Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Η Σαλαμίνα« ζει και αναπνέει » για το μεγάλο Κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Αίαντα και τον Αμπελακιακό . Ήδη η διοίκηση των γηπεδούχων ξεκίνησε τη διάθεση των εισιτηρίων . Είχε πολλά χρόνια στο νησί να γίνει προπώληση  σε αγώνα Πειραϊκού πρωταθλήματος .  Επίσης ο Αίας αποφάσισε την δωρεάν είσοδο σε μαθητές και ….κοπέλες . Δεν διευκρινίζει όμως ποιες κοπέλες . Για τα νεαρά κορίτσια μόνο ή και για τις …μεγαλοκοπέλες κάποιας ηλικίας ….

Δεν είναι όμως το μόνο τοπικό ντέρμπι αυτό της Σαλαμίνας. Υπάρχουν και άλλα αυτή την εβδομάδα. Λεπτομέρειες αύριο…..

Θα κρατήσω κάτι από τα όσα ανέφερε στην επιστολή του ο έμπειρος τεχνικός Γιώργος Κωττάκης . Ότι δεν βγαίνουν ταλέντα την τελευταία πενταετία στον Πειραιά , πέραν του Ολυμπιακού και πως υπάρχουν  προπονητές –  δάσκαλοι που δεν δουλεύουν αυτή την περίοδο.  Το θέμα είναι  τεράστιο και χρειάζεται μεγάλη ανάλυση . Για την έλλειψη ταλέντων σίγουρα παίζει ρόλο το γηπεδικό και η έλλειψη αγωνιστικών χώρων Τμήματα υποδομής κάνουν προπονήσεις κάτι βάρβαρες ώρες που φτάνουν κοντά στα μεσάνυχτα . Πόσα παιδιά μπορούν να αθληθούν τέτοιες ώρες ; Και από ποιους προπονητές ;  Πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι επειδή τα σωματεία προσλαμβάνουν κάποιον ανάλογα με το βαλάντιο τους . Δηλαδή μια «φτηνή » λύση . Όμως το τεράστιο αυτό θέμα δεν εξαντλείται σε λίγες μόνο γραμμές . Οι απόψεις πάντως οποιουδήποτε θέλει να αναφερθεί στο θέμα , είναι δεκτές….

Δεν έμεινε πολύ καιρό χωρίς δουλειά ο Βασίλης Ιωαννίδης. Ο έμπειρος τεχνικός μετά την αποχώρηση του από την Ελλάδα Ποντίων ανέλαβε τη Νίκη Ρέντη ομάδα του ιδίου ομίλου στην Α’ Κατηγορία . Δεν πρόκειται όμως να την βρει μπροστά του ,αφού οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν μεταξύ τους πριν από τρεις αγωνιστικές. Το καλό πάντως για τον Ιωαννίδη που αναλαμβάνει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο την Νίκη, είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία και τις ομάδες…..

Σε γραπτή απολογία κλήθηκε από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ ο προπονητής της Θύελλας Μοσχάτου Δημήτρης Νικολόπουλος ο οποίος αν και τιμωρημένος( παρακολούθησε από την εξέδρα τον αγώνα με την Αστυπάλαια Κορυδαλλού ) έβρισε τον διαιτητή Ποτόγλου με υπόδειξη του βοηθού κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους της ομάδας οι οποίοι αντικρούουν  τον τελευταίο. Τώρα ο τεχνικός των Μοσχατιωτών κινδυνεύει με νέα τιμωρία…..

Με 100€  χρηματική ποινή τιμωρήθηκε ο ΑΟ Καραβάς για την ρίψη κροτίδων και το  άναμμα καπνογόνων κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου με τον Ερμή Κορυδαλλού…

Με πρόστιμο 50€ τιμωρήθηκαν τα σωματεία ΑΣ Ποντίων και Χαλκηδόνα για παραπτώματα μετά τη λήξη των αγώνων τους με ΑΟ Καραβά και Θύελλα Μοσχάτου αντίστοιχα . Της Χαλκηδόνας όμως το πρόστιμο διπλασιάστηκε σε 100€ καθότι υπότροπη…

Έκανε ένα καλό ο Πτερνέας στον ΑΣ Δραπετσώνας τον περασμένο Νοέμβριο , παραχωρώντας τον ποδοσφαιριστή Θωμά Μακαρονά , θεωρώντας ότι δεν ήταν στα καλύτερα του για την Χαραυγή. Ο παίκτης στη νέα του ομάδα αναγεννήθηκε έγινε από τους πρωταγωνιστές των επιτυχιών της ενώ έχει πετύχει παράλληλα και έξι γκολ . Με λίγα λόγια ο Σωκράτης την πάτησε…..

Στις 10 το πρωί θα διεξαχθεί την Κυριακή ο αγώνας Λεόντων Καμινίων – Νέων Ευγενείας στο γήπεδο Ρέντη. Πρωί – πρωί με την αυγούλα.« Να πάρουμε και τις πετονιές μαζί μας» τόνισε ο φίλος μου ο Μπάμπης ο Τοπίκογλου το πρώην διοικητικό στέλεχος   των Νέων Ευγενείας υπονοώντας ότι αυτή η ώρα είναι ιδανική για …ψάρεμα.  Δεν μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά , από την στιγμή που στις 12 αγωνίζονται εκεί για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας με τον Εργοτέλη . Ο αγώνας αυτός διεξάγεται αυτή την ώρα , ώστε να προλάβει η Κρητική ομάδα να επιστρέψει στη βάση της .. Κι από τη στιγμή που ο Ατρόμητος παίζει το Σάββατο εκεί με τον ΑΣ Δραπετσώνας και την Κυριακή στις 15.30 είναι το τοπικό ντέρμπι Ηφαίστου – Νίκης Ρέντη, δεν θα μπορούσε να γίνει άλλη ώρα το παιχνίδι των Λεόντων με τους Νέους Ευγενείας……

Πένθος στον ΑΟ Πειραιά . Σε τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο πατέρας του ποδοσφαιριστή του συλλόγου Ηλία Σαραντίτη . Η διοίκηση και οι αθλητές  του συλλόγου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του παίκτη τους και μετέχουν στο βαρύτατο πένθος  τους.

Μάλιστα θα σταλεί και αίτημα στην ΕΠΣΠ ώστε να αγωνίζεται η ομάδα με μαύρα περιβραχιόνια μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου . Έτσι πέρασε σε δεύτερη μοίρα η μεταγραφή του 26χρονου τερματοφύλακα Γιάννη Γιώργο που έχει αγωνιστεί σε διάφορες ομάδες της Αθήνας…..