Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Κάθε χρόνο από αυτή εδώ τη στήλη κάνουμε ειδική αναφορά . Δεν γίνεται διαφορετικά . Ο Παναγιώτης Σαλπέας ήταν μια μεγάλη, μια τεράστια προσωπικότητα στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Πέρασαν κιόλας 17 ολόκληρα χρόνια. Κι όμως ο άνθρωπος αυτός, μαχητής της ζωής,  δεν ξεχνιέται. Ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί . Πρόσφερε πάρα πολλά και είχε να δώσει ακόμα περισσότερα . Δυστυχώς όμως έφυγε τόσο άδικα . Ποιος να το φανταζόταν ότι θα έχανε τη ζωή του από το αγαπημένο του θαλάσσιο σπορ το ψαροντούφεκο και μάλιστα στα νερά της πατρίδας του της Μάνης . Η 16η Αυγούστου του 2000 θεωρείται αποφράδα μέρα  για τον αθλητισμό και για την τοπική αυτοδιοίκηση. 17 χρόνια μετά τα οράματα και οι ιδέες του παραμένουν. Αν ζούσε ο Σαλπέας όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα…

Με δυο ομάδες μείον θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας . Ο ιστορικός Περαμαϊκός ένα σωματείο με τεράστια ιστορία οδεύει για να «σβήσει» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Δυστυχώς οι εκκλήσεις τόσων ανθρώπων για να αναβιώσει και πάλι η  λαοφιλής ομάδα την οποία ακολουθούσαν χιλιάδες, χωρίς υπερβολή ,  φίλαθλοι , δεν έπιασαν τόπο. Ο Περαμαϊκός πλήρωσε τα λάθη κάποιων . Κρίμα….

Η ΑΕ Νεάπολη είναι η δεύτερη ομάδα που δεν θα κατέλθει στο νέο  πρωτάθλημα. Μια δραστήρια ομάδα με σταθερά βήματα στον χώρο του Πειραιά . Κάποια σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων του συλλόγου , που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, τους αναγκάζουν να βάλουν «λουκέτο» στην ομάδα. Μακάρι όλα να ξεπεραστούν και η  ΑΕ Νεάπολη να μπορέσει να ορθοποδήσει στη συνέχεια…

Δηλώσεις με νόημα από τον προπονητή του Ηφαίστου Μπάμπη Σκλάβο . Πρώτον είπε ότι οι απαιτήσεις του για μεταγραφές καλύφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τη διοίκηση. Δεύτερον τόνισε ότι οι στόχοι της ομάδας του είναι υψηλοί και τρίτο ότι «πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ και να είμαστε ταπεινοί ». Αλήθεια, ειδικά το τελευταίο, πόσοι το εφαρμόζουν; Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν μια μεγάλη έπαρση και το δείχνουν. Ειδικά αυτή την περίοδο. Στη συνέχεια βέβαια τους «κόβονται τα φτερά» και …εξαφανίζονται…..

Ο Γιώργος Τσουκάκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Από τους καλύτερους μπαλαδόρους που έχουν περάσει .Δεν ασχολείται με την προπονητική , απλά παραμένει ένας φανατικός ποδοσφαιρόφιλος που ενημερώνεται για όλους και για όλα που έχουν σχέση με την μπάλα. Είναι μάλιστα και φανατικός αναγνώστης της στήλης….