Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Τείνει να γίνει πλέον συνήθεια . Ούτε αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι διαιτητές . Αυτή την φορά όχι μόνο για οικονομικούς λόγους  ( και πάλι οφείλουν κάποια σωματεία) , αλλά και επειδή καθυστέρησε η ΚΕΔ της ΕΠΟ να ανακοινώσει  τους διαιτητές και βοηθούς της Σούπερ Λιγκ . Και προκειμένου να υπάρχουν αλλαγές , αποφασίστηκε να καθυστερήσουν μια μέρα ….

Διάβασα πριν από λίγες μέρες στο Facebook  την άποψη ενός φίλου προέδρου Πειραϊκού σωματείου που αμφισβητούσε την προσφορά των Βετεράνων Πειραιά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Άμεση ήταν η απάντηση – αντίδραση στελεχών της Ένωσης Βετεράνων που πιστεύω να μετάπεισαν τον παράγοντα , ο οποίος δεν απάντησε στη συνέχεια . Επειδή ζω από κοντά την δράση των παλαιμάχων  τα τελευταία χρόνια θα πω. Η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο είναι τεράστια. Συμμετοχή σε αιμοδοσίες , σε αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οικονομική ενίσχυση (σε άτομα από τον χώρο του ποδοσφαίρου που αντιμετωπίζουν προβλήματα)  ,μέσω του ταμείου αλληλοβοηθείας , αναπηρικά αμαξίδια για άτομα με κινητικά προβλήματα, υποτροφίες από ΙΕΚ για παιδιά του Πειραϊκού ποδοσφαίρου,  επαφές με Δημοτικές αρχές   για την βελτίωση και καθαρισμό αθλητικών χώρων, τιμητικές εκδηλώσεις. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Όλα τα άτομα που ασχολούνται με την Ένωση Βετεράνων Ποδοσφαιριστών έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια στα γήπεδα , που ακόμα ήταν χωμάτινα . Έχουν ματώσει σε αυτά .Και έχουν ευαισθησία σε γηπεδικά θέματα.  Η προσφορά τους λοιπόν δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί από κανένα . Ούτε τότε , αλλά ούτε και τώρα …..

Πολλά οφείλει η Ένωση Α.Α. Ρέντη στον τερματοφύλακα της τον Μανώλη Θωμόπουλο. Ο έμπειρος πορτιέρο στην τελευταία χρόνια  στην ενεργό δράση , έχει βοηθήσει ήδη σημαντικά την ομάδα του. Που σημειωτέον απέκλεισε δυο από τις κορυφαίες Πειραϊκές ομάδες τον ΑΟ Καραβά και τον Ίκαρο Καλλιθέας στα πέναλτι. Με τον Θωμόπουλο να έχει τεράστια συμβολή στην πρόκριση με τις αποκρούσεις του….