Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στην προχθεσινή γιορτή της ΕΠΣ Πειραιά ο πρόεδρος του Κερατσινίου Αντώνης Αραβαντινός . Και όλη η αίθουσα με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα συμφώνησε μαζί του. Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Σπάθας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του , στις έξι ιδρύτριες ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά το 1925. Ήταν ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός, ο Φαληρικός Σύνδεσμος, η Ένωση Φιλάθλων Νεαπόλεως ο ΓΣ Τιτάν και η Φαληρική Ένωση Μέγας Αλέξανδρος . Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό για την Μακεδονία. Να σημειωθεί ότι από το σωματείο αυτό προήλθε στη συνέχεια η Δόξα Πειραιά…..

Τέλος αυτή την φορά οριστικά από την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα ο Παύλος Δαούτης . Ο νεαρός τεχνικός που παρέμεινε στον σύλλογο ενώ είχε αποφασίσει να φύγει τον περασμένο μήνα , αλλά πήρε διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Γι’ αυτό άλλωστε ο Δαούτης έκανε κινήσεις με καλές μεταγραφές , έφερε συνεργάτη προπονητή και τώρα αυτός που τον είχε παρακαλέσει για να παραμείνει , του ανακοίνωσε ότι πρέπει να φύγει. Τώρα ο Παύλος μιλάει για πισώπλατα παιχνίδια σε βάρος του και ότι τον χρησιμοποίησαν . Κι ο σύλλογος συνεχίζει την περιπέτεια του. Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και το μέλλον του θεωρείται αβέβαιο . Μακάρι να βρει σύντομα τον δρόμο του …..

Η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα , δυο ομάδες που προέρχονται από συγχώνευση βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις . Ουσιαστικά δεν έχουν κάνει καμία νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα , παρά μόνο μια «στα χαρτιά » την Οδηγήτρια . Και αναμένεται άλλη μια , αφού υπάρχει και ο δεύτερος γύρος ….

Τώρα που είπα για συγχωνεύσεις να πούμε ότι έγινε θέμα συζήτησης στην προχθεσινή γιορτή της ΕΠΣΠ. Ο Αντώνης Αραβαντινός είπε από το βήμα ότι είναι πολλές οι ομάδες

και επιβάλλονται οι συγχωνεύσεις λόγω έλλειψης γηπέδων . Αυτό βέβαια ισχύει μόνο στα λόγια , γιατί στην πράξη οι περισσότερες συγχωνεύσεις έχουν αποτύχει .Εν κατακλείδι να πούμε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα. Η λύση είναι να βρεθούν και να φτιαχτούν γήπεδα , αλλά τι να λέμε τώρα. Εδώ υπάρχει το γήπεδο ΣΕΦ που τόσα χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και η έναρξη των έργων για την ανακατασκευή του πηγαίνει από μέρα σε μέρα και από μήνα σε μήνα . Η ανακατασκευή ενός χλοοτάπητα στο Πέραμα έκανε επτά ολόκληρους μήνες .Ένα γήπεδο υπάρχει στην Αίγινα και είναι κλειστό για κάποιους λόγους περίπου δυο χρόνια…

Αυτό με τις ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν του Ερμή και της ΑΕ Μοσχάτου για το μεταξύ τους παιχνίδι με ξεπερνάει. Κι όλα αυτά για ένα παιχνίδι όπου κέρδισαν οι Κορυδαλλιώτες, όπως είναι γνωστό. Και όχι φυσικά για το αγωνιστικό μέρος , αλλά γι’ αυτά που ακολούθησαν . Διαβάσαμε για «Ινδιάνους» ( πάλι) αλλά και για «επιστήμονες ». Κι όλα αυτά επειδή υπήρξαν λεκτικοί διαξιφισμοί . Ύβρεις από τις πιο συνηθισμένες μέχρι τις πιο «χονδρές» . Αλλά μέχρι εκεί . Δεν σημειώθηκαν επεισόδια και δεν «έπεσε» ούτε χαστούκι. Μόνο στα λόγια έμειναν. Βαριά μεν, αλλά λόγια . Δεν δικαιολογούνται λοιπόν τόσες ανακοινώσεις. Ας επικρατήσει λοιπόν η λογική και να σταματήσει αυτός ο «πόλεμος». Δεν ωφελεί κανένα . Πάνω που λέγαμε ότι τα δυο σωματεία είχαν αναπτύξει μια πολύ καλή φιλία , διαψευστήκαμε . Ας το πάρουμε χαμπάρι .Το ποδόσφαιρο είναι μόνο ένα παιχνίδι .Δεν φταίνε ούτε οι οικογένειες , αλλά ούτε και τα σπίτια του καθενός να καθυβρίζονται….

Από τους καλύτερους τερματοφύλακες του Πειραιά είναι σίγουρα ο νεαρός Γιάννης Ασημέλης. Ο 19χρονος πορτιέρο του Ερμή έχει σταθερή απόδοση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα , βοηθώντας με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα του . Την περασμένη Κυριακή στον αγώνα με την ΑΕ Μοσχάτου απέκρουσε πέναλτι . Αυτό μπορεί να θεωρείται μερικές φορές και τύχη , αλλά συνήθως είναι ικανότητα . Υπάρχει βέβαια και η τρίτη άποψη . Αυτή του τεχνικού

διευθυντή της ομάδας Γρηγόρη Δράγαζη . Ο οποίος όταν είδε ότι το πέναλτι θα εκτελούσε ο Κάλφας , φώναξε από την εξέδρα στον Ασημέλη να πέσει από την αριστερή πλευρά . Κι αυτό επειδή γνώριζε πως εκτελεί τα πέναλτι ο παίκτης του Μοσχάτου, από τότε που ήταν μαζί στον Ατρόμητο Πειραιά …….

Απόψε στις 18.30 στο Δημαρχιακό μέγαρο της Δραπετσώνας θα γίνει η κοπή της πίτας των Νέων Δραπετσώνας…..

«Έφυγε » από τη ζωή η μητέρα του αντιπροέδρου της Χαραυγής Τάσου Σαπαλίδη που ήταν παράλληλα και γιαγιά του επιθετικού της ΑΕ Μοσχάτου Σταμάτη Σαπαλίδη. Η κηδεία θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply