Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα του τελικού Κυπέλλου Πειραιά « Γεώργιος Γκαμίλης» που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο Γήπεδο « Γ.  Καραϊσκάκης ». Παραβρέθηκαν από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά οι Κώστας Χολέβας, Γιάννης Σπάθας, Γιάννης Σταματάτος, Παναγιώτης Λαπατάς Παναγιώτης Νταλάκος .

Από την διοίκηση του «Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ ήταν ο Παναγιώτης Μπαντούνας και ο Βαγγέλης Μπαλόκας που θα είναι ,όπως κάθε χρόνο, ο παρατηρητής του αγώνα με δυο βοηθούς που θα ορισθούν από την ΕΠΣΠ .

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της επιτροπής καταπολέμησης της βίας, της Πυροσβεστικής ενώ την ΔΕΑΒ εκπροσώπησε ο Ανδρέας Στρατής.

Τα δυο διαγωνιζόμενα σωματεία εκπροσωπήθηκαν ο μεν ΑΟ Καραβάς που είναι και τυπικά ο γηπεδούχος από τους Χρήστο Σκανδάλη , Τάσο Πούλο ενώ ο Εθνικός Πειραιά από τον Παναγιώτη Γκότση.

Αποφασίστηκε όπως οι φίλοι του ΑΟ Καραβά και οι ακαδημίες του συλλόγου να φιλοξενηθούν στη θύρα 8 του Φαληρικού Σταδίου, και του Εθνικού   στη  θύρα 23 .

Οι ουδέτεροι φίλαθλοι θα καθίσουν στις θύρες 28, 29, 30.

Οι ακαδημίες των άλλων Πειραϊκών συλλόγων θα είναι στις θύρες 9 και 10……

Από πέντε άτομα των δυο ομάδων θα καθίσουν στους πάγκους. Κανένας άλλος δεν θα έχει δικαίωμα να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο , πόσο μάλλον να πατήσει τον χλοοτάπητα . Όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την φιλοξενία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ που παραχωρούν για μια ακόμα χρονιά το  στολίδι αυτό για την διεξαγωγή του τελικού…..

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλους ώστε ο τελικός Κυπέλλου Πειραιά να σημειώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία. Αν γινόταν Σάββατο η προσέλευση θα ήταν σίγουρα πολύ  μεγαλύτερη. Τώρα που θα διεξαχθεί Τετάρτη και λόγω του εργασίμου της ημέρας δεν θα μπορούν να παραστεί αρκετός κόσμος.   Να επαναλάβουμε ότι ενώ η Γ. Καραϊσκάκης διέθετε το γήπεδο και Σάββατο ή το αυριανό( 10/3)  ή το επόμενο (17/3), δεν μπορεί να διεξαχθεί ο τελικός αυτή την ημέρα λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων του Εθνικού, του ενός εκ των δυο φιναλίστ, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής , αφού δεν ήταν δυνατόν να δοθεί αναβολή από την ΕΠΟ . Όσο για την ώρα διεξαγωγής του τελικού ( 15.15) , δεν ήταν δυνατόν να δοθεί αργότερα  αφού αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες συντήρησης στον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου ….

Πάντως από την διοίκηση του ΑΟ Καραβά  εκδόθηκε έκτακτη ανακοίνωση προς τους γονείς και τους αθλητές της Ακαδημίας του συλλόγου . Την προσεχή Τετάρτη 14/3 δεν θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση των ακαδημιών , ώστε να δώσουν όλοι βροντερό παρών στις εξέδρες του γηπέδου Γ.  Καραϊσκάκης , στον τελικό Κυπέλλου.

«Όλοι μαζί στη μεγάλη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Πειραιά μας » καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΟ Καραβά…….

Πριν από τον τελικό  θα τιμηθεί η Ελένη Λαμπαδαρίου, που αποχώρησε πρόσφατα από την ενεργό δράση, για την μεγάλη προσφορά της στη διαιτησία…..

Το βράδυ της Δευτέρας στις 20.00 η διοίκηση της ΕΠΣΠ θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή των ποδοσφαιριστών των δυο φιναλίστ  που θα γίνει στην αίθουσα δεξιώσεων «Καταρράκτης » (Κωνσταντινουπόλεως 74 Μοσχάτο) που ανήκει στον χορηγό της Ένωσης Βαγγέλη Σαλαπατάρα …..

Το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών . Έχω δει αγώνες φέτος που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παιχνίδια μεγαλύτερων κατηγοριών . Καταρχήν στη Γ’  αγωνίζονται φέτος παίκτες – ονόματα  που έχουν κάνει μεγάλη καριέρα στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο , τα προηγούμενα χρόνια . Υπάρχουν σπουδαίες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός Περάματος, οι Φίλαθλοι  η Ένωση Καμινίων , αλλά δεν είναι μόνο αυτές όπως είχα αναφέρει πρόσφατα. Πολύ καλές ομάδες έχουν επίσης ο ΑΟ Πειραιάς, ο Ποσειδώνας Χατζηκυριακείου ο Πυθαγόρας και η Δάφνη Ταμπουρίων  που μπορούν και έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο . Το πρωί της Κυριακής στις 11, γίνονται όλοι οι αγώνες. Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Ένωση Καμινίων – Ολυμπιακός Περάματος, Πυθαγόρας, Φίλαθλοι, Δάφνη – ΑΟ Πειραιάς .Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και το φινάλε αναμένεται συναρπαστικό……

Πολλοί θα διαβάσατε για την εκδήλωση που έγινε στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα  και την βράβευση του Έλληνα επιστήμονα της χρονιάς , παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ο επιστήμονας αυτός είναι ο 30χρονος  ιατρός γενετιστής ογκολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Τζελέπης και τιμήθηκε για την πρωτοποριακή μέθοδο και την ανακάλυψη του γονιδίου που μπλοκάρει και καταπολεμά την οξεία μυελογενή λευχαιμία . Τεράστιας σημασίας ανακάλυψη για την ανθρωπότητα. Ο Έλληνας ερευνητής που διαμένει μόνιμα στην Μεγάλη Βρετανία και είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτς  δεν έχει ακόμα κλείσει τα 30 του χρόνια .  Τα παραπάνω έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου . Ο καθένας μπορεί να δει ακόμα περισσότερα στοιχεία  για τον Έλληνα επιστήμονα στο διαδίκτυο.  Ο πολύς κόσμος όμως  δεν γνωρίζει ότι ο Κωνσταντίνος Τζελέπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά . Το πιο σημαντικό είναι ότι  διατέλεσε για χρόνια ποδοσφαιριστής στον Πειραϊκό αγωνιζόμενος με επιτυχία  ως αμυντικός. Ο πατέρας του είναι ο Χρήστος Τζελέπης που μετέχει στη διοίκηση του Πανφαληρικού ως Γενικός Αρχηγός, που έχει φυσικά κάθε λόγο να καμαρώνει για το  παλικάρι του  .  Θεωρώ πως  η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά θα πρέπει στις επόμενες βραβεύσεις  της να συμπεριλάβει αυτόν τον σπουδαίο επιστήμονα τον οποίο αυτή τη στιγμή  ευγνωμονεί όλη η ανθρωπότητα ……