Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Άλλαξε ο τρόπος και έγινε δημοπράτηση του  γηπέδου στο ΣΕΦ . Ανατέθηκε δηλαδή σε νέο εργολάβο και ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη  ανακατασκευή του. Λογικά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν τα έργα. Αυτή τη φορά δεν έχει άλλες αναβολές . Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι που λένε. Καιρός ήταν νομίζουμε . Το γήπεδο αυτό θα δώσει πολλές, πάρα πολλές λύσεις , στις ομάδες  του Κεντρικού Πειραιά  και στην ΕΠΣΠ….

Και μιας και αναφερθήκαμε στον Κεντρικό Πειραιά να πούμε για τον χώρο στο παλιό ΚΤΕΛ επί των οδών Φαλήρου και Θηβών που ανήκει στον Δήμο Πειραιά . Για τον οποίο όπως έχει ειπωθεί δεν έχει ακόμα χαρακτηριστεί  γήπεδο ποδοσφαίρου , ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες . Καθυστερεί όμως  αυτό . Θα το λέγαμε σύνηθες Ελληνικό  γραφειοκρατικό φαινόμενο . Το εξωφρενικό όμως της όλης υπόθεσης είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις υπηρεσίες της Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά !!!! Δηλαδή το πρόβλημα  είναι από μέσα  κι όχι από κάποια άλλη υπηρεσία εκτός…..

Γράψαμε τις προηγούμενες μέρες ότι το γήπεδο Περάματος θα είναι έτοιμο στα τέλη Νοεμβρίου . Κάποιος όμως  που είναι μέσα στα πράγματα μας θεώρησε υπερβολικά …αισιόδοξους .  Και μας είπε « Καλά Χριστούγεννα» . Τώρα, ευχή για τις γιορτές ήταν αυτό ή πρόβλεψη , δεν μπόρεσα να καταλάβω. Για το θέμα όμως αυτό θα επανέλθουμε  . Στα σοβαρά…..

Το « ύστατο χαίρε» θα πει το Πειραϊκό ποδόσφαιρο στον Ιορδάνη Τριανταφυλλίδη . Είναι χρέος όλων να βρεθούν εκεί . Για να αποχαιρετήσουν τον σοφό  άνθρωπο, τον Νέστορα του αθλητισμού , τον αξιαγάπητο «παππού » που πρόσφερε πολλά στον χώρο , διδάσκοντας ήθος …….

Η διοίκηση του αείμνηστου Ιορδάνη  ευχαριστεί τον αγγειοχειρουργό κ. Παύλο Βακαλόπουλο  του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών  για τις αγόγγυστες προσπάθειες που κατέβαλε τα  τελευταία χρόνια ώστε να τον κρατήσει με αξιοπρέπεια στη ζωή…..

Δεν πρόλαβε  καλά- καλά  να πάει στον Αστέρα Νίκαια  ο ποδοσφαιριστής Ρωμανός Λέκα και τραυματίστηκε σοβαρά στον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου κτυπώντας στον ώμο όπου υπέστη κάκωση και θα μείνει τρεις εβδομάδες εκτός . Για τον παίκτη ειδοποιήθηκε  το ασθενοφόρο  του ΕΚΑΒ , το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τελικά το παλικάρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με το μηχανάκι ενός συμπαίκτη του!!!! Όλο αυτό το διάστημα  της αναμονής κοντά στον Λέκα παρέμεινε η γιατρός του αγώνα κυρία Έλενα Τσάτσου . Η διοίκηση του Αστέρα την ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την βοήθεια της ….

Με πληροφόρησαν  ότι στοιχηματική εταιρεία της Αγγλίας περιελάμβανε στους αγώνες της Τετάρτης και δυο  από τον Πειραιά . Συγκεκριμένα  τα παιχνίδια Αστέρα Νίκαιας – Χαραυγής , και Θύελλας Μοσχάτου- Ερμή Κορυδαλλού . Και στα δυο έδινε 1.30 στον «άσο» και 6,5 στο «διπλό»!!!! Αν μη τι άλλο οι άνθρωποι  που το …εμπνεύστηκαν έχουν πλήρη άγνοια. Δεν μιλάω για πονηριά αφού αυτό το στοίχημα μπορούσε να παιχτεί μόνο μέσα στην Αγγλία και όχι εκτός  συνόρων …..

Κάποιος προπονητής  δεν άφησε  «να πέσει κάτω»  αυτό που γράψαμε  και προσπαθώντας να δικαιολογήσει  την ήττα της ομάδας τους αμφισβητεί  την περιγραφή του αγώνα και μιλά  για …..ρεπορτάζ τηλεφώνου. Δεν λέει όμως  ότι ο αντίπαλος έχασε τουλάχιστον 10 ευκαιρίες ούτε  ότι είχε πλήρη κατοχή ενώ είχε εξασφαλίσει τη νίκη από το α’ ημίχρονο παίζοντας  χωρίς αρκετούς βασικούς . Εμείς όμως  τον αγαπάμε και δεν τον παρεξηγούμε.  Απλά βαδίζει στ’ αχνάρια του…. κουμπάρου του…..

Ένα ατύχημα με τη μηχανή του είχε ο γκολκίπερ του Ικάρου Καλλιθέας Νίκος Αθανασόπουλος Πηγαίνοντας την Κυριακή στο γήπεδο για να παίξει  με την ομάδα του τράκαρε με την μηχανή του. Όπως υπολογίζεται θα επανέλθει σε 10-15 μέρες  στην αγωνιστική δράση . Έχει κάποια καψίματα , αλλά με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και το ανάλογο… μέλι θα γίνει σύντομα καλά. Βλέπετε ο Νίκος πριν από δέκα μέρες παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του την  ωραιότατη  συνάδελφο δημοσιογράφο Σοφία Μίντζια . Τις καλύτερες ευχές μας στο ταιριαστό ζευγάρι για βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους ……