Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

 

Ξεκινούν λοιπόν τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας , αυτή την εβδομάδα. Τα σωματεία θα πρέπει ειδικά τώρα που είναι η αρχή, να προσέχουν με τα δελτία. Σε κάποιους αγώνες Κυπέλλου ηθελημένα ή μη διαπιστώθηκε κακή χρησιμοποίηση παικτών . Ακόμα και πλαστοπροσωπίες έγιναν. Οι περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν κατόπιν εορτής , σε κάποιες όμως αρκετά νωρίς, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια . Στο πρωτάθλημα όμως αυτά δεν θα γίνουν αυτά. Εκεί οι ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές . Τόσο με τα δελτία , όσο και με τις ηλικίες των παικτών . Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε….

Μια νέα αρχή προς τα σωματεία των γύρω του κεντρικού Πειραιά περιοχών , κάνει η ΕΠΣΠ .   Όπως αποφάσισε η διοίκηση, κάποιες από τις εκδηλώσεις  της θα πραγματοποιούνται  στους δήμους της περιοχής της . Το ξεκίνημα γίνεται από την κλήρωση του Κυπέλλου Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στο Δημαρχείο Κορυδαλλού . Μια πολύ σημαντική κίνηση που αποβλέπει στην τόνωση της περιφέρειας ……

 * Όπως είναι γνωστό, η έκδοση  Πιστοποίησης Διπλωματούχου Προπονητή για  τα σωματεία Α΄ Β ΄Γ΄ Κατηγορίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, γι΄ αυτό ενόψει της έναρξης των Πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Κατηγορίας αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και της Γ΄ Κατηγορίας το επόμενο Σαββατοκύριακο 30/9-01/10, καλούνται τα σωματεία που δεν έχουν τακτοποιήσει αυτήν την  υποχρέωση να το κάνουν έγκαιρα ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στην πρεμιέρα των πρωταθλημάτων…..

Με τα καλύτερα λόγια μιλάνε στον Αστέρα Νίκαιας για την στάση των ανθρώπων της ΑΕ Νίκαιας και ιδιαίτερα του προπονητή της ομάδας Γιάννη Μωυσιάδη για την βοήθεια τους στο θέμα της ηλίασης του τερματοφύλακα του Αστέρα Θανάση Σωπιάδη που έχασε τις αισθήσεις του. Κινήσεις που δείχνουν πως πρέπει να είμαστε πάντα άνθρωποι και να συμπαραστεκόμαστε στους άλλους όταν έχουν ανάγκη. Οι ομάδες θα πρέπει να είναι αντίπαλες μόνο  στον αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού . Πουθενά αλλού….

Μπορεί να απουσιάζει από την Αμφιάλη  ο στρατευμένος γκολκίπερ  Γιώργος   Γεωργίου , αλλά κάτω από τα δοκάρια στο παιχνίδι της Κυριακής με την Δραπετσώνα θα καθίσει ο Γεωργίου. Με μια ..μικρή διαφορά δεν θα είναι ο ίδιος , αλλά ο μικρότερος αδελφός του ο Ηλίας. Συνεχίζεται η παράδοση τερματοφυλάκων στην ομάδα…..

Κρέμασε τα….. βατραχοπέδιλα και την μάσκα ο Γιάννης Ευδαίμων , νωρίτερα από ότι είχε σχεδιάσει . Η θαλάσσια ρύπανση λόγω του πετρελαίου έπληξε και τον βετεράνο διαιτητή. Το κολύμπι γι’ αυτόν τερματίστηκε τόσο άδικα….

Εορτή του Αγίου Ευσταθίου σήμερα . Χρόνια  πολλά σε όλους . Ιδιαίτερα   σε ορισμένους αγαπητούς φίλους μας . Τον Στάθη τον Αμαραντίδη έναν σπουδαίο  παράγοντα  του Πειραϊκού ποδοσφαίρου που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον χώρο  και ιδιαίτερα στη γειτονιά του την Δραπετσώνα. Τον Στάθη τον Γιάππαπα τον άνθρωπο που έχει συμβάλει τεράστια στην προβολή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει , ομάδα, παράγοντας, ποδοσφαιριστής, διαιτητής , φίλαθλος που να μην έχει φωτογραφηθεί από την κάμερα του . Τον Στάθη Φουρίκη  τον γνωστό προπονητή που έχει γράψει  κι αυτός με την δουλειά του την ιστορία του στο χώρο μας . Για το τέλος άφησα τον Στάθη τον Μηλιδώνη έναν ακούραστο εργάτη της δημοσιογραφίας που πάνω από τέσσερις δεκαετίες βρίσκεται πάντα στις επάλξεις  και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην διάδοση και την προβολή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου Η συμβολή του είναι τεράστια ……

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply