Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη λήξη του αγώνα Ελλάδας Ποντίων – Κύπρου Κορυδαλλού ήταν   σημαντικότερο γεγονός του Σαββατοκύριακου . Απαράδεκτη κατάσταση με συμπλοκές και ξύλο που είχαμε καιρό να δούμε σε Πειραϊκά γήπεδα. Υπάρχει μάλιστα και ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το όποιο καταγράφει ένα σημαντικό μέρος των επεισοδίων . Ο διαιτητής Κακριδής  δεν αναφέρει στο φύλλο αγώνα όλα τα γεγονότα παρά μόνο επιλεκτικά γεγονότα . Αναφέρει  για την διαμάχη ανάμεσα στον  προπονητή της Κύπρου Νίκο Κούστα  ( ο ίδιος το διαψεύδει και υποστηρίζει ότι πήγε να χωρίσει τους παίκτες ) και τον ποδοσφαιριστή της Ελλάδας Ποντίων Παπασκύρη και στην συνέχεια προσπαθώντας ουσιαστικά να αμβλύνει την κατάσταση έγραψε από έναν παίκτη κάθε ομάδας οι οποίοι , γράφει,  ανταπέδωσαν τα χτυπήματα που είχαν δεχτεί , στην προσπάθεια τους να χωρίσουν τους συμπλεκόμενους. Αντίθετα ο παρατηρητής του αγώνα Γιώργος Κουνιάς  ήταν αρκετά παραστατικός  στην έκθεση του και περιγράφει  με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα , Αναφέρει για μεγάλες κροτίδες που πετάχτηκαν απέξω προς τον πάγκο της Κύπρου Κορυδαλλού , για την κόντρα ανάμεσα σε Κούστα και Παπασκύρη( αλληλοεγρονθοκοπήθηκαν ) για τις συμπλοκές παικτών και κυρίως για την είσοδο φιλάθλων που πήδηξαν από τα κάγκελα και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ένας  από αυτούς μάλιστα κτύπησε τον Νίκο Κούστα.. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια θλιβερά γεγονότα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τον λόγο πλέον έχει η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ…..

Πάντως η Κύπρος Κορυδαλλού προέβη σε μια ιδιαίτερα  σημαντική κίνηση , παράδειγμα προς μίμηση. Τιμώρησε μέχρι το τέλος της περιόδου τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Πέττα  επειδή είχε ενεργό ρόλο  στα επεισόδια. Κι ας μην είχε αναγραφεί στο Φύλλο αγώνα..

Υπάρχει προϊστορία στην κόντρα Ελλάδας Ποντίων και Κύπρου Κορυδαλλού . Τόσο στον αγώνα του α’ γύρου , όσο και πέρυσι. Βέβαια ήταν μεμονωμένα με προσωπικές διαφορές . Τέτοια όμως απαράδεκτη κατάσταση όπως προχθές , πρώτη φορά ……

Η αποθέωση  του fair play στον αγώνα Πανιώνιου Κερατσινίου – Πειραϊκού . Σε μια φάση γύρω στο 80’  η μπάλα έφυγε από τα χέρια του γκολκίπερ των γηπεδούχων Βλαχάκη  και κατέληξε στον επιθετικό του Πειραϊκού Παφίλη . Ο τερματοφύλακας ζήτησε φάουλ που δεν υπήρχε και έμεινε κάτω . Και ενώ ο παίκτης  μπορούσε να σκοράρει , προτίμησε να πετάξει την μπάλα πλάγιο άουτ!!! «Εγώ δεν θέλω να βάλω γκολ  με αυτόν τον τρόπο » δήλωσε ο Παφίλης μπροστά στους εμβρόντητους συμπαίκτες και αντιπάλους. Κι όλα αυτά ενώ το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0 . Λίγο αργότερα (93΄) ο Πανιώνιος σκόραρε με τον Καραγιάννη που είχε μπει σαν αλλαγή στο παιχνίδι στο 82’….

Δεν ήταν όμως μόνο  η αλλαγή του Καραγιάννη « χρυσή » , αλλά και του Σωπιάδη στον Αστέρα Νίκαιας. Μπήκε στο 87’ και στο 89’ ισοφάρισε για την ομάδα του….

Στο ξεκίνημα της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής εκπομπής « Πάμε μπάλα» ο συνάδελφος παρουσιαστής Γιάννης Μαυρόπουλος ανακοίνωσε ότι κάτι συνέβη στην ΑΕ Μοσχάτου , όπου επιλήφθηκε η αστυνομία . «Σπάσανε» τα τηλέφωνα από την αγωνία . Τόσο του  σταθμού , όσο και των υπευθύνων του συλλόγου που προσπαθούσαν να μάθουν τι είχε συμβεί . Στο τέλος της εκπομπής ο Γιάννης μετά από- δήθεν –  επικοινωνία με τον Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου  τόνισε ότι συνελήφθη ποδοσφαιριστής της ομάδας για τρομοκρατική δράση  . Και αυτομάτως στην οθόνη εμφανίστηκε το πρόσωπο του Σταμάτη Σαπαλίδη για τις τρεις…. βόμβες που έριξε στο 3-0 επί της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας. Και όλοι κατάλαβαν με ποιον είχε σχεδιάσει ο Γιάννης Μαυρόπουλος αυτή την φάρσα που λαχτάρησε πολλούς. Ήταν φως……φανάρι…..