟ Καραβάς θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την νικήτρια του αγώνα Ηρακλή Ελευσίνας – Κηφισιάς που διεξάγεται σήμερα στο γήπεδο Γ. Ρουμελιώτης στην Ελευσίνα..

Να σημειωθεί  ότι ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Καραβά Γιώργος Χατζηπαναγιώτης θα αγωνιστεί σήμερα στην ίδιαίτερη πατρίδα του την Κω. Μάλιστα είχε φορέσει στο ξεκίνημα του την φανέλα του ΑΟ Δικαίου….

Το θέμα της βίας άρχισε να μας απασχολεί και πάλι  μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Φαληρικού – Ελλάδας Ποντίων . Είναι κρίμα να βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι και να καταστρέφουν την προσπάθεια ενός συλλόγου και ενός παράγοντα του Γιώργου Μπαξεβανάκηπου προσπαθεί με τα ελάχιστα μέσα για να επιβιώσει το σωματείο του. Δεν θεωρώ ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής τα άτομα που έκαναν την επίθεση στους διαιτητές . Ακόμα και αν είχαν δίκιο  δεν είναι αντίδραση αυτή .Η ΕΠΣΠ και η διαιτησία είναι η εύκολη λύση για να ρίξουν κάποιοι ευθύνες . Ας κάνουν όμως πρώτα την αυτοκριτική τους …. Όλοι είναι ερασιτέχνες. Παράγοντες, ποδοσφαιριστές , διαιτητές . Δεν είναι κρίμα να την πληρώσουν κάποιοι; Δεν είναι κρίμα να πάνε κάποιοι φυλακή; Γιατί να πληρώνουν με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ; Η ΕΠΣ Πειραιά θα πάρει τις αποφάσεις της. Δεν λύνεται μόνο με αυτόν τον τρόπο η βία . Θα πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι μας . Χρειάζεται πάνω από όλα λογική , ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Από όλους …..

Τρία μεγάλα ντέρμπι γίνονται την Κυριακή . Ο πρώτος είναι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 2οόμιλο της Α’ Κατηγορίας , ανάμεσα στον Αμπελακιακό και την Κύπρο Κορυδαλλού , ο δεύτερος είναι για την άνοδο στην Β’ Κατηγορία μεταξύ Ένωσης Καμινίων – Πυθαγόρα και ο τρίτος είναι Αστέρας Νίκαιας – Άρης Αμφιάλη για την αποφυγή των play out του υποβιβασμού στη Γ’ Κατηγορία . Πολλοί θα ήθελαν να δουν και τα τρία αυτά ενδιαφέροντα παιχνίδια που είναι στην κυριολεξία μια κατηγορία. Δεν γίνεται όμως , Αφού ορίσθηκαν την Κυριακή την ίδια ώρα στις 17.30….

Για τον πρώτο αγώνα δεν τίθεται θέμα . Αναμενόμενο να γίνει αυτή την ώρα . Για τον τρίτο ήταν αίτημα του Αστέρα Νίκαιας στην ΕΠΣΠ  για να αγωνιστεί αυτή την ώρα . Για τον δεύτερο , αυτό μεταξύ της Ένωσης Καμινίων – Πυθαγόρα ήταν αίτημα του …Ατρομήτου Πειραιά  αφού είναι γνωστό ότι η Καμινιώτικηομάδα  αποτελεί ουσιαστικά τμήμα των υποδομών του  ιστορικού συλλόγου ο οποίος παίζει στον Κορυδαλλό στις 14.30 με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  και με νίκη πανηγυρίζει την άνοδο του στη Γ’ Εθνική….

Να πούμε επίσης ότι για τον Αετό Κορυδαλλού δεν θα ισχύσει η ευθυγράμμιση  αφού θα παίξει το Σάββατο ,μιας και χρησιμοποιεί την ίδια έδρα  με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα. Έτσι κι αλλιώς Αετός και Ατρόμητος θα επιδιώξουν τη νίκη…..

Τακτική Γενική Συνέλευση είχε την Δευτέρα η Χαραυγή . Απολογιστικού χαρακτήρα και με εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης . Δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα  μέλος παρακαλώ!!! Για να αποδειχτεί  ότι μετά τον Πτερνέα το χάος . Στην κυριολεξία. Και δεν το λέμε εμείς αυτό. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους ……

Πάντως με ανακοίνωση του ο σύλλογος( λέγε με…Σωκράτη ) τονίζει ότι η Γ.Σ  θα επαναληφθεί την Πέμπτη 3 Μάη στις 8μμ στον ίδιο χώρο στο γήπεδο Χαραυγής με τα  ήδη γνωστά θέματα. Σε περίπτωση μη απαρτίας ο προεδρεύων σύμβουλος θα ακολουθήσει τις καταστατικές διατάξεις που προβλέπονται…..

Ανακοίνωση που αφήνει αιχμές εξέδωσε η διοίκηση του Αίαντα Σαλαμίνας . Με πολλούς αποδέκτες . Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου εκδίδει τέτοιου είδους ανακοίνωση και αυτό σημαίνει πολλά . Αυτοί που « έλαβαν το μήνυμα » θα καταλάβουν. Είναι πάντως ιδιαίτερα  σκληρή  η ανακοίνωση και παράλληλα  σωστά διατυπωμένη που «φωτογραφίζει » κάποιους . Για να τα λέμε όλα….

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο ισχίο υποβλήθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας ο κορυφαίος παράγοντας του Πανφαληρικού Φαίδων Τσικνάκος.  Η διοίκηση του συλλόγου, αλλά και ο υπεύθυνος  της στήλης του εύχονται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στη οικογένεια του και στις υποχρεώσεις του….

Πάντως να πούμε για τον Πανφαληρικόότι τώρα που απέφυγε τις περιπέτειες και η ομάδα απέφυγε τα play off αποφάσισαν να το ρίξουν λίγο έξω…Χθες βράδυ αντί για προπόνηση το πρόγραμμα περιελάμβανε παϊδάκια από προβατίνα στα κάρβουνα . Όχι με συνταγή του σεφ ,αλλά στο γήπεδο του ΣΕΦ……

Μέχρι τώρα τον επί σειρά ετών κορυφαίο παράγοντα του Αργοναύτη Παναγιώτη Σίνο τον γνωρίζαμε με το προσωνύμιο ….Μπαρμπασίνο.  Τώρα θα τον αποκαλούν…. Παππουσίνο . Η Ράνια σύζυγος του γιου του Γιώργου παλαιού ποδοσφαιριστή του Χατζηκυριακιώτικουσυλλόγου , έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο και πανέμορφο αγοράκι . Σύμφωνα με αποκλειστικές μας  πληροφορίες μάθαμε και το όνομα που θα δοθεί στον τρισχαριτωμένο μπόμπιρα. Να σας ζήσει λοιπόν ο Παναγιώτης!!!