Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα  με τον Αντώνη…..

Published

on

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας με την τοποθέτηση των καναλιών απορροής των ομβρίων υδάτων . Μόλις ολοκληρωθεί αυτό ,  θα διαμορφωθεί ο χώρος. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση για την τοποθέτηση του χλοοτάπητα υπολογίζεται περίπου σε ενάμιση μήνα. Η καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του γηπέδου του ποδοσφαίρου είναι στις 15 Απριλίου , μια εβδομάδα δηλαδή μετά το Πάσχα. Δυο μήνες αργότερα ( στις 15 Ιουνίου ) θα πρέπει είναι έτοιμο όλο το έργο με την τοποθέτηση του ελαστικού τάπητα(ταρτάν) για τον στίβο . Το συνολικό κόστος  όπως δημοσιεύθηκε από την Περιφέρεια Αττικής φτάνει το ποσό των 321.243 ευρώ. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Μακάρι να επιστρέψει η ομάδα στο σπίτι της , στο οποίο έχει να παίξει από το 2016. Πλησιάζει δηλαδή τα  δυο χρόνια με την ομάδα να βολοδέρνει στα γήπεδα του Πειραιά σαν γηπεδούχος . Η καθυστέρηση της παράδοσης του σταδίου της Αίγινας , γύρισε την ομάδα του νησιού  πολλά χρόνια πίσω. Κοντά στο μηδέν….

Για τέταρτη  φορά τα τελευταία χρόνια θα αγωνιστεί ο Εθνικός Πειραιά στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά « Γ. Γκαμίλης » . Το 2011 η  ερασιτεχνική ομάδα με τον Θαλή Τσιριμώκο στον πάγκο της ( τότε ο σύλλογος ήταν ακόμα ΠΑΕ ) ηττήθηκε από την Προοδευτική με 1-4 . Το 2013 ο Εθνικός ηττήθηκε με 0-1 στον τελικό από την ΑΕ Μοσχάτου . Τον επόμενο χρόνο όμως στις 8 Μαρτίου του 2014 ο Εθνικός με προπονητή τον Μαργαρίτη Χατζηαλέξη κατέκτησε το Κύπελλο Πειραιά επικρατώντας του Αετού Κορυδαλλού με 2-1 …..

Αντίθετα ο ΑΟ Καραβάς θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου Πειραιά .Την πρόκριση οι άνθρωποι του συλλόγου αφιέρωσαν στη μνήμη του αείμνηστου Γρηγόρη Βαλαβάνη , ενός εμβληματικού και ηγετικού στελέχους της ομάδας για πάρα πολλά χρόνια…..

Στους δυο ημιτελικούς του Κυπέλλου Πειραιά με τον Ερμή το φύλλο αγώνα  ήταν  επιβαρυντικό για τον ΑΟ Καραβά . Στο παιχνίδι του Κορυδαλλού  για διαμαρτυρία παραγόντων του συλλόγου προς τον διαιτητή  ενώ στον αγώνα του Ρέντη επειδή οπαδοί της ομάδας άναψαν κροτίδες , μια από τις οποίες έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και έκαψε ένα μικρό τμήμα του συνθετικού χλοοτάπητα .  Και πλέον αναμένεται βαρύ πρόστιμο για το σωματείο. Δεν είναι κρίμα ;….

Για την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου να πούμε ότι διατίθεται από την διεύθυνση του  γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» για το διάστημα από 10 έως 17 Μαρτίου. Επειδή όμως υπάρχουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Εθνικού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής , ενδέχεται ο τελικός να μην γίνει Σάββατο , αλλά Τετάρτη. Όλα είναι πιθανά…..

Ο Πάνος Κουτσούκος ανέλαβε προπονητής στην Αρμενική . Μια πολύ καλή λύση για τον σύλλογο.  Όσο για τον μέχρι τώρα  τεχνικό Σόλωνα Νουρτζανιάν, αναλαμβάνει γενικός αρχηγός . Έτσι κι αλλιώς όμως ο Σόλων είναι κάτι το ξεχωριστό για τον σύλλογο. Είναι τα πάντα…..

Απόψε  στις 20.30 πραγματοποιείται ο ετήσιος χορός αλλά και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αίαντα Σαλαμίνας . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μεζεδοπωλείο- ουζερί «Παραλία»( ακτή Καραϊσκάκη 56 Σαλαμίνα ) …

Στο κοσμικό κέντρο  «Νέα Κοκκινιώτισα »  πραγματοποιείται απόψε ο χορός της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  με πολύ κέφι, χορό τραγούδι αλλά και καλό φαγητό . Καλούνται όλα τα μέλη και οι ομάδες των βετεράνων να δώσουν το παρών και να διασκεδάσουν όλοι μαζί……

Στην αυριανή κοπή της πίτας της ΑΕ Χαραυγής  που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Κερατσινίου θα τιμηθούν : Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος  Βρεττάκος , ο  Κανέλλος Λάλος πρώην βουλευτής που έχει διατελέσεις  και πρόεδρος του συλλόγου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ  Μπάμπης Μοιραδωράκης , ο Β’ Αντιπρόεδρος και πρόεδρος των υποδομών της ΕΠΣΠ Αποστόλης Μαρούλης , ο φίλος του συλλόγου και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών αγορών Ελλάδος    Γιώργος Βαγιάκης ,ο δημοσιογράφος Στάθης Μηλιδώνης ,  τα διοικητικά στελέχη της ομάδας, Νίκος Παπανικολάου Μιχάλης Φωτάκης ,οι παλαιοί  παράγοντες Σπύρος Κοζάος, Θωμάς Παπαδόπουλος , η Φωτεινή Αποστόλου ως μητέρα ποδοσφαιριστή , ο Γρηγόρης  Θεοδωρίδης ως πατέρας ποδοσφαιριστή , παλιά δόξα του Πειραϊκού  ποδοσφαίρου  και φίλαθλος  της ομάδας  , οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές  Βασίλης Παπαδόπουλος, Νίκος Μάνης και Μιχάλης Τσούμας  ο  εν ενεργεία ποδοσφαιριστής Κώστας Κούκρας για την εισαγωγή  του στα ΤΕΦΑΑ  Θεσσαλονίκης  και όλοι  οι αριστούχοι μαθητές των τμημάτων υποδομής…….

Αύριο στις 18.30 ο ΑΟ Κορυδαλλός κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ. Λ  Κορυδαλλού ( Καραολή  και Δημητρίου 68-70 και Ποταμού ) …

Πολύ σωστή επισήμανση από τον φίλο και παλαιό ποδοσφαιριστή Μανώλη Καλλίνικο . Ο δημοσιογράφος και προϊστάμενος Αθλητικής ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος που θα τιμηθεί στην  Δευτεριάτικη γιορτή της ΕΠΣ Πειραιά  εκτός από τον Πορφύρα έχει παίξει μπάλα και στην Καστέλλα , όπου ήταν συμπαίκτης με τον Μανώλη…..

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της υπεύθυνης των Ακαδημιών και δημοσίων σχέσεων της Χαραυγής Ιωάννας Καρατέλη. Η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 15.00 στον Άγιο Ευθύμιο Κερατσινίου. Η διοίκηση του συλλόγου συλλυπείται βαθύτατα το στέλεχος της και μετέχει στο βαρύτατο πένθος της …..

Την  γιόρτασαν στον Πυθαγόρα χθες βράδυ την Τσικνοπέμπτη . Τελειώνοντας την προπόνηση οι ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια όπου τους περίμεναν δεκάδες σουβλάκια. Με τα οποία χόρτασαν όλοι για τα καλά . Στο φαγοπότι μετείχαν το τεχνικό επιτελείο , αλλά και παράγοντες του συλλόγου . Κι αν κάποιοι παράφαγαν , δικαιολογημένοι  ήταν .Λόγω της ημέρας. Και του χρόνου παιδιά!!!….