Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πλήρες σε αγωνιστική δράση, πλούσιο σε θέαμα και φορτισμένο με ανάμεικτα συναισθήματα ήταν αγωνιστικά το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά , σε όλες τις κατηγορίες .

Καταρχήν να ξεκινήσουμε από τους δυο πρωταθλητές της Β’ Κατηγορίας που ενώ απομένουν δυο ακόμα αγωνιστικές αναδείχτηκαν πρώτοι . Είναι ο ΑΟ Καστέλλας στον 1ο  και ο Ατρόμητος Κερατσινίου στον 2ο όμιλο . Δυο ομάδες οι οποίες από την αρχή έδειξαν τις δυνατότητες τους , έχοντας μια σταθερότατη ηγετική πορεία και ανήλθαν πανάξια .

Η Καστέλλα με τον Άρη Κακογιάννη στον πάγκο της , ένα δικό της σοβαρό παιδί που δούλεψε σκληρά μαζί με τους παίκτες του όλη τη  χρονιά και μια διοίκηση , μια οικογένεια που χρόνια τώρα πασχίζει για το καλό της ομάδας . Όλοι πρόσφεραν φέτος . Τι να πει κανείς για τον Γιάννη τον Κατσό και τα υπόλοιπα στελέχη . Ακόμα και για τον Γιώργο τον Γεωργακάκη που από την εξέδρα έδινε την δική του μάχη …..

Κι αν η Καστέλλα είναι μια οικογένεια , τότε ο Ατρόμητος Κερατσινίου τι είναι ; Με πρόεδρο τον Θανάση Μπαλαφούτη  με προπονητή και τερματοφύλακα τον γιο Κώστα και στα γραφειοκρατικά τη σύζυγο και μητέρα Μαίρη ο σύλλογος από την αρχή έδειξε μια σοβαρότητα σε όλους τους τομείς . Αγωνιστικά και διοικητικά .Που λειτούργησε σαν μεγάλη ΠΑΕ Η φράση πάντως του πατέρα Μπαλαφούτητα λέει όλα  : «Το πιστέψαμε… Το διεκδικήσαμε… το καταφέραμε.!!!»….

Φυσικά πολλά συγχαρητήρια στους  ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ ……

Ίδρωσε ο Ατρόμητος Πειραιά , αλλά τελικά τα κατάφερε απέναντι στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και τώρα είναι πιο κοντά από ποτέ στην άνοδο , αφού θέλει μόλις μια νίκη στον αγώνα με την Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού για να πανηγυρίσει . Όσον αφορά την ΑΕ Μοσχάτου που ακολουθεί συνέτριψε με 7-0 την Αμφιάλη με τοπ- σκόρερ τον Σταμάτη Σαπαλίδη που σημείωσε 4 γκολ και έφτασε τα 21 τέρματα σε 3 μήνες!! Ωστόσο το 13ο παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΜ δεν στάθηκε τυχερό για τον ικανότατο άσο , αφού υπέστη κάταγμα κλείδας με αποτέλεσμα  να τελειώσει άδοξα η χρονιά γι’ αυτόν . Τις καλύτερες  ευχές μας στο παλικάρι για να επιστρέψει και πάλι  δυνατός στα γήπεδα….

Τέσσερα γκολ πέτυχε και ο Χαράλαμπος Σάμιος του Ερμή Κορυδαλλού φτάνοντας έτσι  τα 27 . Μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερστο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ….

Για την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα να πούμε ότι από την περασμένη εβδομάδα σταμάτησε τον προπονητή Αργύρη Μαγιάτη ελλείψει χρημάτων  προφανώς . Χωρίς να το ανακοινώσει σε κανένα. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί φέτος ο σύλλογος . Ο απερχόμενος τεχνικός με δήλωση του  αρκέστηκε να δηλώσει:«Πιστεύω ότι πέτυχα  στο μικρό διάστημα που ήμουν στην ομάδα . Γιατί όσους βαθμούς πήραν σε ένα γύρο , τους πήρα εγώ σε 5 αγώνες . Εύχομαι ειλικρινά να πάει η ομάδα στα μπαράζ και να σωθεί .» Χρέη προπονητή εκτελεί πλέον  ο ποδοσφαιριστής του συλλόγου  Τάσος Σαλκετζής…..

Στον 2ο όμιλο Αμπελακιακός και Κύπρος Κορυδαλλού προχώρησαν με ευρείες νίκες και όλα δείχνουν ότι η άνοδος θα παιχτεί στον μεταξύ τους τελευταίο αγώνα που θα γίνει στα Αμπελάκια …..

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην «ουρά » θα αναφερθούμε αύριο….

«Πήραν φωτιά » τα play off ανόδου για τη Β’  Κατηγορία . Η νίκη του Πυθαγόρα που μπήκε την τελευταία στιγμή στα μπαράζ άλλαξε το τοπίο . Και τώρα πλέον όλα είναι πιθανά . Αρκεί να δείτε την βαθμολογία και θα καταλάβετε . Ένωση Καμινίων 4 βαθμοί, Πυθαγόρας 3, ΑΟ Πειραιάς και Ποσειδών 2 .. Και έχουμε ακόμα δυο αγωνιστικές όπου όλα μπορούν να συμβούν…….

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία από το Σαββατοκύριακο .

Νίκη μετά από 6 ήττες για τον ΑΣ Δραπετσώνας, ενώ επιστροφή στις επιτυχίες μετά από 5 αγώνες για τον Ολυμπιακό Κερατσινίου…

Η Αναγέννηση Μοσχάτου προηγήθηκε 2-0 του ΑΟΚ Φαλήρου για να γίνει το 2-3 στις καθυστερήσεις . Ήταν η πρώτη ήττα μετά από 8 συνεχόμενες νίκες….

Την 6η συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο Δίας Κορυδαλλού . Αντίθετα η ήττα της Άνω Νεάπολης ήταν η 7η στη σειρά…. «Δεν χαριζόμαστε  σε καμία ομάδα είναι έξω από την φιλοσοφία μας. » Ανακοίνωσε ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου που για μια ακόμα φορά συνεχάρη τη διαιτησία ….

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στον κόσμο του Μοσχάτου  η είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Ταξιάρχη Παπαντώνηπου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Ενός ανθρώπου που βοήθησε και τον  αθλητισμό της πόλης….. «Οποίος χαίρετε με τις ήττες μας να ξέρει ότι είναι ανεπιθύμητος . Ο νοών νοείτο ! Μόνο μπράβο στα πιτσιρίκια μας !»Αναφέρει η ανακοίνωση που ανέβηκε στη σελίδα του Αίαντα Σαλαμίνας στο διαδίκτυο . Κι όποιος κατάλαβε…κατάλαβε…..

Για τον Αίαντα να πούμε ότι  σταμάτησε η συνεργασία με τον έμπειρο επιθετικό Λάμπρο Χανιώτη…….

Την Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική  Γενική Συνέλευση της ΑΕ Χαραυγής στα γραφεία της ακαδημίας στο γήπεδο με θέματα :1) Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. . σχεδιασμός για τη νέα σεζόν 2)εκλογή νέου Δ.Σ. διαρκείας 2 ετών ύστερα από το πέρας της παλαιάς διοίκηση με εκλογές από τα μέλη του Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα γίνει στις 20.30 στον ίδιο χώρο…..

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται εδώ και 20 μέρες  ο 21χρονος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Αγίου Δημητρίου Νίνος Λαλαΐτης  που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε τροχαίο με τη μηχανή του . Του έχουν τοποθετηθεί λάμες στα σαγόνια ενώ τρέφεται με καλαμάκι .Ευτυχώς που το παλικάρι φορούσε κράνος και γλύτωσε τη ζωή του. Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Δία Κορυδαλλού στον οποίο ο Νίκος αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια  του εύχεται περαστικά και γρήγορα να επανέλθει πάλι στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του…