Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Θα σταθώ λίγο στην ανακοίνωση των Αστεριών Δραπετσώνας  και σε αυτά που αναφέρει. Συνήθως πάντα  κάθε χρόνο τέτοια εποχή  αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις. Πάντα υπάρχει  μια καχυποψία σχετικά με αγώνες όπου υπάρχουν κάποια αποτελέσματα που φέρουν την ομάδα που είναι φαβορί να χάνει . Και ενώ αν συμβεί όλη την προηγούμενη χρονιά δεν τρέχει απολύτως τίποτα , την συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλα φαίνονται εκ του πονηρού κινούμενα . Την περασμένη εβδομάδα σε σύλλογο Β’ Κατηγορίας  δεν τους έφτανε ο καημός τους που γνώρισαν την ήττα στο τέλος , αν και προηγήθηκαν , είχαν αντιμετωπίσουν και την καχυποψία κάποιων  ότι το έκαναν ηθελημένα !!! Και να σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα αυτή μόνο αδιάφορη δεν ήταν . Τι να πει κανείς…

Δυο αγωνιστικές απέμειναν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας Πειραιά .  Η αγωνία έχει φτάσει στο  κατακόρυφο. Ενδέχεται να κριθούν πολλά αυτή την αγωνιστική  τόσο για τα  play off όσο και για τα play out .

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ο Ατρόμητος Πειραιά θα πάρει χωρίς να «ιδρώσει» τους τρεις βαθμούς με την Οδηγήτρια και θα  περιμένει το φινάλε του πρωταθλήματος με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα στον Κορυδαλλό για να διεκδικήσει τη νίκη που θα του δώσει το πρωτάθλημα και την άνοδο .

ΑΕ Μοσχάτου και Αετός Κορυδαλλού που ακολουθούν αγωνίζονται εκτός έδρας με Ίκαρο  Καλλιθέας και Παννεαπολικό.

Ουσιαστικά από τον όμιλο αυτό  μόνο το παιχνίδι της Αμφιάλης με την Ένωση Α.Α. Ρέντη δεν παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον .Για την αποφυγή της μιας θέσης που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό αλλά και για τα  play out έχουμε τους αγώνες Αστέρια Δραπετσώνας – ΑΕ Αίγινας, Ερμής Κορυδαλλού –ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα , Δόξα Πειραιά – ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού , καθώς και το παιχνίδι του Παντζιτζιφιακού με τον ΑΣ Δραπετσώνας….

Μια εβδομάδα πριν από την μεταξύ τους αναμέτρηση  Αμπελακιακός και Κύπρος Κορυδαλλού θα προσπαθήσουν για τη νίκη που θα τους κρατήσει ψηλά. Οι Σαλαμίνιοι  έχουν σαφώς πιο δύσκολη αποστολή  με τον πανίσχυρο  Ήφαιστο στο Ρέντη ενώ οι Κορυδαλλιώτες υποδέχονται  την ΑΕ Περάματος.   Νίκη Ρέντη και Φαληρικός θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την τελευταία θέση του υποβιβασμού . Η πρώτη αγωνίζεται σήμερα με τον ΑΟ Καραβά και ο δεύτερος αύριο με την Ελλάδα Ποντίων. Στην περίπτωση αυτή  δεν ισχύει η ευθυγράμμιση , όπως γράψαμε και προχθές ο Κυπελλούχος Πειραιά αγωνίζεται την Τετάρτη στη Κω με τον τοπικό Δί.α για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος…..

Για μια καλύτερη θέση στα play out στα οποία θα μετάσχουν οπωσδήποτε θα προσπαθήσουν ΑΣ Ποντίων και ΑΟ Κορυδαλλός αύριο στη Δραπετσώνα….

Στη Β’ Κατηγορία ΑΟ Καστέλλα και Ατρόμητος Κερατσινίου έχουν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο τους . Επομένως το ενδιαφέρον στρέφεται στις υπόλοιπες θέσεις .

Στον 1ο όμιλο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες Νέων Ευγενείας- Αστέρα Νίκαιας, ΑΟ Καστέλλας – Δία Κορυδαλλού , Νέων Δραπετσώνας – Αστέρα Κερατσινίου , Άρη Αμφιάλης – ΑΕ Νίκαιας , Άνω Νεάπολης –Πανφαληρικού , Αρμενικής – ΑΟΑΔ και φυσικά το ντέρμπι ουραγών Προφήτη Ηλία- Λεόντων Καμινίων , όπου οι γηπεδούχοι που δεν έχουν μέχρι τώρα νίκη στο πρωτάθλημα θα επιδιώξουν να κερδίσουν τους αντιπάλους τους για να διατηρήσουν τις λίγες ελπίδες για την παραμονή τους…..

Και στον 2ο όμιλο με εξαίρεση τον αγώνα Νέου Ικονίου- Φοίνικα Αγίας Σοφία όλοι οι υπόλοιποι παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον . Ατρόμητος Κερατσινίου – Αναγέννηση Μοσχάτου, Πειραϊκός – Αργοναύτης, Ηρακλής Νίκαιας – Ολυμπιακός Κερατσινίου , ΑΟΚ Φαλήρου – Σπίθα, Θησέας – Σαλαμινομάχοι …..

Στο φόρτε τους και τα  play off ανόδου στη Β’ Κατηγορία που διεξάγονται αύριο στις 12 το μεσημέρι  . Στο Μοσχάτο γίνεται το Καμινιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Ένωση Καμινίων που προηγείται με 4 βαθμούς και τον ΑΟ Πειραιά που ξεκίνησε με ήττα και έχει 2 βαθμούς.  Στον Κορυδαλλό ο Ποσειδώνας που  «φρενάρισε» την Ένωση Καμινίων και έχει 2 βαθμούς θα αντιμετωπίσει τον πρωταγωνιστή της 1ης αγωνιστικής των μπαράζ Πυθαγόρα που από μηδέν με τη νίκη του επί του ΑΟ Πειραιά έφτασε τους τρείς. Η κατάσταση εδώ είναι «ανοικτή » και όλα μπορούν να συμβούν . Το ενδιαφέρον λοιπόν τεράστιο….

Αρκετές και πάλι οι διπλές διαιτησίες το Σαββατοκύριακο .

Δυο παιχνίδια «σφυρίζουν» σήμερα και αύριο οι Μπαλαχούτης, Ορφανός, Δαμιανάκης, Ιωαννίδης Κ., Κουζούμης , Κωνσταντόπουλος . Διπλή διαιτησία για τον Γιάννη Κακριδή αλλά αύριο . Στις 12 το μεσημέρι το μπαράζ Ποσειδώνα –  Πυθαγόρα και το απόγευμα στις 17.30 στις Τζιτζιφιές τον αγώνα Ικάρου Καλλιθέας – ΑΕ Μοσχάτου…

Σε δυο αυριανούς  αγώνες της Β’ Κατηγορίας , θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή μετά από αιτήματα σωματείων  . Στον αγώνα Αρμενικής- ΑΟΑΔ για τα 103 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων και στον αγώνα Ατρόμητου Κερατσινίου – Αναγέννησης Μοσχάτου στη μνήμη του πρώην Δημάρχου Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή……

Ο λόγος που οι τελικοί του εφηβικού πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Μαΐου και του παιδικού την Κυριακή 20 /5 είναι επειδή οι  έφηβοι αθλητές θα πρέπει να  προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις που ακολουθούν …..

Δεν πρόλαβε να φτιάξει καλά- καλά ο καιρός και ο Γιάννης Ευδαίμων άρχισε τα καλοκαιρινά μπάνια . Χθες το πρωί το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας των πρωταθλημάτων υποδομής εθεάθη στην  παραλία της Φρεαττύδας να κάνει τις πρώτες του βουτιές και να επιδεικνύει το …καλογυμνασμένο κορμί του !!!!  Εντάξει λέμε και κανένα αστείο έτσι για να… γεμίζουμε τη στήλη….