Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Ήταν μια Γενική Συνέλευση με αρκετό ενδιαφέρον  σε ένα όμορφο και δροσερό περιβάλλον , αυτό του Πολυχώρου « Απόλλων » στα Καμίνια  Που έγινε σε πολύ καλό συγκαταβατικό  κλίμα παρά τις κάποιες αντεγκλήσεις που υπήρχαν. Πέρα από τα  οικονομικά και τον διοικητικό απολογισμό , το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό με τα γραφεία της ΕΠΣΠ στο ΣΕΦ . Ακούστηκαν διάφορες απόψεις , αλλά όλα τα σωματεία έδειξαν ότι είναι στο πλευρό της Ένωσης . Πρυτάνευσε ουσιαστικά η λογική. Ο Γιάννης Σπάθας στην ομιλία του για το ΣΕΦ αναφέρθηκε στην επίσκεψη στον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μέγαρο Μαξίμου  καθώς και στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων που έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν την Ένωση στο συγκεκριμένο θέμα . Για  την στάση όλων ο Γενικός της ΕΠΣΠ μίλησε με τα καλύτερα λόγια…..

Πρωταγωνιστής για μια ακόμα φορά σε Συνέλευση ο Μιχάλης Μουσελής, που διατηρεί …..μια παράδοση εδώ και χρόνια .Με το γνωστό αντιπολιτευτικό του στυλ. Είναι γεννημένος για αυτό. Και προσέξτε δεν λέει ασυναρτησίες. Έχει την δική της λογική η αντιπολίτευση του . Λίγο έως πολύ υπερβολικός μερικές φορές , αλλά είναι ο μόνος που πηγαίνει  «διαβασμένος» στις Γενικές Συνελεύσεις και με μια πλαστική τσάντα γεμάτη σημειώσεις . Με λίγα λόγια « ψάχνεται» «Είναι το…. μπινελίκι μου αυτό . Η ποδοσφαιρική μου…γκόμενα » είπε από βήματος  ο Μουσελής . Ο οποίος  όμως είναι παντελώς μόνος  του  και στις ….ψηφοφορίες , αφού μόνο αυτός  καταψήφισε τόσο τον διοικητικό όσο και τον οικονομικό απολογισμό…..

Δέκα σωματεία δεν κατέθεσαν πληρεξούσιο για να παραστούν και να ψηφίσουν στη συνέλευση  . Είναι η Δόξα Πειραιά, ο Άρης Αμφιάλης, η Οδηγήτρια, ο Αργοναύτης, οι Νέοι Δραπετσώνας, η ΑΕ Νεάπολη, ο Μιθριδάτης , η Ένωση Καμινίων καθώς επίσης και τα ανενεργά -προς το παρόν τουλάχιστον -σωματεία Περαμαϊκός και ΑΟ Ζέας , τα οποία έχουν όμως δικαίωμα ψήφου. Η ουσία είναι πως κάποιες απουσίες είχαν το νόημα τους . Πιθανόν , ορισμένοι , να θέλησαν με την αποχή τους να στείλουν ένα μήνυμα προς τη διοίκηση ….

Ακούστηκαν αρκετά και ενδιαφέροντα στη  Συνέλευση, που λόγω χώρου δεν μπορούμε να τα αναλύσουμε.  Ο Δημήτρης Μπούγας έθεσε και θέμα να γίνεται κλήρωση και όχι ορισμός των διαιτητών. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το  σχολιάσουμε  εκτενέστερα τις επόμενες μέρες…

Για πρώτη φορά ξεκινάνε φέτος και τα τρία πρωταθλήματα μαζί. Στις 23-24 Σεπτεμβρίου . Φέτος θα έχουν τα σωματεία αργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, 25η Μαρτίου, Πάσχα . Αυτά της Β’και Γ΄   θα έχουν επιπλέον μια αργία (Καθαρή Δευτέρα ) . Ήδη ο Χολέβας και η επιτροπή του οργανώνονται. Αν όμως γίνει αυτό που ζητά ο Πτερνέας , να μετρούν οι κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα, δεν το γλυτώνει το ….εγκεφαλικό!!Πάντως ο Κώστας άκουσε τα καλύτερα λόγια από όλους για τα χρήματα που φέρνει στην Ένωση από τις σχολές των προπονητών που διοργανώνει η ΕΠΟ ….