Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά ξεκαθάρισε λίγο πριν από την ολοκλήρωση  των πρωταθλημάτων, αυτό που είχε γράψει η στήλη πριν από δυο εβδομάδες . Ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ομάδων δεν γίνεται αγώνας μπαράζ όπως τα προηγούμενα χρόνια .Μετράει πρώτα η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες, στη συνέχεια η καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες .Αν και δω υπάρχει ισοβαθμία  τότε θα  μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος . Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία  τότε υπερισχύει η καλύτερη επίθεση  και στη συνέχεια η καλύτερη άμυνα . Αν και πάλι προκύψει ισοβαθμία  τότε θα γίνει αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο. Λίγο απίθανο δεν νομίζετε ;…..

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό , τουλάχιστον φέτος. Όσοι ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν  το Σαββατοκύριακο , τιμωρήθηκαν με μια αγωνιστική…..

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση στην «ουρά » του βαθμολογικού πίνακα και των δυο ομίλων . Στον 1ο όμιλο , τρεις ομάδες  θα παλέψουν για να αποφύγουν την μία θέση που οδηγεί απευθείας στον υποβιβασμό  . Είναι η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα με 16 βαθμούς ( έχει να αντιμετωπίσει Ερμή Κορυδαλλού και Αστέρια Δραπετσώνας)  ΑΕ Αίγινας με 17 ( θα παίξει με Αστέρια Δραπετσώνας και ΑΕ Μοσχάτου) και ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα με 19 ( θα αγωνιστεί με Δόξα Πειραιά και Ατρόμητο Πειραιά .

Στα play out εκτός από τις δυο εκ των τριών προαναφερόμενες ομάδες , θα είναι τα Αστέρια Δραπετσώνας που θα ξεκινήσουν με 2 βαθμούς . Για να αποφύγουν μια θέση θα παλέψουν βασικά  Παντζιτζιφιακός ( 32 β,) Παννεαπολικός ( 33 β.) ενώ πιο πάνω βρίσκονται ΑΣ Δραπετσώνας ( 35β) Δόξα Πειραιά ( 36β.)

Στον 2ο όμιλο  έχουν ξεκαθαρίσει οι θέσεις  για τα play out στα οποία θα λάβουν μέρος ο ΑΣ Ποντίων , ο ΑΟ Κορυδαλλός , η ΑΕ Περάματος  και ένας από τους Φαληρικό και Νίκη Ρέντη . Οι δυο  αυτές  ομάδες  έχουν  από 13 βαθμούς .  Στα δυο τελευταία παιχνίδια ο Φαληρικός έχει να παίξει με Ελλάδα Ποντίων και Θύελλα Μοσχάτου ενώ  πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Νίκη Ρέντη . Όχι μόνο επειδή έχει να παίξει με πιο δυνατές ομάδες ( Τον ΑΟ Καραβά και τον Αίαντα Σαλαμίνας ) υστερεί από τον αντίπαλο της σε περίπτωση ισοβαθμίας , αφού έχει ηττηθεί και στα δυο μεταξύ τους παιχνίδια ( 0-1, 1-3) .

Όλα αυτά βέβαια είναι εκτιμήσεις , αφού τα πάντα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο…..

Στην ΑΕ Νίκαια θεώρησαν ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει , για τα play off ανόδου  ώστε να ελπίζει η ομάδα σε άνοδο  και επειδή δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο , έλυσαν τη συνεργασία με  τον προπονητή .  Έτσι είναι το ποδόσφαιρο . Ο Στάθης Φουρίκης για να τα λέμε όλα , ήταν αυτός που συνετέλεσε ώστε η ομάδα να πάρει τα πάνω της , δίνοντας την τρομερή ώθηση πριν από τεσσερισήμισι μήνες . Τώρα η ομάδα έκανε στο κρίσιμο αυτό σημείο του πρωταθλήματος    «κοιλιά »και η  αλλαγή ήταν μοιραία….

Ο αποχωρών προπονητής  με την δήλωση του ήταν κύριος , αλλά έκανε ένα «φάουλ» . Ευχαρίστησε ονομαστικά κάποια άτομα από την διοίκηση . Μέσα σε αυτά δεν ήταν οι δυο στενοί του συνεργάτες . Ο  Γενικός Αρχηγός Σταμάτης Γιαννιώτης και το διοικητικό στέλεχος Γρηγόρης Σπήλιος . Τυχαίο; Δεν νομίζω….

Πάντως ο Γρηγόρης Σπήλιος έκανε σαν πραγματικός τζέντλεμαν την παρακάτω  δήλωση : Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φουρίκη, καθώς τον τελευταίο καιρό που κράτησε τα ηνία της ομάδας μας ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ, ξεχώρισε όχι μόνο για την σημαντική προσφορά του, που είχε ως αποκορύφωμα την πορεία των δύο τελευταίων μηνών, αλλά και το ήθος του. Είναι δεδομένο ότι η παρουσία του θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα μας.Σου εύχομαι ότι καλύτερο στην επαγγελματική σου συνέχεια, καθώς και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.»….

Αν ο   νέος προπονητής της ΑΕ Νίκαιας είναι αυτός που φημολογείται , να πούμε ότι ήταν την Κυριακή στο γήπεδο και είδε τον αγώνα με τους Νέους Ευγενείας . Όλως τυχαίως . Μπορώ να το διαβεβαιώσω αυτό . Όμως εδώ δημιουργείται μια …παράδοση . Λεπτομέρειες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης ….

Ο Ολυμπιακός Περάματος ανήλθε φέτος στην Β’ Κατηγορία .Για πρώτη φορά στην δεκατετράχρονη  ιστορία του . Με προπονητή τον Μανώλη Χαρόπουλο. Με τον οποίο όμως λύθηκε φιλικά η συνεργασία . Ο νέος προπονητής που όπως λέγεται είναι πολύ έμπειρος θα ανακοινωθεί σύντομα. Αυξάνονται λοιπόν οι  υποχρεώσεις για τον Περαματιώτικο σύλλογο…..

Αξιοσημείωτο . Ο ποδοσφαιριστής  του ΑΟ Καστέλλας Παναγιώτης Μπιλίρης που είναι και  πολύ αξιόλογος δικηγόρος , δεν είχε λείψει από κανένα αγώνα της ομάδας τα δυο τελευταία χρόνια . Έλειψε όμως από τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Πανφαληρικό  . Κι αυτό γιατί την ίδια μέρα αγωνιζόταν με την ομάδα του ( «Σόλων ») στον τελικό του Πανελλήνιου Δικηγορικού πρωταθλήματος  που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου , όπου γνώρισε την ήττα με 0-1 από τον  «Δράκοντα  ». Όχι μόνο λοιπόν ο Μπιλίρης δεν πανηγύρισε με την δικηγορική ομάδα του  , αλλά του έλειψαν τα πανηγύρια της Καστέλλας, για την άνοδο της οποίας πρόσφερε πολλά . Πάρα πολλά. Θα είναι όμως παρών στη φιέστα στο φινάλε του πρωταθλήματος  …..