Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ……

Published

on

Το Σάββατο έγινε ένας αγώνας – υπόδειγμα για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ατρόμητο Πειραιά και την ΑΕ Μοσχάτου. Δυο ομάδες που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις ,χωρίς να ξεφύγουν από τα αθλητικά πλαίσια μέσα σε υποδειγματική ατμόσφαιρα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην εξέδρα που είχε κατακλυστεί από κόσμο .Με μια άψογη διαιτησία του Ηλία Σπάθα που δεν έχασε σε καμία στιγμή τον έλεγχο του αγώνα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άψογη στάση των δυο διοικήσεων που δίδαξαν ήθος. Έτσι θέλουμε να λειτουργεί πάντα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο….

Μελανό σημείο οι δυο σοβαροί τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών της ΑΕ Μοσχάτου Δρυμούση και Σκορδίλη. Ας ευχηθούμε να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν και πάλι στα γήπεδα…….

Ο Αίας Σαλαμίνας δεν ξεκίνησε καλά, αλλά έχει τα περιθώρια να ανακάμψει . Ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του κόσμου και της διοίκησης για την άψογη στάση τους στον αγώνα με την Χαραυγή παρά την πίκρα της ήττας…

Τέσσερα στα τέσσερα για τον ΑΣ Δραπετσώνας. Όχι σε νίκες , ούτε σε ήττες. Είναι η μοναδική ομάδα μέχρι τώρα που δεν έχει κερδίσει , αλλά δεν έχει χάσει και παιχνίδι. Μόνο ισοπαλίες. Τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου , αύριο…..

Ανάμεσα σε αυτούς που πανηγύρισαν το γκολ της ισοφάρισης του Ατρομήτου ήταν και ένας πρώην παράγοντας της ΑΕ Μοσχάτου. Μπορεί να ..μπέρδεψε τις φανέλες ο άνθρωπος . Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά….

Κι όμως υπήρχαν δυο ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων που χάρηκαν όταν τραυματίστηκε ο Δρυμούσης . Έτσι μου κατήγγειλε κάποιος που μίλησε για φοβερή ζηλοφθονία. Κι όμως συμβαίνουν κι αυτά . Δυστυχώς

Ο Πτερνέας που παρακολούθησε το ντέρμπι του Σαββάτου εντυπωσιάστηκε από την διαιτησία του Ηλία Σπάθα την οποία χαρακτήρισε ηλεκτρονική . Σαν κι αυτή στο play station δηλαδή. Που δεν κάνει καθόλου λάθη….

Το «βάπτισμα » στις …αποβολές πήρε ο 17χρονος αμυντικός της Θύελλας Μοσχάτου Δημήτρης Φαναρίτης . Αλλά μάλλον άδικα αφού είδε την κόκκινη κάρτα επειδή ανέτρεψε(;) αντίπαλο σαν τελευταίος αμυντικός . Ο ίδιος αλλά και όσοι

ήταν στο γήπεδο είπαν ότι δεν τον ακούμπησε καθόλου . Θεωρούν ότι ήταν ένα ανθρώπινο λάθος του διαιτητή Δαμιανάκη που κατά τα άλλα πήγε πολύ καλά . Μάλιστα ο πατέρας του παίκτη και πρόεδρος της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης , πήγε μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια και έδωσε συγχαρητήρια στο νεαρό και ταλαντούχο ρέφερι….

Πριν από δυο αγωνιστικές στον αγώνα Ατρομήτου Πειραιά- Ερμή Κορυδαλλού στο γήπεδο Ρέντη ο ποδοσφαιριστής του Ικάρου Καλλιθέας Γιώργος Κυριακίδης μπήκε στο γήπεδο με το «έτσι θέλω » χωρίς να πληρώσει εισιτήριο παρακάμπτοντας τον θυρωρό του αγώνα με όχι και τόσο …κόσμιο ύφος ενώ αγνόησε και διοικητικό στέλεχος της ΕΠΣΠ. Για την ενέργεια του αυτή ο Κυριακίδης τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για ανάρμοστη συμπεριφορά . Στον αγώνα του Σαββάτου Ατρομήτου Πειραιά – ΑΕ Μοσχάτου πάλι στο γήπεδο Ρέντη ο ποδοσφαιριστής της Χαραυγής Τζήμας Πεκόφ θέλησε να μπει στο γήπεδο, όχι όμως δωρεάν , αλλά δίνοντας στην ταμία ένα σακουλάκι γεμάτο κέρματα του ενός λεπτού(!!!!) . «Είναι 5 ευρώ, μετρήστε τα » είπε ,αλλά επειδή εκείνη την ώρα υπήρχε μεγάλη κίνηση στην είσοδο η κοπέλα δεν μπορούσε να μετρήσει τα χρήματα , αφού η ουρά ήταν ήδη μεγάλη. Τη λύση έδωσε ο ταμίας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σταματάτος που με πρωτοβουλία του έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 5€ από την τσέπη του και ο Πεκόφ μπήκε στο γήπεδο. Έγινε όμως καταγγελία σε βάρος του και ενδέχεται να κληθεί σε απολογία για διακωμώδηση ,και τα σχετικά. Όσο για το σακουλάκι με τα μονόλεπτα ο κ. Σταματάτος το έδωσε στον πρόεδρο της Χαραυγής Σωκράτη Πτερνέα που έφτασε λίγο μετά στο γήπεδο. Για ποιο λόγο έκανε αυτή την κίνηση ο Πεκόφ κανείς δεν ξέρει. Εκτός αν έγινε από …εκδίκηση. Λεπτομέρεια Κυριακίδης και Πεκόφ είναι κολλητοί φίλοι…..

Θεολόγου και Σαραντάκος αποχώρησαν το καλοκαίρι από την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Ουσιαστικά είχαν σταματήσει το ποδόσφαιρο . Τώρα επέστρεψαν στην ομάδα για να

βοηθήσουν και υπέγραψαν – εκ νέου – δελτίο . Από τα περίεργα του ποδοσφαίρου…..

Πως τα φέρνει μερικές φορές έτσι η ζωή.. Στον αγώνα Νέου Ικονίου- Αργοναύτη την …τιμητική τους είχαν οι παίκτες που φορούσαν το νούμερο 2 για κάθε ομάδα . Για τους γηπεδούχους ο Λακέρδας και για τους Χατζηκυριακιώτες ο Σαρδέλης . Ψαροκατάσταση δηλαδή…..

Στον Αργοναύτη πάντως υπάρχει …καλλιτεχνική φλέβα. Η ομάδα διαθέτει ποδοσφαιριστές με ονόματα..Κιάμος και Κουρκούλης. …..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply