Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Είχαμε χρόνια να δούμε στα Πειραϊκά γήπεδα γεγονότα σαν κι αυτά που έγιναν μετά τον αγώνα Φαληρικού – Ελλάδας Ποντίων . Να μπαίνουν   γύρω στα 20 άτομα και να επιτίθενται κτυπώντας   το διαιτητικό τρίο  . Ειδικά τον ένα τον ένα βοηθό  τον «σάπισαν στο ξύλο» Ανεπίτρεπτες καταστάσεις  που μας θλίβουν όλους και μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω .Κι όλα αυτά γιατί; Πόσο  μάλλον όταν η διαιτησία ήταν πολύ καλή. Αλλά ακόμα και άσχημη να ήταν θα έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο;; Μόνοι τους διαλύουν την προσπάθεια του σωματείου τους . Ο διαιτητής Κωνσταντόπουλος μάλιστα έχει ονοματίσει στο φύλλο αγώνα   και δυο άτομα . Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη , αφού όπως λέγεται οι διαιτητές θα κινηθούν νομικά σε βάρος τους……

Είναι απαράδεκτο ποδοσφαιριστής της ομάδας( από τα καλύτερα παιδιά στον χώρο και λιμενικός στο επάγγελμα  ) ο οποίος αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα επειδή μίλησε υποτιμητικά για την ΕΠΣΠ και τη διαιτησία να γράφει στο Facebook ότι αυτά γίνονται λόγω της κόντρας της Ένωσης με κάποια σωματεία και πως κάποιοι δεν σέβονται τον κόπο των ποδοσφαιριστών και καταλήγει με το εντυπωσιακό «Η βία δεν χωράει στα γήπεδα» Κι όλα αυτά όταν λίγη ώρα πριν,  άνθρωποι της ομάδας του εισέβαλλαν και ξυλοκόπησαν τους διαιτητές. …..

Πάμε τώρα κάπου αλλού Είδαμε το Σαββατοκύριακο κάποια αποτελέσματα όπου τα φαβορί γνώρισαν  τις  ήττες από υποδεέστερους αντιπάλους . Δεν είναι κακό όταν μια ομάδα που «καίγεται » για βαθμούς  να επικρατεί ανώτερης θεωρητικά ομάδας που είναι αδιάφορη ουσιαστικά και χρησιμοποιεί και πολλούς μικρούς . Κακό είναι να προσπαθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν  την ήττα τους ρίχνοντας την ευθύνη στην  εύκολη λύση που είναι η διαιτησία .Ενίοτε ξεσπούν και παραγόντων της ΕΠΣΠ που βρίσκονται στο γήπεδο . Ο κόσμος  όμως έχει μάτια και βλέπει  . Τίποτε άλλο….

Υπάρχει και η άλλη περίπτωση. Ξέρετε τι έλεγαν αρκετοί σε βάρος της Ελλάδας Ποντίων όταν έμαθαν πως χάνει στο ημίχρονο με 0-2 από τον Φαληρικό ; Καταλαβαίνετε  πολύ καλά. Οι ίδιοι ακριβώς έδιναν συγχαρητήρια στους Πόντιους μόλις άκουσαν στο τέλος πως το 2-0 έγινε 2-4 . Οι γνωστοί ξερόλες που συνηθίζουν να  εκφράζουν τις ανεύθυνες απόψεις τους και στο Favebook …..

Φτάσαμε λοιπόν αισίως στην τελευταία αγωνιστική με τεράστιο ενδιαφέρον σε κορυφή και «ουρά» . Δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι του 2ου ομίλου Αμπελακιακού – Κύπρου Κορυδαλλού όπου κρίνεται η πρώτη θέση, με τους γηπεδούχους να βολεύονται και με ισοπαλία .Στον 1ο όμιλο  ο Ατρόμητος Πειραιά θέλει  τη νίκη στον Κορυδαλλό επί της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα για να στεφθεί πρωταθλητής . Στην «ουρά» Αίγινα και ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την τελευταία θέση του υποβιβασμού  στον 1ο όμιλο , ενώ στον 2ο όμιλο η Νίκη Ρέντη θέλει ένα βαθμό με τον Αίαντα για να γλυτώσει την τελευταία θέση σε βάρος του Φαληρικού που «αυτοκτόνησε» αγωνιστικά (αφού προηγήθηκε με 2-0 για να ηττηθεί από την Ελλάδα Ποντίων με 2-4 ) καθώς και  εξωαγωνιστικά αφού δημιούργησαν κάποιοι  σοβαρά επεισόδια όπως προαναφέραμε…

Στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ξεκαθάρισαν οι τρεις από τις τέσσερεις θέσεις των play off ( Νέοι Ευγενείας , Δίας Κορυδαλλού, ΑΕ Νίκαια) και την τελευταία θέση θα παιχτεί η μια θέση ανάμεσα στον Αστέρα Κερατσινίου και τον ΑΟΑΔ , με τους Κερατσινιώτες να εξυπηρετούνται και με ισοπαλία

Τρεις ήττες στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει ο Αστέρας Κερατσινίου και τώρα κινδυνεύει να  μείνει εκτός των play off ανόδου αν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική  από τον ΑΟΑΔ που έχει εντυπωσιακή πορεία τον τελευταίο καιρό. Το Σάββατο στον αγώνα του Αστέρα με τους Νέους Δραπετσώνας ήταν όλος ο ΑΟΑΔ στο γήπεδο και παρακολουθούσε το παιχνίδι, αφού αγωνιζόταν την Κυριακή με την Αρμενική. Κατά τ’ άλλα ζήτω η …ευθυγράμμιση…..

Στο 1ο όμιλο να επισημάνουμε τον υποβιβασμό του ΑΟ Προφήτη Ηλία  που πέρυσι τέτοια εποχή πανηγύριζε την άνοδο . Επιστρέφει φέτος στη Γ’ Κατηγορία, χωρίς να πετύχει ούτε μια νίκη…..

Αστέρας Νίκαιας – Άρης Αμφιάλης αγωνίζονται μεταξύ τους  για να αποφύγουν μια θέση στα play out υποβιβασμού , όπου οι Αμφιαλιώτες θέλουν μόνο νίκη….

Για την άνοδο στη Β’ Κατηγορία , θα παλέψουν η Ένωση Καμινίων με τον Πυθαγόρα που στα play off  έχει δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια . Οι Περαματιώτες θέλουν μόνο νίκη  για να πάρουν την πρώτη θέση…..

Τα περισσότερα γκολ από κάθε αγωνιστική φέτος σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε που ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό  .Τα περισσότερα στον 2ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας όπου μπήκαν 34 τέρματα σε 7 αγώνες , ενώ στον 1ο σημειώθηκαν 23  γκολ . Στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας  είχαμε 30 γκολ σε 7 αγώνες και στον 2ο 25 τέρματα αλλά σε 6 αγώνες….

Με τις ευχές όλου του Πειραϊκού φίλαθλου κόσμου  αναχωρεί το απόγευμα ακτοπλοϊκώς για την Κω  ο ΑΟ Καραβάς όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Δι.α ( Δικαίο Αντίοχο ) . Αν νικήσει προκρίνεται στον επόμενο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της συνάντησης Ηρακλή Ελευσίνας – Κηφισιάς …….

Φιλικά παιχνίδια έδωσαν χθες οι Μικτές της ΕΠΣ Πειραιά στο γήπεδο Σιταποθηκών στα πλαίσια της προετοιμασίας τους . Οι Παίδες του Θεολόγου Ρενιέρη επικράτησαν με 2-1 της αντίστοιχης ομάδας της Αναγέννησης Μοσχάτου ενώ οι Νέοι του Τέλη Μελά νίκησαν με 2-0 τον Ιωνικό. Στα παιχνίδια αυτά οι δυο τεχνικοί είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα . Ήδη γίνονται προσπάθειες για νέα φιλικά των Μικτών την προσεχή Δευτέρα 30 Απριλίου….

.Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών από ανακοπή καρδιάς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής  Λουκάς Μπάικας . Είχε αγωνιστεί στην Δόξα Πειραιά , τον Ήφαιστο αλλά και στην Χαλκίδα . Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Γ΄ Νεκροταφείο… Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του….

Είναι αυτά που λέγαμε . Έγινε το Σάββατο το πρωί ο αγώνας για το προπαιδικό πρωτάθλημα ανάμεσα στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και τον ΑΣΧ Ποσειδώνα . Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν μόλις με 9 παίκτες . Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-11 . Στην επανάληψη τρεις παίκτες των ηττημένων δήλωσαν τραυματίες. Η ομάδα έμεινε με 6 παίκτες .Ο αγώνας φυσικά διακόπηκε. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…..