Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Δεν θα πούμε την κλασσική φράση «έβγαλε » ντέρμπι η χθεσινή κλήρωση του Κυπέλλου Πειραιά . Γιατί απλά όλοι οι αγώνες αναμένονται αμφίρροποι και σίγουρα θα συναρπάσουν τον φίλαθλο κόσμο . Το θέμα που συζητήθηκε πριν από την κλήρωση ήταν αυτό που ισχύει φέτος , κακώς κατά την άποψη των περισσότερων . Βάσει της προκήρυξης οι ομάδες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων υποχρεούνται να έχουν στην ενδεκάδα τους δυο μικρούς κάτω των 20 ετών. Κάτι που δεν ισχύει για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής που δεν έχουν τέτοια δέσμευση. Άρα δεν υπάρχει ισονομία… Να σημειωθεί όμως ότι στους μέχρι τώρα αγώνες Κυπέλλου τα σωματεία της Γ’ Εθνικής τήρησαν το fair play και χρησιμοποίησαν όχι μόνο δυο , αλλά και περισσότερους μικρούς…

Στο περιθώριο της χθεσινής κλήρωσης μίλησαν για το θέμα αυτό οι πρόεδροι των σωματείων της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης και Ερμή Κορυδαλλού Κώστας Πρέκας . Ουσιαστικά ζήτησαν να τηρηθεί το fair play από τους Εθνικό κι Ιωνικό και να χρησιμοποιήσουν και αυτοί δυο μικρούς , κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιπες ομάδες . Και τι ειρωνεία…. Οι ομάδες των δυο προέδρων κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τους δυο συλλόγους της Γ’ Εθνικής . Με Εθνικό το Μοσχάτο με Ιωνικό ο Ερμής…. Η μόνη ομάδα που δεν εκπροσωπήθηκε στην χθεσινή κλήρωση Κυπέλλου ήταν ο Ιωνικός…. Ήφαιστος και ΑΟ Καραβάς που κληρώθηκαν μεταξύ τους, τρεις μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου θα αναμετρηθούν για το πρωτάθλημα…..

Και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σαν σκέψη σε πρώτη φάση . Αν ομάδα της Α’ Κατηγορίας κατακτήσει το Κύπελλο προχωρήσει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος και το πάρει , τότε από τον Πειραιά , θα ανέλθουν τρεις ομάδες στη Γ’ Εθνική. Για σκεφτείτε το αυτό…..

Πρωτοτύπησε και πάλι η διοίκηση της ΕΠΣΠ . Εκτός από το γεγονός ότι η κλήρωση έγινε σε διαφορετικό χώρο , αυτή τη φορά στο πανέμορφο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου , τους κλήρους τράβηξαν οι πρώτοι σκόρερς της περυσινής διοργάνωσης . Ο Μπάμπης Κουβάτσος της Αστυπάλαιας Κορυδαλλού και δυο παίκτες που αγωνίζονταν πέρυσι στον ΑΠΟ Κερατσίνι . Ο Βασίλης Μαναριώτης που τώρα παίζει στον Ήφαιστο και ο Σίμος Φούντας που αγωνίζεται φέτος στον ΑΟ Καραβά. Ο τρίτος πρώην Κερατσινιώτης που ήταν στους πρώτους σκόρερς πέρυσι ο Νείλος Ψυχογιός τώρα παίζει στο Αιγάλεω……

Μηδενίστηκε τελικά η Νίκη Ρέντη και της αφαιρέθηκαν και βαθμοί τόσο για φέτος ( -3) όσο και για του χρόνου( -2) . Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα . Δεν είμαστε δικαστές για να κρίνουμε αποφάσεις . Ορισμένα πράγματα όμως είναι ξεκάθαρα . Καταρχήν να πούμε για αυτό που γράψαμε χθες . Αναφερθήκαμε στην καθυστέρηση της απόφασης . Μια καθυστέρηση για την οποία υπήρξαν μουρμούρες ακόμα και από ηγετικά στελέχη της ΕΠΣΠ . Εμείς απλά αναφέραμε – κατά λέξη – τα παρακάτω για την Πειθαρχική Επιτροπή : « Όσο καθυστερεί , τόσο δίνει δικαιώματα σε κάποιους να μιλάνε για «μαγειρέματα». Είναι σωστό αυτό;» Την ίδια μέρα η απόφαση βγήκε . Δεν νομίζω ότι παίξαμε ρόλο εμείς σε αυτό. Ούτε υπήρξε μομφή για την Πειθαρχική , που έχει αποδείξει ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και δεν έχει δώσει δικαιώματα μέχρι τώρα . Απλά αυτή η καθυστέρηση , παραξένεψε . Όχι μόνο εμάς , είπαμε. Βέβαια μάθαμε ότι σημαντικό ρόλο στη καθυστέρηση έπαιξε και η έκθεση του παρατηρητή ο οποίος παραπέμπεται . Πάμε τώρα στην ουσία της απόφασης . Από τη στιγμή που ο διαιτητής Ντουμιτρέσκου διέκοψε το παιχνίδι γράφοντας μάλιστα ότι φίλαθλοι της Νίκης Ρέντη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ( και ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου, αγωνιστικός θεωρείται ) τότε η τιμωρία της Νίκης Ρέντη θεωρείτο σίγουρη. Δεν γινόταν αλλιώς . Βέβαια σύμφωνα με τους ανθρώπους της Νίκης Ρέντη ο διαιτητής τους είπε ότι διέκοψε το παιχνίδι , επειδή ακολουθούσε αγώνας για το γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΠΟ και δεν μπορούσε να καθυστερήσει. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα . Προσωπικά θεωρώ ότι ο Ντουμιτρέσκου δεν διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι . Υπήρξε ένα σοβαρό μεν , αλλά μεμονωμένο γεγονός , που δεν έγινε μέσα στον, αυτό καθεαυτού, αγωνιστικό χώρο. Ούτε ο διαιτητής κτυπήθηκε, ούτε οι παίκτες συνεπλάκησαν μεταξύ τους . Θα μπορούσε να διακόψει για λίγο το παιχνίδι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να το συνεχίσει και πάλι . Δεν το έκανε όμως και να τώρα το αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω το λάθος είναι του Ντουμιτρέσκου. Αλλά από την στιγμή που διέκοψε το παιχνίδι και έγραψε αυτά που έγραψε στο φύλλο αγώνα, δεν μπορούσε να παρθεί άλλη απόφαση. Τέλος….

Συνέβη σε αγώνα Α’ Κατηγορίας την εβδομάδα που πέρασε. Ποδοσφαιριστής αμέσως μετά το γκολ της ομάδας του κατευθύνθηκε προς τον αντίπαλο πάγκο και έβρισε .Δημιουργήθηκε αναστάτωση χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια .Το σκηνικό είδε ο βοηθός διαιτητή , αλλά δεν κάλεσε τον ρέφερι να τον ενημερώσει . Ο παίκτης όμως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα . Κι αυτό γιατί σύμφωνα με υπόδειξη του ίδιου βοηθού ο ποδοσφαιριστής έβρισε τους αντιπάλους του με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποίησε και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Προφανώς γράφτηκε στο Φ.Α. …αναδρομικά για να «χρυσωθεί το χάπι ». Εκτός αν χρησιμοποίησε τις ίδιες φράσεις ξανά και τον άκουσε ο ίδιος ο βοηθός. Συμπτώσεις(;)…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply