Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πολύ μεγάλη μέρα η σημερινή .Ημέρα αιμοδοσίας στα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά  από τις 15.00 μέχρι τις 19.00 .  Μια προσπάθεια στην οποία πρέπει να συνεισφέρει  και να ανταποκριθεί  όλος ο κόσμος του Πειραϊκού ποδοσφαίρου .  Άλλωστε η  αιμοδοσία γίνεται  με την συνεργασία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά του  Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά και της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά .Δίνοντας λίγες σταγόνες αίματος  ο καθένας μας σώζει μια ανθρώπινη ζωή .  Παράλληλα με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η τράπεζα αίματος της ΕΠΣ Πειραιά στην οποία θα μπορεί να απευθύνεται κάποιος σε περίπτωση ανάγκης  για τον εαυτό του ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.  Γι’ αυτό χρειάζεται όλοι να συνεισφέρουν . Αθλητές , διοικητικά στελέχη, διαιτητές παρατηρητές , προπονητές , βετεράνοι ποδοσφαιριστές φίλαθλοι. Όλοι  όσοι απαρτίζουν το Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..

Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται φέτος στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά . Και το έχουμε επισημάνει ήδη . Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που οι προπονήσεις συνεχίζονται και μετά το τέλος  των  αγωνιστικών υποχρεώσεων τους.  Αξίζει να επισημάνουμε τα στατιστικά στοιχεία που  μας έδωσε το μέλος της Επιτροπής Μικτών ομάδων της Ένωσης Σταύρος Μορφόπουλος  που αφιερώνει πολλές ώρες  για τις Μικτές εδώ και καιρό.  Πιο συγκεκριμένα. Μας δήλωσε λοιπόν: « Από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 19 Μαρτίου  για την ομάδα των Παίδων έχουν περάσει δοκιμαστικά 70 παιδιά από 23 σωματεία γεννηθέντες τα έτη 2005,  2006 . Και έχουμε καταλήξει σε μια ομάδα 24 παιδιών χωρίς να αποκλείουμε την ενσωμάτωση κάποιου παιδιού μιας και όλοι μαζί και το τεχνικό τιμ γυρίζουμε τα γήπεδα. Στην ομάδα των Νέων έχουν δοκιμαστεί 43 παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2003 από 17 σωματεία . Έχουμε καταλήξει σε 27 παιδιά και συνεχίζουμε »……

Μόνο αγώνες Α’ Κατηγορίας θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο .Λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου δεν έχει παιχνίδια για Β’ και Γ’ Κατηγορία .

Οι οκτώ αγώνες θα γίνουν το Σάββατο από τους οποίους δεσπόζει το ντέρμπι του 2ου ομίλου  ΑΟ Καραβά – Κύπρου Κορυδαλλού  ενώ την ίδια μέρα παίζουν οι πρωτοπόροι  του 1ου ομίλου Ατρόμητος Πειραιά στις Τζιτζιφιές με τον Ίκαρο και ΑΕ Μοσχάτου στην έδρα του με Παντζιτζιφιακό.

Την Κυριακή θα γίνουν οι έξι αναμετρήσεις από τις οποίες οι δυο στην Σαλαμίνα( Αμπελακιακός – Ελλάς Ποντίων και Αίας – Ήφαιστος )  και μάλιστα την ίδια ώρα. Μόνο ο αγώνας Αίγινας – ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ενώ οι υπόλοιποι στις 5 το απόγευμα . Λόγω της αλλαγής της ώρας ….

Μεγάλη χαρά έδωσε στους μικρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας  του ΑΟ Καραβά η απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να στείλει το τρόπαιο από την κατάκτηση του κυπέλλου  Πειραιά την ώρα της προπόνησης στα σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου Campo de futbol  του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο Ρέντη με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών και των αρχηγών της ανδρικής ομάδας(Τζανέτος Μώτος, Βαλάντης Αναγνωστόπουλος , Αντώνης Ομεράι Αντώνης, Μισέλ  Μπιλίμπασι) φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί τα παιδιά και οι γονείς με το τρόπαιο ενώ δεν σταμάτησαν να ζητάνε αυτόγραφα από τον αγαπητό πλέον χρυσό σκόρερ και MVP του τελικού Λουί Μπεσού. Ωραίες πράγματι στιγμές σε ένα σύλλογο που γνώρισε φέτος την μεγαλύτερη διάκριση της 91χρονης πορείας του…..
Με εννέα αγωνιστικές τιμωρήθηκε βάσει του φύλλου αγώνα ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Χατζηκυριακείου Μαστοράκης για τα όσα είπε και έκανε στον διαιτητή Αλατσάκη στον αγώνα με τον Ηρακλή Νικαίας που διακόπηκε στο 77’ . Ο σύλλογος κλήθηκε σε έγγραφη απολογία και την επόμενη εβδομάδα η Πειθαρχική  Επιτροπή, θα βγάλει την απόφαση της …..

Να σημειωθεί ότι ο βοηθός του αγώνα Ηρακλή Νικαίας – ΑΕ Χατζηκυριακείου Μητάκος  λόγω των γεγονότων δεν μπόρεσε να πάει στην Χαραυγή και στο παιχνίδι Ολυμπιακού Κερατσινίου – Αναγέννησης Μοσχάτου όπου είχε ορισθεί . Ο ίδιος ειδοποίησε σχετικά  την Επιτροπή Διαιτησίας . Έτσι επιστρατεύτηκε και πήγε στη θέση του ο Κοτζαμανίδης …..

Ένα πολύ ιδιαίτερο ματς αυτό του Σαββάτου για τον εκ των αντιπροέδρων της ΑΕ Μοσχάτου  Μάριο Μπίλιο.  Παίζει η ομάδα του Ικάρου Καλλιθέας , της οποίας υπήρξε επί σειρά ετών ο φυσικός και ιστορικός της ηγέτης, με τον Ατρόμητο Πειραιά . Υπό την ηγεσία του η ομάδα έγραψε την λαμπρότερη σελίδα της αφού στέφθηκε  πρωταθλήτρια το 2015-16. Ο Μάριος σταθερά παραμένει από τους αγνούς και πιστούς οπαδούς της ομάδας του Ικάρου και ο ίδιος και η οικογένεια του μοιράζοντας την αγάπη τους μεταξύ Ολυμπιακού,  Μοσχάτου και Ικάρου. Παρά την ενασχόληση του με την ΑΕΜ, δεν παύει να αγαπάει και να στηρίζει την ομάδα που αποτελεί δημιούργημα του προσωπικό……

Πολύ καλά πήγε φέτος με τον ΑΠΟ Κερατσίνι ο Βασίλης Σπάθας. Ο νεαρός τεχνικός με την  σημαντική δουλειά  που έκανε «έκλεισε πολλά  στόματα» .Που έλεγαν ότι στο Πειραϊκό πρωτάθλημα πάει καλά επειδή έχει αβάντες. Φέτος όμως στη Γ’ Εθνική ο Βασίλης κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του στην Κατηγορία  όπως ήταν ο στόχος . Και χωρίς …πατρική βοήθεια…..

Η διοίκηση της Δάφνης Ταμπουρίων ευχαριστεί τον ΑΠΟ Πυθαγόρας Περάματος για την άψογη φιλοξενία του και του εύχεται τα καλύτερα για την συνέχεια….

Αύριο οι αναλύσεις για τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Κατηγορίας…..