Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …..

Published

on

Με μια εξοντωτική ποινή που δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον στα Πειραϊκά χρονικά τιμωρήθηκε ο Γενικός Αρχηγός του Αμπελακιακού Μάκης Αλεξίου . 20 αγωνιστικές εκτός αγωνιστικών χώρων και 200€ πρόστιμο καθώς και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα μέχρι το τέλος της περιόδου .Ο λόγος είναι η εξυβριστική, αντιαθλητική, απειλητική – βίαιη συμπεριφορά κατά του διαιτητή Πουλόπουλου στον αγώνα με την Χαλκηδόνα . Δεν θέλω να θέλω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου . Ούτε φυσικά συμφωνώ με τις κινήσεις του Αλεξίου . Στοιχειοθετείται όμως τόσο βαριά ποινή τη στιγμή που ο εν λόγω παράγοντας δεν κτύπησε τον διαιτητή ; Έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου αυτό; Και στο παρελθόν έχουν απειλήσει , αλλά και κτυπήσει διαιτητές . Ποιες ήταν οι ποινές ; Ο Γενικός αρχηγός του συλλόγου των Αμπελακίων βγήκε με δήλωση του και άφησε υπονοούμενα .Λέγοντας ούτε λίγο , ούτε πολύ ότι η ποινή ήταν για να «κτυπηθεί» ο Αμπελακιακός. Επαναλαμβάνω , δεν συμφωνώ με τις ενέργειες του Μάκη Αλεξίου . Μήπως όμως θα μπορούσε κάποιος υπεύθυνος , ει δυνατόν και ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής ο φίλος Αντώνης Ανούστης να αιτιολογήσει ακριβώς την απόφαση που πάρθηκε; Όχι τίποτε άλλο αλλά για να ξεκαθαρίσει το θέμα και μην δημιουργούνται εντυπώσεις….

Η αγωνιστική που πέρασε ήταν ιδιαίτερα έντονη και επεισοδιακή. Για πρώτη φορά αποβλήθηκαν και τιμωρήθηκαν 20 ποδοσφαιριστές 6 προπονητές , 2 παράγοντες ενώ κλήθηκαν σε απολογία 2 πρόεδροι και 4 σωματεία.. Να πάει και να μην ξαναέλθει τέτοια αγωνιστική….

Ο δεύτερος( από τους πρώτους αγώνες) ημιτελικός του Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στον Ερμή Κορυδαλλού και τον ΑΟ Καραβά διεξάγεται σήμερα στις 15.30 στο ΔΑΚ Κορυδαλλού . Ένα παιχνίδι που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο και πάλι. Ευχή μας είναι να διεξαχθεί μέσα σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς προβλήματα . Άλλωστε αυτές οι δυο ομάδες έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι παίζουν σωστό και θεαματικό ποδόσφαιρο που αρέσει στους φιλάθλους του Πειραιά…..

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ερμή Κορυδαλλού και τον Ατρόμητο Πειραιά παρακολούθησε και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας που όταν τον ρωτήσαμε πως είδε το παιχνίδι μας είπε δίνοντας με τον τρόπο του , το δικό του μήνυμα : «Καταρχήν , θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στα δυο σωματεία για την προσπάθεια τους και για τον τρόπο που έπαιξαν . Στο τέλος έφυγαν όλοι αγκαλιασμένοι. Έγιναν λάθη από τους ποδοσφαιριστές , από τους προπονητές , αλλά και από τους διαιτητές . Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι όλα. Και έτσι πρέπει να είναι η κατάληξη .» . Ο Γενικός δεν μασάει τα λόγια του για κανέναν….

Οι δυο από τους τρεις διαιτητές του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στον Εθνικό και τον Αμπελακιακό (Ιωαννίδης Κ. , Κορώνας ) που πήγαν πολύ καλά το τονίζουμε, ορίσθηκαν και στον δεύτερο σημερινό ημιτελικό μεταξύ Ερμή και Καραβά . Όσο για τους δυο παρατηρητές του σημερινού αγώνα( Αποστολόπουλος, Αντωνόπουλος) άξιοι κατά τα άλλα , ήταν και στον πρώτο ημιτελικό. Μα καλά , δεν υπάρχουν άλλοι διαιτητές και παρατηρητές ;;; Ένα παιχνίδι διεξάγεται μόνο….

H Αμφιάλη γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς στις 21 Ιανουαρίου και αφιέρωσε μια μεγάλη αγκαλιά στα Προσφυγόπουλα. Τα τμήματα υποδομής του συλλόγου (προπαιδικό τζούνιορ και προτζούνιορ) αγωνίστηκαν με τα αντίστοιχα τμήματα της ομάδας Hope Generation FC (που αποτελείται από παιδιά που διαβιούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά), τζούνιορ και προτζούνιορ),στο γήπεδο της πλατείας Καρπάθου (Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη και Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως).Για την κίνηση αυτή ο πρόεδρος της Αμφιάλης Γιώργος Μπήτρος δήλωσε : “ Σκοπός μας είναι η σωστή επικοινωνία των προσφύγων με την ελληνική πραγματικότητα προκειμένου να καλλιεργηθεί η γνωριμία, κατανόηση και γεφύρωση της απόστασης μεταξύ της ζωής εντός των στρατοπέδων με την εκτός αυτών πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την παραχώρηση του γηπέδου.»…..

Το βράδυ της Δευτέρας μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον προπονητή του Δία Κορυδαλλού Γιάννη Μανδρέκα . Μπαίνοντας στα αποδυτήρια , είδε τους παίκτες του να τον περιμένουν με …άγριες διαθέσεις . Ο έμπειρος τεχνικός είχε τα γενέθλια του και οι ποδοσφαιριστές είχαν φέρει μια τούρτα για τον προπονητή τους , καθώς και πίτσες και αναψυκτικά . Φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Μανδρέκας δεν είχε λόγια να πει για την σημαντική αυτή κίνηση των παικτών του. « Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς , όλους τους παίκτες μου γι’ αυτή την υπέροχη ενέργεια , καθώς και την υπεύθυνη των αποδυτηρίων μας κυρία Λίνα Πούλια. Για μια ακόμα φορά με συγκίνησαν . Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι στον Δία είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια.»…..

Το Περιφερειακό συμβούλιο της Αρμενικής (Ένωση Αρμενίων Αθλητών και προσκόπων Ελλάδος- Χομενετμέν ) κόβει απόψε στις 20.30 την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο «Ζαβαριάν » (Μυλασσών και Μπελογιάννη – Νίκαια ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου……

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply