Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας έχει πάρει «φωτιά » Και στους δυο ομίλους γίνονται συναρπαστικοί αγώνες και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο . Τόσο στην κορυφή όσο και στην «ουρά » του βαθμολογικού πίνακα . Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσο ενδιαφέρον πρωτάθλημα .Μάλιστα ο κόσμος όπως έδειξε και στα ντέρμπι της εβδομάδας που πέρασε γέμισε τα γήπεδα Κορυδαλλού και Αμπελακίων……
Στον 1ο όμιλο ο Ατρόμητος Πειραιά νίκησε τον Αετό μέσα στο «σπίτι »του στο 90’ κάνοντας την ανατροπή και έτσι βρέθηκε και πάλι στην κορυφή μαζί με την ΑΕ Μοσχάτου Τεράστια νίκη για τους Καμινιώτες που έκαναν σπουδαία εμφάνιση στο β’ ημίχρονο καθοδηγούμενοι σωστά από τον «μαέστρο » τους Στέλιο Βογιατζή που έκανε πολύ καλές αλλαγές και γύρισε το παιχνίδι. Γιατί τα καλά , όπως άλλωστε και τα κακά , πρέπει να λέγονται και να γράφονται…
Ξανά λοιπόν στην κορυφή η ΑΕ Μοσχάτου που έχει το προβάδισμα από τον Ατρόμητο στους μεταξύ τους αγώνες. Φυσικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και όλα μπορούν να συμβούν . Άλλωστε ο Αετός που είναι κι αυτός μια πολύ σημαντική ομάδα , η οποία έχασε προχθές στις λεπτομέρειες , βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή….
Στην «ουρά » του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα με 8 βαθμούς και ακολουθεί η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα με 10 ενώ ένα βαθμό πάνω ( 11) είναι η άλλοτε κραταιά ομάδα της Αίγινας , που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τις συνεχείς μετακινήσεις και το γηπεδικό πρόβλημα…..
Στον 2ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας είχαμε «λευκή »ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Αμπελακιακό και τον ΑΟ Καραβά . Ένα αποτέλεσμα που ήταν καλό για τον πρώτο , αλλά και για την …Κύπρο Κορυδαλλού που περιμένει να επωφεληθεί για να πιάσει αυτή την πρώτη θέση….
Και οι τρεις αυτές ομάδες είναι πολύ δυνατές και κατά γενική ομολογία αξίζουν την άνοδο….
«Χαμός » γίνεται στις τελευταίες θέσεις του ομίλου. Στον «πάτο» είναι ο ΑΟ Κορυδαλλός με 11 βαθμούς και αμέσως πιο πάνω οι Φαληρικός, Νίκη Ρέντη με 12 , ΑΣ Ποντίων 14 , ΑΕ Περάματος με 15. «Σκοτωμός» δηλαδή με λίγα λόγια…..
Εντυπωσιακή είναι η πορεία του ΑΣ Δραπετσώνας τους τελευταίους μήνες . Η ομάδα στα τελευταία 9 παιχνίδια παραμένει αήττητη .Σημειωτέον ότι σε 11 αγώνες μετράει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα με 0-1 από τον Αετό στον Κορυδαλλό . Η προσφορά των παικτών που απαρτίζουν αυτή την περίοδο την ομάδα είναι τεράστια , όπως άλλωστε και του προπονητή Αχιλλέα Ανδριανάκη. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία…..
Δεν θεωρώ ότι έγινε σκόπιμα . Σίγουρα όμως έγινε πολύ συζήτηση . Κι ας το προσέξουν καλά οι αρμόδιοι γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις . Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να ορίζεται παρατηρητής κάποιος που είχε διατελέσει επί σειρά ετών παράγοντας της μιας από τις δυο διαγωνιζόμενες ομάδες σε αγώνα του Σαββατοκύριακου. Δεν είναι σωστό…..
Τόπε και το ΄κανε ο Αντώνης Ανούστης . Έφερε κοντά στον Πειραϊκό τον Λουτσιάνο Γκαλέτι .Με έκπληξη είδαν οι ποδοσφαιριστή της ομάδας τον διεθνή Αργεντίνο άσο που έκανε μεγάλη καριέρα στην χώρα μας με τον Ολυμπιακό, να μετέχει στην προπόνηση μαζί τους το βράδυ του Σαββάτου στα πρότυπα γήπεδα του Ελαιώνα στον Ρέντη που είναι ιδιοκτησίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή Ανδρέα Παπαδόπουλου. Και ο Γκαλέτι καταδεκτικός με όλους έβγαλε φωτογραφίες και έλαβε μέρος στο δίτερμα δείχνοντας ότι παρά τα 38 του χρόνια, εξακολουθεί να παραμένει μεγάλη αξία ……
Κι αν η αξία του «Λούτσι » είναι παγκοσμίως γνωστή, δεν ισχύει το ίδιο με τον…. Αντώνη Ανούστη. Ο ηγέτης του Πειραϊκού κάθισε κάτω από τα δοκάρια και έδειξε ότι πέρα από τις δικαστικές αίθουσες τα καταφέρνει πολύ καλά και στους αγωνιστικούς χώρους. Κρίμα που το ταλέντο του αποκαλύφθηκε τώρα στα…. γεράματα……
Στον πρόεδρο τους αφιέρωσαν την νίκη επί του ΑΣ Ποντίων οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της Χαραυγής Αντώνης Καλαμάκης . Ο Χάρης Αγγελόπουλος πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Μετροπόλιταν » . Σύντομα όμως θα είναι και πάλι κοντά στην ομάδα . Οι ευχές όλων μας είναι κοντά του…..
Άτυχος στάθηκε ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Πειραιά Γιώργος Πικραμένος. Ο 33χρονος άσος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον καρπό λίγο πριν από το τέλος του αγώνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας . Μεταφέρθηκε στο «Μετροπόλιταν » όπου χειρουργήθηκε με επιτυχία από τον διακεκριμένο χειρούργο ορθοπεδικό κ. Αναστάσιο Τόκη . Στο χέρι του παίκτη τοποθετήθηκαν λάμες και βίδες . Στο πλευρό του βρέθηκαν όλοι οι συμπαίκτες , το τεχνικό τιμ και η διοίκηση τους οποίους ο Γιώργος Πικραμένος ευχαριστεί θερμά για την συμπαράσταση τους….
Δύσκολες ώρες για τον γνωστό παράγοντα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και παρατηρητή της ΕΠΣΠ Λάμπη Κουρσάρη. Ο αγαπητός φίλος νοσηλεύεται με εγκεφαλικό επεισόδιο στην εντατική μονάδα του Κρατικού νοσοκομείου της Νίκαιας . Οι σκέψεις μας είναι μαζί του . Ευχές για ταχεία ανάρρωση . Κουράγιο Λάμπη….