Connect with us

stoplekto

Παρελειπόμενα από τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ

Published

on

  • Ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ίσως από τους πιο επεισοδιακούς των τελευταίων ετών. Ο Ηρακλής Ελευσίνας έγραψε ιστορία κατακτώντας το  για πρώτη φορά. Αντίθετα,   ο Μανδραϊκός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,  χωρίς να είναι κατώτερος, δεν μπόρεσε να φτάσει  στην “πηγή”.  Πολλά ειπώθηκαν μετά τη λήξη. Για τη διαιτησία του Αλιάγα αναφερθήκαμε και χθες. Η ΕΠΣΔΑ πόνταρε σε ένα “φρέσκο” πρόσωπο, αλλά δεν της βγήκε. Τα παθήματα σε τέτοιες περιπτώσεις το σημαντικό είναι να γίνονται μαθήματα….
  • Η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ στο οργανωτικό κομμάτι έκανε το καλύτερο δυνατό για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Παρόλο την ένταση που επικρατούσε εντός αγωνιστικού χώρου, στην κερκίδα οι περίπου 700 φίλαθλοι που κατέκλυσαν το γήπεδο της Μαγούλας παρακολούθησαν πολιτισμένα τον αγώνα. Και στο τέλος και οι δυο πλευρές αντάλλαξαν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το τελικό σφύριγμα, πριν δημιουργηθούν εντάσεις από τις διαμαρτυρίες, οι άνθρωποι του Μανδραϊκού πήγαν να δώσουν πρώτα το “χέρι” στους αντιπάλους τους. Και έτσι πρέπει να λειτουργεί ο αθλητισμός….
  • Για τον Ηρακλή η κατάκτηση αυτή ήταν ιστορική. Όμως ο σύλλογος ήδη έχει τη δική του μακρόχρονη πορεία, η οποία μάλιστα φέτος συμπίπτει με τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του. Και δικαίως το πανηγύρισαν έξαλλα στην ομάδα. Τα ακατάπαυστα δάκρυα του νέου προέδρου της ομάδας Κώστα Μακρή δείχνουν την πίεση και την θέληση που είχαν όλοι για αυτό το Κύπελλο. Όμως η επιτυχία αυτή έχει μέσα της πολύ Μιχάλη Κατσάφαρο. Ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει το σύλλογο σε όλες του τις στιγμές τα τελευταία χρόνια και σίγουρα η εξέλιξη αυτή του σωματείου αποτελεί και μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο….
  •  Όπως αποδείχθηκε η χθεσινή(14/3) μέρα Κυπέλλου ήταν για τους πρωτάρηδες. Νωρίτερα, είχαμε βρεθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης”, για να καλύψουμε τον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά, όπου εκεί η “σταχτοπούτα” ΑΟ Καραβάς έκανε την έκπληξη κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο επικρατώντας μάλιστα με 1-0 του ισχυρού Εθνικού Πειραιά, που διεκδικεί την άνοδό του στη Β’ Εθνική. Λίγες ώρες αργότερα στη Μαγούλα ήταν η σειρά του ….έτερου πρωτάρη, του Ηρακλή, να κάνει το ίδιο….
  • Νέα πρόκληση πλέον για τον Ηρακλή Ελευσίνας θα είναι το Κύπελλο Ερασιτεχνών, όπου μην ξεχνάμε ο νικητής και εκεί παίρνει ένα εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική…..
  • Με τον τρόπο που εξελίχθηκε η αναμέτρηση του τελικού, το έργο του προπονητή του Μανδραϊκού Θεόφιλου Καλύβα έγινε πολύ δύσκολο. Και όμως παρά το γεγονός ότι για σχεδόν 78′ αγωνιζόταν η ομάδα του συνέχεια είτε με έναν, είτε με δύο παίκτες λιγότερους, διαχειρίστηκε πολύ καλά τακτικά το παιχνίδι. Η δουλειά του έμπειρου κόουτς δεν είναι τυχαία και για αυτό άλλωστε ο Μανδραϊκός βρίσκεται και αυτή τη στιγμή στην κορυφή του πρωταθλήματος….
  • Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι οι πέντε παίκτες που αποβλήθηκαν(Τοπτίδης, Χόρβατ, Έβερετ- Γκόρος, Κάτσος), δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος, καθώς οι αποβολές του Κυπέλλου ισχύουν και για το πρωτάθλημα…
  • Θρυλική μορφή του τελικού ο έμπειρος γκολκίπερ του Ηρακλή Ελευσίνας Μάνθος Τσακιλτζίδης. Ο… “Άρχοντας των κυπέλλων” στην Δυτική Αττική, καθώς κατέκτησε για ακόμη μια φορά το θεσμό, αυτή τη φορά με τρίτη διαφορετική ομάδα, καθώς έχει στεφθεί Κυπελλούχος τόσο με τον Ασπρόπυργο, όσο και με τον Πανελευσινιακό. Κατά τη διάρκεια της απονομής ο Μάνθος είχε στην αγκαλιά του το γιο του, του οποίου φόρεσε το μετάλλιο και σηκώσανε μαζί την κούπα…..
  • Ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ είχε την επωνυμία “Γεώργιος Τσόκας” και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αείμνηστου Γενικού Γραμματέα της Ένωσης. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ  Μιχάλης Τζανόπουλος, φώναξε στην απονομή το γιο  Θέμη Τσόκα να παραδώσει το Κύπελλο στους νικητές……
  • Στο γήπεδο της Μαγούλας παρευρέθηκε η Δήμαρχος Μάνδρας Γιάννα Κριεκούκη και ο Πρόεδρος ΠΑΚΠΠΑ Βασίλης Αγριμάκης……
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply