Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Ο Ατρόμητος Πειραιά ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής που πέρασε . Όχι μόνο επειδή νίκησε εκτός έδρας τον Παννεαπολικό , αλλά γιατί εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία στο ντέρμπι ΑΕ Μοσχάτου- Αετού Κορυδαλλού πέρασε μόνος πρώτος με δυο βαθμούς διαφορά από την πρώτη και τρεις από τους Κορυδαλλιώτες… Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος ….
Στην «ουρά » του 1ου ομίλου γίνεται πραγματική «μάχη» για την αποφυγή της μιας θέσης που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό. Η ΑΕ Αίγινας ( 14 βαθμοί ) έμπλεξε σε περιπέτειες μετά την ήττα της από την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας που σημειωτέον πραγματοποίησε την πρώτη της φετινή νίκη σε γήπεδο και έπιασε στους 12 βαθμούς την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα που σημειωτέον ακόμα δεν έχει νικήσει …..
Στον 2ο όμιλο καμία αλλαγή στην κορυφή με τον πρωτοπόρο Αμπελακιακό, αλλά και τους Κύπρο Κορυδαλλού και ΑΟ Καραβά που ακολουθούν να προχωράνε με νίκες. Στην τελευταία θέση πέρασε ο Φαληρικός ενώ που είναι αμέσως πιο πάνω ΑΟ Κορυδαλλός και Νίκη Ρέντη αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 …..
Στη Β’ Κατηγορία θεωρητικά ο ΑΟ Καστέλλας στον 1ο όμιλο και ο Ατρόμητος Κερατσινίου στον 2ο εξασφάλισαν την άνοδο τους αφού βρίσκονται στην κορυφή με εννιά βαθμούς από τον δεύτερο . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ατρόμητος πριν από 4 αγώνες ήταν μόλις με ένα βαθμό πρώτος από τον Ολυμπιακό Κερατσινίου , ο οποίος έπαθε αγωνιστική « καθίζηση» και στα 4 τελευταία παιχνίδια μετράει μόλις ένα βαθμό…..
Στη Γ’ Κατηγορία ο Ολυμπιακός Περάματος με την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ένωση Καμινίων εξασφάλισε την άνοδο του στη Β’ ,για πρώτη φορά , αφού από τα δυο παιχνίδια που απέμειναν το ένα είναι με τον Μιθριδάτη . Πολύ κοντά πλέον στην άνοδο και οι Φίλαθλοι…..
Δεν τα πήγε καλά ο Αλέξανδρος Τσαμούρης στο ντέρμπι της ΑΕ Μοσχάτου με τον Αετό Κορυδαλλού . Έκανε λάθη (με αποκορύφωμα το πέναλτι που δεν έδωσε στους Μοσχατιώτες στο 75’ ) και τα αιτιολογήσαμε στην κριτική μας . Ο αξιολογημένος μας διαιτητής στην Σούπερ Λιγκ δεν πήγε καλά .Την ίδια άποψη είχε και ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα . Που σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες μας , παραπέμπει τον Τσαμούρη στο αρμόδιο Πειθαρχικό όργανο……
Την ισοπαλία τελικά της ΑΕ Μοσχάτου « πλήρωσε» ο προπονητής της ομάδας Μαργαρίτης Χατζηαλέξης που αποτελεί πλέον παρελθόν ……
Το έμελλε η μοίρα του ποδοσφαιριστή του ΑΟ Καραβά Ομεράι . Μπορεί ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να έπαιζαν συγκρατημένα ( και με πολλές ρεζέρβες) απέναντι στον Φαληρικό λόγω του τελικού του Κυπέλλου , αλλά η κακιά στιγμή για τον παίκτη ήλθε στο 74’ , όταν σε μια ανύποπτη φάση βρέθηκε στο έδαφος πέφτοντας μόνος του ουρλιάζοντας από τους πόνους . Ήταν τυχερός πάντως στην ατυχία του. Απέφυγε το κάταγμα στον ώμο και γλίτωσε με εξάρθρωση που θα τον κρατήσει μακριά από τα γήπεδα περίπου ένα μήνα. Χάνει όμως τον αυριανό τελικό …..
Συνέβη την Κυριακή σε αγώνα Γ’ Κατηγορίας . Κάποιος ποδοσφαιριστής τραυματίζεται στο γόνατο. Τρέχει αμέσως ο γιατρός του αγώνα και του βάζει ψυκτικό , αλλά δεν ήταν πολύ και ο τελευταίος συνιστά στον παίκτη να τοποθετήσει πάγο στο κτυπημένο σημείο προσωρινά μέχρι να πάει να φέρει στο τέλος νέο ψυκτικό . Κάτι που έγινε , αλλά ο παίκτης φανερά εκνευρισμένος αντί να το βάλει στο γόνατο του, το πέταξε στο κεφάλι(!!!!) του γιατρού με αποτέλεσμα να του κάνει σημάδι κοντά στο μάτι. Το γεγονός αναφέρει ο διαιτητής στο φύλο αγώνα μετά από καταγγελία του γιατρού. Παρών στο επεισόδιο και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΠ. Τον λόγο έχει πλέον η Πειθαρχική Επιτροπή…..
O Ηλίας Σπάθας είναι ο διαιτητής του αυριανού τελικού του Κυπέλλου Πειραιά . Η ιδανική και πιο σίγουρη λύση . Ο Πειραιώτης ρέφερι αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει στο ποδόσφαιρο . Και από τον πόλεμο που του γίνεται , είναι σίγουρο ότι αυτός θα βγει τελικά νικητής……
Βοηθοί διαιτητές στον τελικό θα είναι οι Χρήστος Κορώνας και Νίκος Μητάκος , δυο από τους καλύτερους τα τελευταία χρόνια στον χώρο του Πειραϊκού ποδοσφαίρου…..
Πραγματοποιήθηκε χθες σε ξενοδοχείο της Αθήνας η προγραμματισμένη από την ΕΠΟ 3η Περιφερειακή συγκέντρωση Ενώσεων με θέμα τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του Ελληνικού ποδοσφαίρου, και στην οποία κλήθηκαν να παραβρεθούν οι υπεύθυνοι των πρωταθλημάτων Υποδομών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, οι Ενωσιακοί προπονητές, στελέχη του Συνδέσμου Προπονητών Πειραιά καθώς και οι υπεύθυνοι των τμημάτων Ακαδημιών των Πειραϊκών σωματείων αλλά και των γυναικείων ομάδων. Στην συγκέντρωση έγινε ανάλυση του σχεδιασμού σε ότι αφορά την λειτουργία των πρωταθλημάτων Υποδομών των Γυναικείων πρωταθλημάτων, καθώς και των Ενωσιακών πρωταθλημάτων. Και τι ειρωνεία. Η ΕΠΟ μιλά για σωστό προγραμματισμό την στιγμή που ειδοποίησε την ΕΠΣΠ για την παραπάνω συγκέντρωση ,μόλις το μεσημέρι της Πέμπτης . Πώς να προλάβεις μετά να ειδοποιήσεις σωματεία και παράγοντες μέσα σε τόσο λίγες μέρες , όπου μεσολαβεί και το Σαββατοκύριακο; ……
Για το προπαιδικό πρωτάθλημα το Σάββατο , ΑΟ Καραβάς – ΑΣ Ποντίων 14-0 . Το αναφέρω ενδεικτικά για να καταλάβετε τι γίνεται. Είπαμε οπωσδήποτε τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας να διαθέτουν ένα τμήμα υποδομής τουλάχιστον . Για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου εννοείται . Και να τα …αποτελέσματα . Την περασμένη εβδομάδα, τρεις ομάδες δεν κατέβηκαν . Η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα μάζεψε παιδάκια την τελευταία στιγμή και έχασε με 0-9. Ποιος ξέρει από πού και πως τα βρήκε . Κάποιο άλλο ιστορικό σωματείο διαπραγματεύεται να πάρει παίκτες , από ανεξάρτητο σωματείο 5Χ5 . Με λίγα λόγια , απλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας . Οι υποδομές πρέπει να λειτουργούν σοβαρά . Με αυτό τον τρόπο δεν γίνεται τίποτα…
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Πανφαληρικό . Η ομάδα είχε στους πέντε προηγούμενους αγώνες τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία . Μέχρι που ανέλαβαν πριν δυο εβδομάδες οι Μάκης Ιωακειμίδης και Γιάννης Πολίμος και άλλαξαν την κατάσταση . Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή….
Για μια ακόμα φορά ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν έγραψε τους σκόρερς στο φύλο αγώνα. Δεν βαριέσαι.. Στου …..Χατζηγιάννη την πόρτα όσο θέλεις βρόντα……
Κάποιοι οπαδοί της ομάδας του ΑΟ Κορυδαλλός τα έβαλαν με τον βοηθό του αγώνα της Κυριακής με την Νίκη Ρέντη Γιάννη Κοντιζά . Το Δ.Σ. όμως του συλλόγου με ανακοίνωση του ζητάει συγνώμη από τον τελευταίο, για την κακή συμπεριφορά των φιλάθλων προς το πρόσωπο του…..