Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο . Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής για τον 2ο όμιλο που γίνεται στον Κορυδαλλό ανάμεσα στην Κύπρο και τον ΑΟ Καραβά την ίδια ώρα που ο πρωτοπόρος Αμπελακιακός υποδέχεται την Ελλάδα Ποντίων.
Ο πρωτοπόρος του 1ου ομίλου Ατρόμητος Πειραιά αγωνίζεται στις Τζιτζιφιές με τον Ίκαρο Καλλιθέας και με νίκη κάνει ένα ακόμα βήμα για την άνοδο του .
Τεράστιο ενδιαφέρον έχουμε και στην «ουρά » των δυο ομίλων όπου ξεχωρίζουν οι αγώνες ΑΕ Αίγινας – ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και ΑΣ Ποντίων – Φαληρικού, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθούν πολλά….
Τελικά ΑΣ Ποντίων και Αίας Σαλαμίνας πλήρωσαν τις οφειλές τους στην ΕΠΣΠ και ορίσθηκαν διαιτητές στους αγώνες τους που διεξάγονται κανονικά . Για τον Αία πάντως να πούμε ότι έκλεισε μια «τρύπα» οικονομικής φύσεως , αλλά άνοιξε μια άλλη. Αυτή του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Βουτσινά που εντελώς ξαφνικά παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές για οικονομικές οφειλές προς το πρόσωπο του . Κάτι που διέψευσε η διοίκηση του συλλόγου . Κι όλα ενώ η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλή αφού βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Όσο για τον νέο τεχνικό που θα αναλάβει τον σύλλογο , οι πληροφορίες μας λένε ότι γιορτάζει στις 21 Μαΐου….
Εννέα αγώνες σήμερα οι οποίοι, με εξαίρεση τον αγώνα Χαλκηδόνας – Αστυπάλαιας που αρχίζει στις 15.30 , ξεκινούν στις 16.00 . Από τους αυριανούς αγώνες , ο ένας ( Αίγινα- ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα) αρχίζει στις 12 το μεσημέρι και οι υπόλοιποι στις 17.00 . Κι αυτό επειδή αύριο τα ξημερώματα , περνάμε στη θερινή ζώνη. Μια ώρα μπροστά….
Από την ερχόμενη εβδομάδα και για τις τελευταίες 4 αγωνιστικές των πρωταθλημάτων Α΄, Β΄ Κατηγορίας, θα γίνεται , όπως κάθε χρόνο , ευθυγράμμιση των αγώνων. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα ορίζει την ίδια ώρα τους αγώνες των ομάδων που έχουν το ίδιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και φυσικά δεν θα γίνονται δεκτά αιτήματα σωματείων για αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων……
Όπως πέρυσι έτσι και φέτος η ΕΠΣ Πειραιά διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά, όπου θα κληρωθούν ένα μηχανάκι- scooter 75 cc, και δύο σύγχρονα ποδήλατα Mountain Bike. Σκοπός της είναι η ενίσχυση των Πειραϊκών σωματείων τα οποία θα μπορούν να προμηθευθούν από το λογιστήριο της Ένωσης έναν αριθμό λαχνών εντελώς δωρεάν.Η κλήρωση των δώρων θα πραγματοποιηθεί ενώπιον των εκπροσώπων των σωματείων μας στην διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ τον ερχόμενο Ιούνιο……
Παρόλο ότι έχουμε μόνο Α’ Κατηγορία αυτό το Σαββατοκύριακο δυο διαιτητές σφυρίζουν σήμερα και αύριο . Είναι οι Νίκος Κουβέλης και Ρόμπερτ Ντουμιτρέσκου . Βοηθοί που παίζουν σε δυο παιχνίδια είναι οι Κοντιζάς, Ζησιμόπουλος, Κορώνας, Φαγκρίδας ,Παρισσόπουλος Μουμπογιατζόγλου, Ζερβάκης, Μηλιδώνης……
Κύπρος Κορυδαλλού και ΑΟ Καραβάς που αγωνίζονται μεταξύ τους σήμερα είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες σε όλα τα Πειραϊκά πρωταθλήματα ………
Αυτό που έχει καταφέρει φέτος ο Ατρόμητος Κερατσινίου είναι κάτι το μοναδικό . Η ομάδα είναι «μια ανάσα » από την άνοδο της στην Α’ Κατηγορία αφού τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος προηγείται με εννέα βαθμούς από την δεύτερη Αναγέννηση Μοσχάτου. Το σημαντικό είναι ο σύλλογος αποτελεί μια υγιή ομάδα με παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές της . Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 26 ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα οι19 είναι κάτω από 20ετών . Από αυτούς οι 12 προωθήθηκαν φέτος και επιβραβεύονται με την συμμετοχή τους στην πρώτη ομάδα.
Να σημειωθεί ότι ο Κερατσινιώτικος σύλλογος είναι ένα υγιές σωματείο που λειτουργεί δημοκρατικότατα με έναν άψογο και μοναδικό τρόπο λειτουργίας , παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό μοντέλο στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Προπονητής ουσιαστικά είναι ο γκολκίπερ της ομάδας Κώστας Μπαλαφούτης που είναι παράλληλα στο εφηβικό και παιδικό τμήμα του συλλόγου με την αμέριστη συμπαράσταση του Πιέρρου Θωμάκου και του Σπύρου Βάλβη…….
Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού Γιάννης Μαρλαφέκας δεν έχει απουσιάσει ούτε λεπτό από τους 24 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα στο πρωτάθλημα .
Το ίδιο ισχύει και για τρεις ποδοσφαιριστές του 2ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας . Είναι οι Γιώργος Καρνέσης του Αμπελακιακού, Αντώνης Μπελιάς του Αία Σαλαμίνας και Χαράλαμπος Σιδερόπουλος της Ελλάδας Ποντίων που έχουν αγωνιστεί και στους 23 αγώνες των ομάδων τους…..
Ο ποδοσφαιριστής του Ερμή Κορυδαλλού Χαράλαμπος Σάμιος είναι ο πρώτος σκόρερ της Α’ Πειραιά έχοντας σημειώσει 23 τέρματα σε 23 αγώνες πρωταθλήματος. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και για τον επιθετικό της ΑΕ Μοσχάτου Σταμάτη Σαπαλίδη, ο οποίος αποκτήθηκε τον Γενάρη και σε 10 αγώνες που έχει παίξει με την ομάδα του σημείωσε 13 τέρματα……