Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Αρκετά τοπικά ντέρμπι διεξάγονται αυτή την εβδομάδα  στα πρωταθλήματα του Πειραιά .  Δεν είναι μόνο το Σαλαμινιώτικο ανάμεσα στον Αίαντα και τον Αμπελακιακό ,όπου αναμένεται μεγάλη μάχη , υπάρχει φυσικά και το Κορυδαλλιώτικο μεταξύ του Ερμή και του Αετού όπου έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον , όπως άλλωστε και το Περαματιώτικο της Γ’ Κατηγορίας όπου αναμετρώνται ο τοπικός Ολυμπιακός με τον Πυθαγόρα .Και να θέλατε να τα παρακολουθήσετε όλα, δεν γίνεται , αφού διεξάγονται την ίδια μέρα και ώρα ( Κυριακή απόγευμα )  , όπως άλλωστε και το  γειτονικό μεταξύ του Ηφαίστου και της Νίκης Ρέντη. Την Κυριακή στις 13.00 παίζουν στο Νικαιώτικο ντέρμπι ΑΕ Νίκαια – Άνω Νεάπολη , ενώ το Σάββατο έχουμε ένα ακόμα ντέρμπι γειτονιάς , μεταξύ Φοίνικα Αγίας Σοφίας και Θησέα. Διαλέγετε λοιπόν και …πηγαίνετε…..

Συνεχίζουμε σήμερα το θέμα με τους προπονητές  που ξεκινήσαμε από χθες με αφορμή την επιστολή του Γιώργου Κωττάκη.  Την  άποψη του καταθέτει  ο Σπύρος  Αθανασόπουλος ένας από τους καλύτερους και ανερχόμενους νέους προπονητές του χώρου μας . Μας γράφει λοιπόν:«  Ανοίγετε μεγάλη κουβέντα για τα ταλέντα τους προπονητές τις υποδομές και γενικά τη ραχοκοκαλιά της εκπαίδευσης. Η προσωπική μου ταπεινή άποψη είναι πως πάνω απ όλα φταίμε εμείς οι προπονητές, που δεν βλέπουμε την προπονητική όπως πραγματικά είναι. Για μένα είναι λειτούργημα πρώτα το να είσαι παιδαγωγός-προπονητης σε οποιοδήποτε επίπεδο. Άρα χρειάζεται συνεχή ενημέρωση -γνώση-εξέλιξη. Αντίθετα , υπάρχει απαξίωση από την πλειοψηφία και φυσικά οι περισσότεροι βάζουν τα χατίρια ή τα χαρτζιλίκια που τους τάζουν πάνω απ την αξιοπρέπεια τους…..»….

Οι απόψεις του Σπύρου Αθανασόπουλου μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους . Σημασία έχει να το καταλάβουν καλά , αυτοί που πρέπει να το καταλάβουν…..

Το ρεπορτάζ της εκδήλωσης του ΑΟ Καραβά δεν έχει ακόμα ετοιμαστεί αφού δεν ετοιμάστηκαν ακόμα οι φωτογραφίες( Ντίνο αργείς;;;) . Θα σταθώ όμως σε ορισμένα σημεία . Καταρχήν ο ιστορικός αυτός σύλλογος που συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής έχει καταφέρει κάτι το μοναδικό . Η ομάδα αγωνιζόταν μέχρι το 2014 στη Γ’ Πειραιά. Και φέτος διεκδικεί την άνοδο  στη Γ’ Εθνική ενώ μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κυπέλλου .Η προσφορά του Χρήστου Σκανδάλη και του Ιωσήφ Ρούσσου δυο ανθρώπων που πήραν την ομάδα από το μηδέν και την έφτασαν τόσο ψηλά , είναι τεράστια.   Δεύτερον ο ΑΟ Καραβάς εδώ και 22 μήνες, από τον Απρίλιο του 2016 παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα . Σημαντικότατο επίτευγμα….

Στην προχθεσινή του εκδήλωση ο ΑΟ Καραβάς βράβευσε  τον πρόεδρο του 4ου διαμερίσματος Πειραιά Τάσο Πούλο για την προσφορά στον σύλλογο και την περιοχή . Παράλληλα τίμησε τον φίλαθλο της ομάδας Γιάννη Πούλο για την συνεχή υποστήριξη και αγάπη στην ομάδα . Πατέρας και γιος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την τιμή αυτή από τον σύλλογο που τους αγάπησε και τον αγάπησαν . Μετά τον Ολυμπιακό φυσικά…..

Νέα καθήκοντα για τον Μπάμπη Τοπίκογλου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην διοικητικό στέλεχος των Νέων Ευγενείας αναλαμβάνει άμεσος  συνεργάτης του Κώστα Χαλιάσου στην Ένωση Α.Α. Ρέντη όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του συλλόγου. Κι αυτό επειδή ο τελευταίος δεν μπορεί για επαγγελματικούς λόγους να παραβρίσκεται στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας . Ο Μπάμπης Τοπίκογλου, του οποίου ο γιος Οδυσσέας αγωνίζεται ήδη στον σύλλογο, είχε διατελέσει παλαιότερα υπεύθυνος ακαδημιών στην Ένωση Α.Α. Ρέντη…..

Στην αυριανή κοπή της πίτας που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Ικονίου, ο Πυθαγόρας θα βραβεύσει εκτός των άλλων και τον Γιώργο Μαραγγέλη , τον άνθρωπο που αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του συλλόγου. Χωρίς αυτόν ίσως να μην υπήρχε Πυθαγόρας σήμερα. Ιδιαίτερα σημαντική κίνηση λοιπόν……

«Οργασμός » από   ακαδημίες   γίνεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του «Campo de Futbol » που βρίσκονται επί των οδών Παπαδιαμάντη και Άγγελου Σικελιανού  στο Ρέντη απέναντι από το Allou Fan Park και είναι ιδιοκτησίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή Ανδρέα Παπαδόπουλου. Τα Σαββατοκύριακα μάλιστα διεξάγονται τουρνουά υποδομών με τη συμμετοχή αρκετών ομάδων και παιδιών.

Στους χώρους όπου υπάρχουν γήπεδα 8Χ8, 7Χ7 και 5Χ5 , προπονούνται τις καθημερινές οι Ακαδημίες του Εθνικού, του ΑΟ Καραβά, της ΑΕ Νίκαιας , του Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου κ.α.

Έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά σε ηλικία μόλις 46ετών από ανακοπή καρδιάς  ο Σταύρος Παπαβασιλείου . Τελευταία ήταν προπονητής στην εφηβική ομάδα του Θριάμβου Χαϊδαρίου , αλλά είχε σημαντική θητεία σε Πειραϊκά γήπεδα όπου είχε παίξει ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε από  τους μικρούς του Ολυμπιακού ενώ έπαιξε στην Αμφιάλη, Ατρόμητο Πειραιά  , Φωστήρα, Αγία Ελεούσα , Ακράτητο . Άφησε πίσω του σύζυγο και δυο μικρά παιδιά από τα οποία το μικρότερο είναι μόλις 2 ετών. Η κηδεία του Σταύρου θα γίνει σήμερα στις 11.45 στο Γ’  Νεκροταφείο …..