Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

«Λαχτάρησε » ο Ατρόμητος Πειραιά απέναντι στην Αμφιάλη, αλλά στο β’ μέρος έκανε την ανατροπή και οι καρδιές όλων στα Καμίνια ήλθαν στη θέση τους . Έτσι είναι πάντα πρώτος στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ,δυο βαθμούς μπροστά από την ΑΕ Μοσχάτου και τρεις από τον Αετό Κορυδαλλού ….

Το « στραβοπάτημα » του πρωτοπόρου  Αμπελακιακού στη Χαραυγή έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κορυφή του 2ου ομίλου. Ο ΑΟ Καραβάς είναι πλέον πίσω μόλις ένα βαθμό ενώ στους τρεις βρίσκεται η Κύπρος Κορυδαλλού .  Οι δυο αυτές ομάδες θα αγωνιστούν αυτή την εβδομάδα στον Κορυδαλλό ….

Στη Β’ Κατηγορία ο ΑΟ Καστέλλας στον 1ο  και ο Ατρόμητος Κερατσινίου στον 2ο είναι ουσιαστικά ήδη στην Α’ ενώ στην Β’ ανέρχονται πανηγυρικά οι Φίλαθλοι και ο Ολυμπιακός Περάματος . Για τις υπόλοιπες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες θα αναφερθούμε τις επόμενες μέρες…..

Του έχει « πάρει τον αέρα » ο ΑΟ Καραβάς του Ηφαίστου φέτος . Σε τέσσερις αγώνες που έπαιξαν φέτος , από δυο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο , τον νίκησε σε όλους . Με συνολικά 10- 0 τέρματα …

Να σημειώσουμε τον άψογο τρόπο που λειτουργεί φέτος ο Ήφαιστος , δίνοντας μαθήματα ευπρέπειας σε όλους. Πριν τον προχθεσινό  αγώνα τίμησε με πλακέτα τον ΑΟ Καραβά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά . Συγχαρητήρια στον Γιώργο Μαλαδάκη και τη διοίκηση του…..

Διακόπηκε στο 77’ ο αγώνας Ηρακλής Νίκαιας – ΑΕ Χατζηκυριακείου . Σε βάρος ουσιαστικά της φιλοξενούμενης ομάδας , από τον διαιτητή Γιώργο Αλατσάκη που φοβήθηκε για την δική του σωματική του ακεραιότητα καθώς και των βοηθών του.  Έτσι τουλάχιστον επικαλείται ο νεαρός ρέφερι. Γιατί από αυτά που αναφέρει στο Φ.Α. δεν στοιχειοθετείται  διακοπή  αγώνα . Μπορεί να τον έβρισαν ή να τον απείλησαν δυο ποδοσφαιριστές της Χατζηκυριακιώτικης ομάδας , αλλά από κει πέρα δεν έγινε κάτι περισσότερο. Εξάλλου ζήτησε αστυνομική δύναμη  η οποία ήλθε έγκαιρα  , και θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού αποβλήθηκαν οι δυο ποδοσφαιριστές που θα του δημιουργούσαν πρόβλημα . Θεωρώ λοιπόν ότι έγινε λάθος διαχείριση του αγώνα  από τον Αλατσάκη .  Δεν τιμωρείται έτσι με αυτόν τον τρόπο μια ολόκληρη ομάδα.Με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα γίνεται άνω – κάτω .  Η ουσία είναι πως η ΑΕ Χατζηκυριακείου( λέγεται ότι δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια) , όπως όλα δείχνουν θα τιμωρηθεί και θα ξεκινήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα με μείον βαθμούς…..

Πριν τον αγώνα για το προπαιδικό πρωτάθλημα  ανάμεσα στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας και την Ένωση Α.Α. Ρέντη , ο προπονητής της δεύτερης Γιώργος Κουρής διαπίστωσε ότι οι αντίπαλοι του κατέβηκαν με δέκα ποδοσφαιριστές .  Ενημέρωσε αμέσως τον υπεύθυνο των ακαδημιών του συλλόγου που συνεργάζονται με τον Ολυμπιακό, Σταμάτη Συρίγο. «Θα παίξουμε και μεις με δέκα ,αλλά θα πρέπει να ρωτήσουμε  και τα παιδιά » ήταν η απάντηση του τελευταίου  που βρήκε σύμφωνο και τον Γ .Κουρή . Μπήκαν και εξήγησαν την κατάσταση στους παίκτες . Πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του ο Σταμάτης Συρίγος , τα παιδιά είχαν ήδη συμφωνήσει . « Θα παίξουμε και μεις με δέκα » ήταν η απάντηση τους .  Όταν υπάρχει σωστή παιδεία, όταν πάνω από όλα στο ποδόσφαιρο υπερισχύει ο σεβασμός , αυτά θα συμβαίνουν . Συγχαρητήρια λοιπόν στον Σταμάτη τον Γιώργο και τα μικρά παιδιά της Ένωσης Ρέντη , που μας θυμίζουν πως πρέπει να λειτουργεί ο αθλητισμός . Γιατί όταν υπάρχουν σωστές και υγιείς  βάσεις θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και σε μια καλύτερη κοινωνία….

Αποθέωση του fair play είχαμε και στον αγώνα ΑΣ Κωφών – ΑΕ Σαλαμίνας .Στο 82’ δημιουργήθηκε προς στιγμήν ένταση, καθώς σε fair play που έκαναν οι Κωφοί πετώντας της μπάλα πλάγιο, ο Βασιλείου των Σαλαμίνιων δεν έδωσε την μπάλα, αλλά διέσχισε όλο το γήπεδο μέχρι την αντίπαλη περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πούτο, ο οποίος όμως μετά και την παρακίνηση των υπολοίπων πέταξε την μπάλα άουτ, αποκαθιστώντας την τάξη….

Εντυπωσιάστηκε ο διαιτητής Δημοσθένης Ορφανός και το συζητούσε σε ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του  ,από την άψογη συμπεριφορά των ανθρώπων της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα, οι οποίοι παρά την εντός έδρας ήττα τους από τον Ίκαρο Καλλιθέας , όχι μόνο του έδωσαν συγχαρητήρια  αλλά  η στάση τους ήταν άριστη δείχνοντας πως πρέπει να λειτουργεί  το ποδόσφαιρο. Αυτό το είχε επισημάνει αρκετές φορές και η στήλη  στο παρελθόν. Στο μεταξύ οι υπεύθυνοι της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέας συνεχίζουν τις τονωτικές ανακοινώσεις :

«Μια ομάδα με ψυχή και ταλέντο…με σπουδαίο προπονητή και ποδοσφαιριστές… Όρθιοι σε κάθε δυσκολία… Σκληρή μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος… πάντα για την νίκη… Ένωση ήμαστε και μπορούμε….»…..

Κάταγμα στην ποδοκνημική υπέστη ο διαιτητής Γιάννης Λυτρίβης που είχε ένα ατύχημα με την μηχανή του την Παρασκευή . Έτσι στον αγώνα Πήγασου – Ένωσης Καμινίων που ήταν να διευθύνει , σφύριξε ο Μιχάλης Φιλακούρης….

Τέταρτος διαιτητής στον αγώνα ΑΟ Καραβά – Ηφαίστου είχε ορισθεί ο Χατζηγιάννης. «Κόλλησε » όμως σε κάποιο παιχνίδι που ήταν προηγουμένως και έφτασε στο γήπεδο στο 65’ (!!!). Τελικά χρειάστηκε αφού τραυματίστηκε γύρω στο 72’  ο βοηθός Ν.  Λεκαράκος και τον αντικατέστησε. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος έπαιξε στη θέση του Δ. Σεφέρη ,  οποίος ορίσθηκε εκτάκτως από την ΕΠΟ στον αγώνα Ζάκυνθος – Παναρκαδικός…..

Συνέβη στον αγώνα Νέου Ικονίου- Θησέα . Ο βοηθός  έχει σηκώσει οφσάιντ  αλλά ο διαιτητής  Ανθόπουλος , έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας, γιατί δεν κινήθηκε κανένας προς την μπάλα. Όμως ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων Ηλίας Βλαχουτσάκος  δεν το κατάλαβε και έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής, για να χτυπήσει το ελεύθερο. Αποτέλεσμα  αυτού ήταν ο διαιτητής να τηρήσει το γράμμα του νόμου και να του δείξει  την δεύτερη κίτρινη κάρτα .  Σε τέτοιες περιπτώσεις και να κάνεις τα «στραβά μάτια  δεν λέει και κανένας τίποτα…..

Τρία γκολ πέτυχε ο Σάββας Λαζόπουλος της Δόξας Πειραιά επί της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας στο 3-1 του Σαββάτου. Με αυτόν τον τρόπο ο παίκτης έφτασε τα έξι τέρματα .Και μια …λεπτομέρεια . Τα υπόλοιπα τρία γκολ τα είχε σημειώσει πάλι επί της ίδιας ομάδας στον α’ γύρο όπου είχε πετύχει πάλι χατ- τρικ (3-0) . Εκεί φαίνεται ότι βγάζει το άχτι του. Δεν εξηγείται αλλιώς….

«Τρίτωσαν » οι αλλαγές προπονητών στην ΑΕ Περάματος . Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Τέλης Μελάς , στον οποίο οι υπεύθυνοι της Ένωσης στηρίζουν πλέον τις ελπίδες  για την σωτηρία της ομάδας  …..

Στην Χαλκίδα πήγαν χθες οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής όπου αντιμετώπισαν τους παλαίμαχους της τοπικής ΑΕΚ. Η μετακίνηση έγινε με πούλμαν που διέθεσε ο Δήμος Κορυδαλλού , Για τον λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη που όπως έχει υποσχεθεί όλες οι μετακινήσεις των παλαιμάχων των «βυσσινί» θα γίνονται δωρεάν…..

Και μην ξεχνάμε . Αύριο γίνεται η αιμοδοσία στα γραφεία της ΕΠΣΠ  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά και την Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά . Θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για τον ιερό αυτό σκοπό…..