Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Σε κίνδυνο βρίσκονται τέσσερα σωματεία της Α’ Κατηγορίας. Είναι ο Αίας Σαλαμίνας , ο ΑΣ Ποντίων , η Ένωση Α.Α. Ρέντη , ο Παντζιτζιφιακός και η ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα . Τα οποία αν δεν δηλώσουν συμμετοχή μέχρι αύριο στο προπαιδικό πρωτάθλημα , θα υποστούν κυρώσεις βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας . Αυτό σημαίνει πως η ΕΠΣΠ δεν θα ορίζει τα παιχνίδια τους κάτι που σημαίνει ότι θα μηδενίζονται. Η προκήρυξη λοιπόν λέει ότι τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας , είναι υποχρεωμένα να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα από τα πρωταθλήματα υποδομών ( εφηβικό , παιδικό, προπαιδικό) . Οι παραπάνω ομάδες δεν δήλωσαν στα δυο πρώτα . Άρα θα πρέπει τώρα να το κάνουν στο προπαιδικό.  Να σημειωθεί ότι τις  προηγούμενες μέρες δήλωσαν συμμετοχή η Δόξα Πειραιά  και η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  και απέφυγαν τις περιπέτειες….

Με δυο σημαντικές  απώλειες συνεχίζει την προσπάθεια της η Πειραϊκή διαιτησία .  Στην πιο σημαντική καμπή των πρωταθλημάτων η ΕΠΣΠ στερείται από την παρουσία δυο κοριτσιών που αποτελούσαν αξιόπιστες λύσεις για την διεξαγωγή των αγώνων της .

Ουσιαστικά οι δυο μεγάλες διαιτητίνες που λάμπρυναν τον χώρο μας και με εξαιρετική παρουσία στην Ευρώπη σφυρίζοντας σε ανώτατο επίπεδο ( Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ) αποχαιρέτισαν την διαιτησία .

Η Ελένη Λαμπαδαρίου  σταμάτησε ήδη από τον περασμένο μήνες  να σφυρίζει με σκοπό την νέα περίοδο να γίνει παρατηρητής διαιτησίας.

Από την πλευρά της η Θάλεια Μήτση τυπικά δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα , αλλά έστειλε έγγραφο στην Επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΠ , δηλώνοντας κώλυμα επ’ αόριστον..

Η αποχώρηση τους προφανώς έχει να κάνει ότι κόπηκαν από την ΦΙΦΑ λόγω ορίου ηλικίας για τα διεθνή παιχνίδια

. Η ουσία πάντως έχει να κάνει  ότι η Πειραϊκή διαιτησία στερείται δυο εξαίρετων διαιτητριών  και αντί να αυξάνονται οι καλοί ρέφερις μειώνονται τελικά . Και ειδικά σε μια περίοδο όπου τα πρωταθλήματα έχουν πάρει «φωτιά» ……

Στην ομιλία του ο πρόεδρος των Νέων Δραπετσώνας Βασίλης Ταουξής κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής κοπής της πίτας του συλλόγου έκανε ειδική αναφορά για τον τρόπο αντιμετώπισης του  από έναν νεαρό διαιτητή σε ένα πρόσφατο αγώνα της ομάδας. Για απαίσια συμπεριφορά χειρίστου είδους προς ένα εκ των  κορυφαίων Ελλήνων    ποινικολόγο . Ορισμένοι διαιτητές( όχι όλοι)  θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία . Να σέβονται τον ιδρώτα και τον κόπο των παραγόντων , των ανθρώπων που από το υστέρημα τους οι περισσότεροι, συντηρούν τις ομάδες  τους, αλλά και των ποδοσφαιριστών που  προσπαθούν…..

Ο Αργύρης Μαγιάτης λοιπόν είναι ο νέος τεχνικός στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα. Πήρε την θέση του Παύλου Δαούτη για τον οποίο η διοίκηση μίλησε με σκληρή γλώσσα , ύστερα από τις δηλώσεις του προπονητή. Για το διαζύγιο αυτό η  κάθε πλευρά υποστηρίζει τα δικά της . Δεν θα πάρουμε θέση γιατί δεν έχουμε θέση. Απλά θα ευχηθούμε η ομάδα αυτή να βρει τον δρόμο της ώστε να αποφύγει τις δυσάρεστες συνέπειες ….

Μηδενίστηκε η εφηβική ομάδα της Χαραυγής στον αγώνα με τον Εθνικό ενώ της επιβλήθηκε και 50 ευρώ πρόστιμο . Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποίησε στον αγώνα αυτό τον νεαρό Παπανικολάου, ο οποίος  νωρίτερα είχε αγωνιστεί για 30 λεπτά περίπου  στον αγώνα της ανδρικής ομάδας  με τον Αίαντα Σαλαμίνας . Σχολιάζοντας την κίνηση του Εθνικού να κάνει ένσταση ο Σωκράτης Πτερνέας  δήλωσε:

«Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει το ακριβές νόημα των υποδομών . Κανονικά δεν πρέπει να ισχύουν βαθμοί .Μόνο η ανακάλυψη νέων παικτών έτσι ώστε να ξεκουράσετε τον πρόεδρο που ματώνει .Ο ιστορικός Εθνικός που τα τελευταία 20χρόνια δεν έχει βγάλει αξιόλογο αθλητή από τις υποδομές του , δεν μπόρεσε με τίποτα να νικήσει τους ισάξια ηλικιακά Χαραυγιώτες και τα κατάφερε τηρώντας το γράμμα του νόμου.  Και να πει κανείς  όχι χρησιμοποιήσαμε τιμωρημένο ή μεγάλο ηλικιακά ποδοσφαιριστή , ας το καταλάβω . Παίκτη που έπαιξε μέσα σε ένα 24ωρο δυο αγώνες βάλαμε . Και λοιπόν τι έγινε ; Και ξέρετε κάτι κύριοι του Εθνικού;; όχι μόνο δεν βγάλετε ποτέ , αλλά λυπόμαστε και τον χρηματοδότη που θα αγοράζει κάθε χρόνο παίκτες . Να χαίρεστε τον μισθό σας. Ακόμα και πρωταθλητές να βγείτε στο εφηβικό, που δεν το πιστεύω , ποιος θα το θυμάται μετά από λίγο καιρό ;»…

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply