Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

«Καμπανάκι» για δυο γηπεδούχους ομάδες της Α’ Κατηγορίας . Η ΕΠΣΠ δεν όρισε διαιτητές στους αγώνες του ΑΣ Ποντίων ( με τον Φαληρικό) και του Αίαντα Σαλαμίνας ( με τον Ήφαιστο) λόγω οφειλών προς την Ένωση . Η σημερινή μέρα είναι καθοριστική , γιατί οι δυο ομάδες θα πρέπει να περάσουν από το Ταμείο για να τακτοποιήσουν το πρόβλημα ώστε να αποφύγουν τις δυσάρεστες περιπέτειες . Όπως μας είπε κορυφαίο στέλεχος της ΕΠΣΠ , όλα τα σωματεία είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα με σχετική ανακοίνωση στις 13 Μαρτίου. Τα περισσότερα ανταποκρίθηκαν και εξόφλησαν τις οφειλές τους . Και κάτι ακόμα υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι Α’ Κατηγορίας που οφείλουν. Απλά, αυτή την εβδομάδα δεν είναι γηπεδούχοι…..
Αναρωτιούνται πολλοί στον χώρο μας , γιατί τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται με τη διαιτησία και στις σχολές που γίνονται δεν βγαίνουν αρκετοί διαιτητές . Τα πράγματα, για όσους γνωρίζουν από κοντά την κατάσταση, είναι απλά. Πώς να ασχοληθεί ο νέος με τη διαιτησία, όταν δεν υπάρχουν τα ανάλογα κίνητρα. Και δεν μιλάω οικονομικά . Πώς να ασχοληθεί όταν βλέπει να προπηλακίζονται οι ρέφερις και να θεωρούνται αυτοί αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ήττα της ομάδας . Η κατάσταση έχει παραγίνει σε βάρος των διαιτητών που θεωρούνται η εύκολη λύση .Πάει ο νεαρός διαιτητής να σφυρίξει σε αγώνα προπαιδικού , γιατί από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Και τραβάει τα πάνδεινα. Όχι τόσο από τους παράγοντες των σωματείων , για να εξηγούμαστε, όσο από τους γονείς των αθλητών . Μάλιστα κύριοι, αυτοί είναι που δημιουργούν τα προβλήματα . Γιατί θέλουν να κερδίζει πάντα το παιδί τους. Σε ένα πρωτάθλημα ακαδημιών. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια . Και δυστυχώς θα συνεχιστεί , αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία . Βέβαια τώρα η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί. Βλέποντας τους πίνακες των σχολών διαιτησίας σε πιάνει μελαγχολία. Κάποτε έβγαιναν τον χρόνο 50 διαιτητές , τώρα ούτε το ένα δέκατο .Έτσι φτάσαμε στο σημείο να σφυρίζουν πολλοί δυο και τρεις αγώνες τα Σαββατοκύριακα . Να τρέχουν με την «ψυχή στο στόμα» για να προλάβουν. Θα πρέπει όμως όλοι να βοηθήσουμε προς το θέμα αυτό. Ο αριθμός των διαιτητών θα πρέπει να αυξηθεί . Και να μην έχουμε μόνο απαιτήσεις από την διαιτησία και να λέμε ότι μας σφυρίζουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι….
Μετά από αρκετούς μήνες ανακοινώθηκαν οι διαιτητές για τα Πειραϊκά πρωταθλήματα το βράδυ της Πέμπτης . Κι αυτό γιατί γίνονται μόνο αγώνες για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και υπάρχουν διαθέσιμοι αρκετοί διαιτητές.
Πάντως υπάρχει διαιτητής που σφυρίζει και το Σάββατο , αλλά και την Κυριακή . Είναι ο Νίκος Κουβέλης….
Στο μεγάλο ντέρμπι Κύπρου Κορυδαλλού- ΑΟ Καραβά ορίσθηκε και τέταρτος διαιτητής ( Ανθόπουλος ) . Παράλληλα η Επιτροπή Παρατηρητών της ΕΠΣΠ όρισε δυο παρατηρητές σε δυο αγώνες του Σαββάτου. Στο παιχνίδι Κύπρου Κορυδαλλού – ΑΟ Καραβά θα είναι οι Τάσος Δαούτης και Στέφανος Μουράτογλου ενώ σε αυτό του Ικάρου Καλλιθέας – Ατρομήτου Πειραιά ορίσθηκαν ο Παναγιώτης Παρακοιλιώτης και ο Αθανάσιος Σάμπος…..
ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα θα προσπαθήσουν ουσιαστικά να αποφύγουν την μία θέση από τον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας , που οδηγεί στον υποβιβασμό . Στα πλέι οφ θα είναι σίγουρα η μια από τις δυο ομάδες , η ΑΕ Αίγινας το παιχνίδι της οποίας την Κυριακή στις 12 στη Δραπετσώνα με την ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον….
Στον 2ο όμιλο γίνεται πραγματική μάχη στην «ουρά » του βαθμολογικού πίνακα . Οι εκτιμήσεις μας λένε ότι τέσσερις από τις πέντε ομάδες ( ΑΣ Ποντίων , ΑΕ Περάματος, ΑΟ Κορυδαλλός Νίκη Ρέντη , Φαληρικός) θα είναι στα πλέι άουτ ενώ η πέμπτη θα υποβιβαστεί….
Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης, δεν ορίσθηκε ούτε αυτή την εβδομάδας . Φαίνεται λοιπόν ότι τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΠ για τη διαιτησία του στον αγώνα ΑΕ Μοσχάτου – Αετού Κορυδαλλού. Όμως αφού η ποινή δεν ισχύει για την Ομοσπονδία, παρά μόνο για τα Πειραϊκά πρωταθλήματα , η ΚΕΔ της ΕΠΟ τον όρισε σε τρεις φιλικούς αγώνες αυτές τις μέρες . Μάλλον η τιμωρία αυτή …..ευνόησε τον Πειραιώτη διαιτητή . Σε καλό του βγήκε…..
Προσοχή δεν είναι …..πρωταπριλιάτικο αστείο. Την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου και ώρα 19.30 ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη(Ταξιαρχών & Γρ. Λαμπράκη) , αίθουσα « Πλειάδες » . Αν το καθυστερούσαν ακόμα μια εβδομάδα τότε αντί για πίτα θα έκοβαν… πασχαλινό τσουρέκι…..