Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη……

Published

on

 Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά γήπεδα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας . Ήδη λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων αναβλήθηκαν τα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ Πειραιά . Είναι άγνωστο τι θα συμβεί σήμερα και αν θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στα Πειραϊκά γήπεδα στα ανδρικά πρωταθλήματα . Αν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών δεν θα πρέπει να διεξαχθούν αγώνες . Πάντως η επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ προνόησε και άλλαξε το γήπεδο και την ώρα του αγώνα ΑΣ Κωφών – Φιλάθλων. Αντί για την Κυριακή στις 15.000 στο πολύπαθο και ακατάλληλο έτσι κι αλλιώς ΣΕΦ που ήταν χθες , ως συνήθως, πλημμυρισμένο από νερά , το παιχνίδι θα γίνει στις 10 το πρωί στο γήπεδο Κορυδαλλού……

Σε όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Δυτική Αττική……

Το θέμα των κλοπών στα αποδυτήρια Πειραϊκών γηπέδων απασχόλησε την διοίκηση της ΕΠΣΠ που με ανακοίνωση της ενημερώνει τα σωματεία που φιλοξενούνται σε αποδυτήρια άλλων σωματείων ότι θα πρέπει να επιστήσουν την προσοχή των αθλητών, προπονητών και γενικότερα των μελών τους ώστε να παραδίδουν όπως παραλαμβάνουν τα αποδυτήρια. Ωστόσο πάντα , κατά την ίδια ανακοίνωση , και τα σωματεία που παραχωρούν αποδυτήρια θα πρέπει να φροντίζουν ώστε να μην αφήνουν εκτεθειμένα αντικείμενά τους και πράγματα των αθλητών τους……

Ανακοινώθηκε λοιπόν το πρόγραμμα των πρώτων-εκ των δυο – αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά .Είναι όπως το αναφέραμε χθες . Οι τρεις εκ των τεσσάρων αγώνων θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη. Ο τέταρτος ανάμεσα στον Εθνικό και την ΑΕ Μοσχάτου θα γίνει στην Καλλιθέα ( θα έχει φτιαχτεί μέχρι τότε το γήπεδο )στις 6 Δεκεμβρίου …..

Την ίδια μέρα θα γίνουν οι επαναληπτικοί των τριών άλλων αγώνων. Ο αγώνας του Ηφαίστου με τον ΑΟ Καραβά θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη με την παρουσία του Τέλη Μελά στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας . Τον έμπειρο προπονητή θα αντικαταστήσει στην Μικτή της ΕΠΣ Πειραιά που την ίδια μέρα αγωνίζεται με την Ανατολική Αττική ΄, ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου των Μικτών….

Το γειτονικό γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης» θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα του ο Ιωνικός απέναντι στον Ερμή για το Κύπελλο Πειραιά, λόγω έργω συντήρησης στη Νεάπολη. Είναι νομίζω, η πρώτη φορά στην ιστορία του, που ο σύλλογος θα χρησιμοποιήσει σαν επίσημη έδρα το συγκεκριμένο γήπεδο …….

Και αυτή την εβδομάδα έχουμε αρκετά τοπικά ντέρμπι . Στην Α’ Κατηγορία είναι το ντέρμπι του Κορυδαλλού ανάμεσα στην Αστυπάλαια και την Κύπρο καθώς και το Δραπετσωνίτικο μεταξύ του ΑΣ Δραπετσώνας και των Αστεριών . Στη Β’ Κατηγορία είναι τα Νικαιώτικα ( Αρμενική – Αστέρας Νίκαιας και Ηρακλής Νικαίας- Σπίθα) καθώς και το γειτονικό του Πειραιά ανάμεσα στον Πανφαληρικό και τον Προφήτη Ηλία . Το ντέρμπι της Γ’ Κατηγορίας εκτός από ντέρμπι κορυφής είναι και Περαματιώτικο, όπου διαγωνίζονται ο Ολυμπιακός Περάματος με τον Πυθαγόρα . Παράλληλα, και να μην το ξεχνάμε αυτό , υπάρχει και το Ποντιακό ντέρμπι μεταξύ Ελλάδας Ποντίων και ΑΣ Ποντίων…. Πέμπτη βράδυ. Βρέχει καταρρακτωδώς και ασταμάτητα. Κι όμως στο γήπεδο της Νίκαιας υπάρχουν κάποιοι «τρελοί » που κάνουν προπόνηση και δεν χαμπαριάζουν με τίποτα. Ναι σωστά καταλάβατε . Για τους παίκτες του Αστέρα Νίκαιας ο λόγος . Μια ομάδα που ακολουθεί μια δική της – μοναδική και μοναχική – πορεία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια . Μια ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια…..

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε. Αύριο στις 9.45 στην Παναγίτσα της Νίκαιας στο Περιβολάκι( Πλατεία Δαβάκη) θα γίνει το μνημόσυνο του Ιορδάνη Τριανταφυλλίδη που έφυγε από την ζωή πριν από 40 μέρες . Ενός ανθρώπου που έγραψε την δική του σημαντική ιστορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο αγάπησε με πίστη και πάθος. Δυστυχώς η απουσία του , και το διαπιστώνουμε καθημερινά, άφησε ένα μεγάλο κενό στο ποδόσφαιρο του Πειραιά . Θα μείνει για πάντα στις καρδιές όλων μας …..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply