Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Είναι να απορεί κανείς για αυτά που λέγονται σχετικά με το γήπεδο Περάματος . Από την Δημοτική Αρχή δόθηκε η διαβεβαίωση στην ΕΠΣ Πειραιά ότι σύντομα θα είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος . Είμαστε σε αναμονή της άφιξης του πλαστικού τάπητα . Αυτό λέει ο δήμαρχος , το ίδιο υποστηρίζει και ο εργολάβος . Κανονικά με τις διαβεβαιώσεις που είχαμε ακούσει από τον τελευταίο , το γήπεδο θα έπρεπε να ήταν ήδη έτοιμο εδώ και καιρό . Τώρα πάμε για το νέο έτος . Στο μεταξύ τα σωματεία της πόλης του Περάματος εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται με προπονήσεις από δω κι από κει , σαν τσιγγάνοι. Ο Πυθαγόρας πάντως βρήκε μια λύση . Λίγο ..μακρινή βέβαια αλλά σημαντική . Με ενέργειες των υπευθύνων του συλλόγου πήραν άδεια από τον Δήμο Ασπροπύργου και προπονούνται πλέον τέσσερις φορές την εβδομάδα στο γήπεδο της Παραλίας . Οι υπεύθυνοι του Περαματιώτικου συλλόγου έχουν εντυπωσιαστεί από την συμπεριφορά των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής Ασπροπύργου που κατανόησαν το πρόβλημα και ανταποκρίθηκαν με ευχαρίστηση στο αίτημα του Πυθαγόρα….

Για το γήπεδο της Αίγινας τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα . Η χρονιά θεωρείται ήδη χαμένη με την ταλαιπωρία της νησιώτικης ομάδας να μην έχει όριο. Μιας ομάδας που ήταν υπόδειγμα για το ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο και τώρα φυτοζωεί…..

Έξαλλοι είναι στην Επιτροπή Διαιτησίας με κάποιο διαιτητή που σφύριξε την περασμένη Κυριακή σε αγώνα Β’ Κατηγορίας σε σημείο που αποφασίστηκε να τον αφήσουν εκτός αγώνων για μερικές εβδομάδες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχουν παράπονα από την διαιτητική του απόδοση αλλά από την κακή συμπεριφορά του . Το έχουμε ξαναπεί από αυτή εδώ τη στήλη . Οι διαιτητές πρέπει να σέβονται την προσπάθεια των παραγόντων και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών. Τα ανθρώπινα λάθη κανονισμών των διαιτητών μέσα στον αγώνα είναι φυσιολογικά ,ο άσχημος τρόπος συμπεριφοράς όμως δεν συγχωρείται με τίποτα …….

Σχολιάστηκε ποικιλότροπα η απόφαση της Επιτροπής Υποδομών για τον αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ατρόμητο Κερατσινίου και τους Νέους Ευγενείας που διακόπηκε .Ρωτήσαμε σχετικά τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αποστόλη Μαρούλη που μας είπε: « Θεωρώ ότι η απόφαση που πήραμε ήταν δίκαιη . Μηδενισμός των δυο ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι , ενώ τιμωρήθηκαν και δεν θα παίξουν στο επόμενο παιχνίδι με το οποίο τελειώνει και η πρώτη φάση του πρωταθλήματος.» . Όσον αφορά τις απόψεις που σχολιάστηκαν και υποστηρίζουν κάποιοι ότι δεν πρέπει να βαθμολογία στα πρωταθλήματα υποδομής , ο κ. Μαρούλης τόνισε : « Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να μην υπάρχει βαθμολογία. Η βαθμολογία φέρνει ανταγωνισμό και ο ανταγωνισμός βελτίωση. Και στο κάτω- κάτω όποιος έχει οποιαδήποτε γνώμη και άποψη μπορεί να την εκφράσει στις συγκεντρώσεις που κάνουμε . Εκεί τα συζητάμε και τα εξετάζουμε όλα .»….

Έχουμε αρκετές φορές σχολιάσει και στηλιτεύσει την συμπεριφορά γονέων σε αγώνες πρωταθλημάτων υποδομής . Όμως προς αποκατάσταση της τάξης σχετικά με το παιχνίδι των εφήβων Ατρομήτου Κερατσινίου- Νέων Ευγενείας για το οποίο ο διαιτητής έγραψε στο φύλο αγώνα ότι μπήκαν γονείς στον αγωνιστικό χώρο η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Ναι μεν εισήλθαν ,από την πλευρά των Νέων Ευγενείας κυρίως , όχι όμως για να δημιουργήσουν επεισόδια , αλλά για να τα αποτρέψουν . Αυτή είναι όλη η αλήθεια…..

Σε 12 αγώνες μέχρι τώρα η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού έχει από 6 ισοπαλίες και ήττες . Ένα νέο σωματείο που συνεχίζει με πολύ δουλειά διάθεση και αισιοδοξία . Μέσα σε λίγες λέξεις το στάτους που ανέβασε χθες στο διαδίκτυο τα λέει όλα : «Μία ομάδα οικογένεια… γιατί εμείς βλέπουμε και δουλεύουμε πάνω στο ποδόσφαιρο με άλλη φιλοσοφία.. η ομάδα θα φτάσει εκεί που αξίζει…»…..

Φιλανθρωπικός αγώνας στήριξης και αγάπης θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 6μμ στο γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγής με την αιγίδα της Ακαδημίας του Ατρόμητου Κερατσινίου . Θα παίξουν οι επίλεκτοι του Ατρομήτου με την Μικτή ομάδα Ηθοποιών και Δημοσιογράφων . Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη καθημερινής ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας .. Καλούνται όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου και της περιοχής να δώσουν το παρών και να βοηθήσουν αυτή την σημαντική προσπάθεια ….

Πως τα έχει καταφέρει ο Πτερνέας να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα , είναι θέμα σοβαρής συζήτησης . Ο ίδιος πάντως εμμένει στην αποχώρηση του . Η προϊστορία λέει ότι δεν μπορεί να μείνει πολύ , μακριά από την Χαραυγή . Αυτή τη φορά όμως είπε ότι θα σταματήσει να την ενισχύει οικονομικά . Για να δούμε πάντως αν θα ισχύσει αυτό . Να σημειωθεί ότι στο Facebook γράφονται διάφορα για το θέμα αυτό . Σοβαρά και αστεία. Ξεχωρίσαμε αυτό που ανέβασε ένας φίλος : « Χαραυγή χωρίς Σωκράτη , φαγητό χωρίς αλάτι »…..

Στα σοβαρά τώρα . Ο Πτερνέας θα πάρει ένα νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από την Χαραυγή , τον οποίο δεν τον υπολόγιζε ο προπονητής του , και τον πηγαίνει αλλού . Δεν το αναφέρω ,ακόμα ολόκληρο το θέμα . Ούτε την ομάδα που θα πάει ο παίκτης .Με το …σταγονόμετρο θα δίνονται οι πληροφορίες . Για να μην πω με το…καλαμάκι…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply