Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Για μια ακόμα φορά η ΕΠΣ Πειραιά  επισημαίνει προς όλους ( σωματεία, παράγοντες, φιλάθλους)  για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές σε έναν αγώνα και τι πρέπει να προσέχουν  ή να αποφεύγουν αφού ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας είναι ιδιαίτερα αυστηρός με βαριά χρηματικά πρόστιμα , τιμωρίες έδρας  ακόμα και με μηδενισμό  της υπαίτιας ομάδας . Να επισημάνουμε ότι  απαγορεύεται  αυστηρά η ρίψη κάθε αντικειμένου,  κροτίδων,  καπνογόνων, ακόμη και το άναμμα τους στις εξέδρες. Επίσης

η εκφώνηση συνθημάτων και φράσεις που προσβάλλουν αξιωματούχους ομάδας ή αγώνα ή φιλάθλους, τη μνήμη νεκρών  ή έχουν απρεπή και υβριστικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε πρόσωπο,  είναι λόγος  που  επίσης μπορούν να επιβληθούν σοβαρές ποινές. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους όλοι…..

Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Πειραιά κάνει πολύ προσεκτικούς  ορισμούς  στους αγώνες της Α’ Κατηγορίας και όχι μόνο , ορίζοντας τους κατάλληλους διαιτητές .Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα την δικαιώνουν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων μέσα στα λογικά πλαίσια . Μακάρι να είναι ανάλογη και η συνέχεια…..

Μεγάλη απήχηση είχε στον φίλαθλο κόσμο η ανάδειξη από την στήλη της τιμωρίας της έδρας σωματείου στον Πειραιά σε μια περιοχή όπου  μια τέτοια ποινή δεν έχει ιδιαίτερη επίπτωση . Δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα , ακούσαμε αρκετές απόψεις . Χαρήκαμε που επικοινώνησε μαζί μας ο πρόεδρος   της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ Αντώνης Ανούστης . Του μεταφέραμε κάποιες από τις προτάσεις που μας είπαν διάφοροι φίλοι .   Και στην συνέχεια έκανε την παρακάτω δήλωση: «Εμείς ως Πειθαρχική  εφαρμόζουμε τον κανονισμό . Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμωρήσουμε έδρα  και δεν κοιτάμε αν μια ομάδα θα πάει από το γήπεδο της σε άλλη κοντινή  περιοχή. Αν όπως λένε κάποιοι να πάει η τιμωρημένη ομάδα στη Σαλαμίνα , δικαιολογημένα η αντίπαλη ομάδα να διαμαρτυρηθεί γιατί ουσιαστικά θα τιμωρηθεί κι αυτή. Μια άλλη λύση είναι  να αυξήσουμε τα πρόστιμα , αντί για τιμωρία έδρας . Αλλά  αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε με τα σωματεία .»……

Εκδικάστηκε χθες η υπόθεση του αγώνα της Νίκης Ρέντη με την Θύελλα Μοσχάτου που διακόπηκε . Η απόφαση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας….

Μια σημαντική κίνηση από την Κύπρο Κορυδαλλού. Μετά από πρόταση του αναπληρωτή προέδρου του συλλόγου Ηλία Σιμάκου η διοίκηση αποφάσισε να τιμήσει ,μετά θάνατο, τον αείμνηστο Ιορδάνη Τριανταφυλλίδη με τον τίτλο του επιτίμου προέδρου της ομάδας, σαν ένα ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πολλά στον σύλλογο του οποίου υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος. Η απονομή στην οικογένεια του θα γίνει σε  ένα από τους προσεχείς αγώνες της Κύπρου……

Φουντώνει το θέμα με τις εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού που έχουν στο δελτίο τους αγώνες  του Κυπέλλου Πειραιά . Χθες γράψαμε ότι στην Κύπρο παίχτηκαν οι αγώνες Δία  Κορυδαλλού – Αστυπάλαιας  και ΑΟΑΔ – ΑΟ Καραβά . Τώρα μάθαμε ότι παίχτηκε και ο αγώνας Αμπελακιακού – Προοδευτικής . Όχι όμως στην Κύπρο . Στο διαδίκτυο από στοιχηματική εταιρεία της Νότιας Αφρικής !!!! Τόσο καλά…..

Πολλά τοπικά ντέρμπι έχουμε αυτή την αγωνιστική . Τόσο γειτονικά , όσο και ανάμεσα σε ομάδες που έχουν κοινή έδρα . Συγκεκριμένα έχουμε το Κορυδαλλιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Αετό  και τον Ερμή . Το Σαλαμινιώτικο μεταξύ Αμπελακιακού και Αίαντα Σαλαμίνας . Υπάρχει και το Αμφιαλιώτικο. ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας εναντίον Αμφιάλης. Από κει και πέρα είναι το Καμινιώτικο ντέρμπι της Γ’ Κατηγορίας μεταξύ Ένωσης Καμινίων και ΑΟ Πειραιά Υπάρχουν επίσης οι αγώνες Άνω Νεάπολης- ΑΕ Νίκαιας  , Θησέα- Φοίνικα Αγίας Σοφίας καθώς και αυτό ανάμεσα στη Νίκη Ρέντη και τον Ήφαιστο , δυο ομάδες από τον ίδιο Δήμο που έχουν την ίδια έδρα…..

«Κάθε φορά που νικάμε τελευταία αντί να χαίρομαι στεναχωριέμαι » μας είπε πρόσφατα ο προπονητής του Δία Κορυδαλλού Γιάννης Μανδρέκας . Κι αυτό επειδή σκέπτεται πως αν δεν  είχε γίνει αυτό το λάθος με την συμμετοχή ενός μικρού μόνο στην ενδεκάδα( ενώ είχαν ξεκινήσει τέσσερις ) τώρα η ομάδα θα είχε έξι βαθμούς περισσότερους και θα ήταν τώρα στην κορυφή της βαθμολογίας . Ο Γιάννης είναι ένα πολύ ευαίσθητο και συνειδητοποιημένο άτομο και το έχει αποδείξει τόσα χρόνια στα γήπεδα, τόσο σαν ποδοσφαιριστής παλαιότερα, όσο και σαν προπονητής στη συνέχεια. Θεωρεί ότι αυτός ευθύνεται για το λάθος που έγινε και καλύπτει τους άλλους παράγοντες του πάγκου , που θα έπρεπε να είχαν προλάβει το λάθος. Έτσι κι αλλιώς πάντως η ομάδα και με έξι βαθμούς λιγότερους βρίσκεται  ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα…..