Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Τα πρωταθλήματα πλησιάζουν προς το τέλος τους , όπου κρίνονται όλα .  Χρειάζεται λοιπόν να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή όλοι .  Διοικούντες , ποδοσφαιριστές , διαιτητές . Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ,με σοβαρότητα  και υπευθυνότητα . Οι παράγοντες να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να μην δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις . Οι αθλητές να μην ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια .. Η επιτροπή διαιτησίας να κάνει τους σωστούς ορισμούς .Και φυσικά οι διαιτητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  Να σέβονται την προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών , να είναι δίκαιοι και να παράλληλα ιδιαίτερα προσεκτικοί . Όλοι από την πλευρά μας θα πρέπει να βοηθήσουμε για να ορθοποδήσει  το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο …

Την προσεχή Τετάρτη  θα πραγματοποιηθεί η  αιμοδοσία της ΕΠΣΠ στα γραφεία της Ένωσης.  Μια πολύ σημαντική κίνηση  ανθρωπιάς  στην οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί όλος ο κόσμος του Πειραϊκού ποδοσφαίρου . Δίνοντας λίγες σταγόνες αίματος προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο  σώζοντας ανθρώπινες ζωής . Παράλληλα με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η τράπεζα αίματος της ΕΠΣ Πειραιά στην οποία θα μπορεί να απευθύνεται κάποιος για τον εαυτό του ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.  Γι’ αυτό χρειάζεται όλοι να συνεισφέρουν . Αθλητές , διοικητικά στελέχη, διαιτητές παρατηρητές , προπονητές , βετεράνοι ποδοσφαιριστές φίλαθλοι. Η αιμοδοσία γίνεται  με συνεργασία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά και την Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά . Είχε αναβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ……

Δυο διαιτητές θα έχουν τον τίτλο του …Σούπερμαν αυτή την εβδομάδα . Είναι ο Δημοσθένης Ορφανός και ο Κώστας Δαμιανάκης που σφυρίζουν τρεις αγώνες το Σαββατοκύριακο. Από έναν αγώνα σήμερα και από δυο αύριο . Το πρόβλημα είναι με τον Ορφανό που διαιτητεύει αύριο στις 13.30 τον αγώνα Παννεαπολικού – Ερμή Κορυδαλλού στο « Παντελής Νικολαΐδης » και μετά στις 16.00 θα πρέπει να βρίσκεται στις Τζιτζιφιές για το παιχνίδι Παντζιτζιφιακού – Αστεριών Δραπετσώνας . Λίγο έως πολύ  ριψοκίνδυνο θα έλεγα.  Θα προλάβει;;;

Από δυο αγώνες σφυρίζουν το Σαββατοκύριακο  οι Πουλόπουλος, Κουβέλης, Φιλακούρης, Αλατσάκης και εμμέσως ο Χατζηγιάννης . Που διαιτητεύει αύριο στις 11 στο Μοσχάτο τον αγώνα Πανφαληρικού – Δία Κορυδαλλού  και μετά θα είναι τέταρτος στο παιχνίδι ΑΟ Καραβά –  Ηφαίστου . Το παιχνίδι αυτό διαιτητεύει ο Κώστας Καρυοφύλλης που επανέρχεται μετά τον τραυματισμό του …..

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γήπεδο Χαραυγής θα είναι  αύριο ο Παναγιώτης Γκολές με τρεις εποπτείες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό φέτος…..

Δεν έχουν ξεχάσει στην ΑΕ Μοσχάτου τη διαιτησία του Αλέξανδρου Τσαμούρη στον αγώνα με τον Αετό Κορυδαλλού . Μάλιστα ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου έκανε έγγραφη καταγγελία  διαμαρτυρίας για τον Πειραιώτη ρέφερι προς την ΚΕΔ της ΕΠΟ και την ΕΠΣ Πειραιά . . Να  σημειωθεί ότι ο Τσαμούρης δεν ορίσθηκε σε κανένα παιχνίδι αυτής της εβδομάδας. Να υποθέσουμε ότι του επιβλήθηκε – σιωπηρώς –  τιμωρία;…..

Με ανακοίνωση του ο  ΑΟ Αγίου Δημητρίου συγχαίρει τον ΑΟ Καραβά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά . «Είναι μια δικαίωση για όλους στο φιλικό σωματείο με το οποίο  κάνουμε μαζί προπόνηση» καταλήγει η ανακοίνωση…..

Ανάλογα συγχαρητήρια προς τον ΑΟ Καραβά έδωσε και ο ΔΑΟ Αργοναύτης…..

Ο Ατρόμητος Πειραιά  εκτός από πρωτοπόρος στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας  είναι και ο πολυνίκης στον Πειραιά . Είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες νίκες . Σε 24 αγώνες έχει νικήσει 20 φορές . Αντίθετα η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού και ο Προφήτης Ηλίας δεν έχουν ακόμα νικήσει στα γήπεδα . Η πρώτη έχει μια « στα χαρτιά » επί της  Οδηγήτριας …..

Κύπρος Κορυδαλλού και ΑΟ Καραβάς δεν έχουν  ακόμα γνωρίσει την ήττα στο πρωτάθλημα . Ο δεύτερος μάλιστα έχει να ηττηθεί σε αγώνα πρωταθλήματος από τις 3 Απριλίου  του 2016  όταν είχε χάσει από την Οδηγήτρια (1-2) . Σχεδόν πριν από δυο χρόνια .

Τις περισσότερες ήττες  μέχρι τώρα  έχουν γνωρίσει η ΑΕ Αίγινας και η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα .  16 τον αριθμό…..

Την πιο παραγωγική επίθεση σε όλα τα Πειραϊκά πρωταθλήματα έχει μέχρι τώρα η ΑΕ Μοσχάτου , που έχει σημειώσει 66 γκολ σε 24 αγώνες . Ουσιαστικά έχει πετύχει 60 τέρματα αν εξαιρέσουμε τα 6 επί της Οδηγήτριας .

Τα πιο λίγα γκολ έχει πετύχει η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού .Μόλις 12 σε 24 αγώνες

Την καλύτερη άμυνα  διαθέτει η Κύπρος Κορυδαλλού η εστία ης οποίας έχει παραβιαστεί μόλις 7 φορές σε 23 αγώνες. Αντίθετα την χειρότερη αμυντική γραμμή  έχει η ΑΕ Μαύρου Αετού με 58 γκολ σε 24 αγώνες…..

Εκδρομή στην Αρκαδία διοργανώνει σήμερα η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά . Θα επισκεφτεί  τα πανέμορφα χωριά της περιοχής Δημητσάνα και Στεμνίτσα ενώ αύριο το μεσημέρι 12 θα αντιμετωπίσει  σε φιλικό αγώνα που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο της Τρίπολης τους βετεράνους της περιοχής.  Η επιστροφή  στον Πειραιά είναι προγραμματισμένη για αύριο βράδυ.

 

 

,