Connect with us

stoplekto

Παραλειπόμενα από την κλήρωση της ΕΠΣΔΑ…..

Published

on

  • Πάντα η κλήρωση των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η κλήρωση ανήκει στο παρελθόν και πλέον μας περιμένει μια αρκετά ενδιαφέρουσα σεζόν, η οποία αναμένεται να είναι καλύτερη από την περσινή. Αρκετά και διάφορα έγιναν στην λαμπρή εκδήλωση που έστησαν οι διοικούντες της Ένωσης στην ταβέρνα “Αβράμης” στη Χασιά…..
  • Θα ξεκινήσω με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ Μιχάλη Τζανόπουλο.  Μακράν από τις πιο εντυπωσιακές ομιλίες του τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε δέκα λεπτά έκανε μια αναδρομή 15 χρόνων λέγοντας τα πάντα, χωρίς να του ξεφύγει τίποτα και κανένας. Το όνειρο του Τζανόπουλου συνεχίζει να υπάρχει όλα αυτά τα 15 χρόνια. Δεν άφησε ασχολίαστη μάλιστα και την επικαιρότητα. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στα επαγγελματικά πρωταθλήματα κάνοντας μια σύγκριση από τη θητεία του σαν Πρόεδρος της Γ’ Εθνικής πριν μερικά χρόνια λέγοντας: “Εμείς τότε είχαμε κάνει κληρώσεις ομίλους τα πάντα. Σήμερα η εξυγίανση βλέπετε που έχει φτάσει το ποδόσφαιρο…”…
  • Βροντερό “παρών” έδωσαν τα σωματεία στην κλήρωση, με μοναδική εξαίρεση αυτή των Αγίων Αναργύρων Ελευσίνας, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που δεν προσήλθε. Μεγάλος “απών”  ο Άτταλος Νέας Περάμου.  Ο ιστορικός σύλλογος, που δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας άφησε ένα μεγάλο κενό για τη χρονιά που ξεκινά. Ελπίζουμε ο σύλλογος να μπορέσει να ανακάμψει και να επανέλθει άμεσα στις επάλξεις….
  • Και ποιος δεν βραβεύτηκε στην κλήρωση της Δευτέρα(3/9). Η διοίκηση θέλησε να τιμήσει όλα τα σωματεία, για αυτή την στήριξη και εμπιστοσύνη που υπάρχει όλα αυτά τα 15 χρόνια που υπάρχει η Ένωση. Ειδική βράβευση έγινε στον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΔΑ Νεκτάριο Παστρωμά, αλλά και στην όμορφη γραμματέα της Ένωσης Κωνσταντίνα Φράγκου, που είναι παράδειγμα της εργατικότητας και της προσφοράς….
  • Η πιο συγκινητική στιγμή όμως, ήταν όταν βραβεύτηκε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ο Μελέτης Λιάσκος, ιδρυτής της Λαμπερής. Ένας πραγματικός παράγοντας του ποδοσφαίρου, αλλά πάνω από όλα μαχητής της ζωής. Πλάι του πάντα το πιστό του στήριγμα η κα. Αθανασία. Ο κόσμος αυθόρμητα δεν σταμάτησε να τον χειροκροτεί την ώρα της βράβευσής του…..
  • Δυο σωματεία διακρίθηκαν για το ήθος τους στο περσινό πρωτάθλημα. Ο Ίκαρος Νεοκτίστων Ασπροπύργου, που δεν δέχτηκε ούτε μία κίτρινη κάρτα, γεγονός αξιέπαινο και πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση. Και ο Αίας Παραλίας, που αν και πήρε  μια κίτρινη στο προτελευταίο ματς του πρωταθλήματος, λόγω το ότι ένας παίκτης πανηγύρισε και έβγαλε τη φανέλα του, ωστόσο στη διοίκηση θεώρησαν ότι θα ήταν άδικο να στερήσουν από το σύλλογο για μια τέτοια κίτρινη αυτή τη διάκριση. Μάλιστα για τον Αίαντα είναι διπλή επιτυχία, καθώς συνδύασε ήθος με άνοδο. Κάτι πολύ δύσκολο για να  το καταφέρεις….
  • Φυσικά το… “ζουμί” ήταν οι κληρώσεις του Κυπέλλου και των πρωταθλημάτων. Όσον αφορά το Κύπελλο βγήκαν πέντε αξιόλογα ζευγάρια, όπου θα πάνε να συναντήσουν στη β’ φάση τις υπόλοιπες 11 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή….
  • Από τις ευχάριστες ειδήσεις της βραδιάς η επιστροφή του ΠΑΟ Φυλής στη Β’ Κατηγορία μετά από πέντε χρόνια. Μια συμμετοχή της τελευταίας στιγμής που χαροποίησε τους πάντες….
  • Στο πρωτάθλημα, υπήρχαν ειδικοί κλειδάριθμοι σε ομάδες που παίζουν σε Ασπρόπυργο και Πανόραμα. Το γήπεδο της Γκορυτσάς σε λίγες μέρες θα κλείσει, λόγω εργασιών και τοποθέτησης πλαστικού τάπητα, και έτσι η Ένωση για να μπορέσει να ξεχωρίσει τις ομάδες έδωσε κλειδάριθμους όπως στον Πυρρίχιο και τον  Απόλλωνα Ποντίων, για να μην υπάρχει συμφόρηση. Οι δύο παραπάνω ομάδες μέχρι να ετοιμαστεί το γήπεδο θα αγωνίζονται στο γήπεδο της Παραλίας. Το γηπεδικό θέμα είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν συνηθισμένο στην ΕΠΣΔΑ. Τα  περισσότερα γήπεδα είναι ταλαιπωρημένα από την πολύχρονη χρήση και πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, που προσπαθεί να είναι πάντα κοντά στα σωματεία, έχει την πρόθεση να δώσει λύσεις σε αυτό το πρόβλημα…
  • Με τη λήξη της κλήρωσης των πρωταθλημάτων, όλοι αγωνιούσαν να μάθουν τις πρώτες αγωνιστικές, όπως συνηθίζεται. Εμείς απλά θα πούμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα και βολικά προγράμματα, καθώς τα πάντα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο…..
  • Στην κλήρωση δεν μπόρεσε να έρθει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Κώστας Διολέτης. Ο Πρόεδρος όμως της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γιώργος Ντούρος είχε άξιο συμπαραστάτη στη διαδικασία τον Πρόεδρο των υποδομών Νίκο Ευθυμίου. Οι δυο τους συνεργάστηκαν με κλειστά μάτια και δεν κούρασαν, βγάζοντας πολύ γρήγορα και τις δυο κληρώσεις….
  • Αδιαμφισβήτητα κορυφαία στιγμή της βραδιάς το ζεϊμπέκικο του Προέδρου. Ο Μιχάλης Τζανόπουλος έκλεψε για ακόμη μια φορά την παράσταση με τις χορευτικές του ικανότητες ανεβάζοντας το κέφι. Μια στιγμή που την κατέγραψε και η κάμερα του Nfstudiosportstv που βρέθηκε στην κλήρωση….
  • Και στο σημείο αυτό να… “ευλογήσουμε” και λίγο τα γένια μας, που ο υπογράφων τα έχει και μπόλικα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΣΔΑ υπήρξε διαδικτυακή κάλυψη της διαδικασίας. Μέσω του ιντερνετικού καναλιού Nfstudiosportstv τραβήχτηκαν πλάνα από τις βραβεύσεις, ενώ έγιναν και πολλές δηλώσεις στην κάμερα του αγαπητού μας συναδέλφου Θοδωρή Γούλα, τα οποία όλα αυτά θα προβληθούν στην εκπομπή “Νέα της Δυτικής Αττικής”. Κάτι το πρωτοποριακό για τα δεδομένα τη ΕΠΣΔΑ.  Μεγάλη συμβολή στο ρεπορτάζ μας είχε και ο φωτογράφος Θοδωρής Γεωρνταμίλης, ο οποίος τράβηξε αρκετό υλικό και βοήθησε πολύ. Σταθερή αξία ο συνάδελφος Ανέστης Τσακίρογλου, ένας άνθρωπος που έχει δώσει πολλά στο ποδόσφαιρο της ΕΠΣΔΑ. Αισθητή η απουσία του Μεγαρίτη ρεπόρτερ Γιάννη Οικονομόπουλου, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σε κλήρωση της Ένωσης, λόγω του θανάτου της αγαπημένης του μητέρας….
  • Κλείνω με μια ατάκα του Προέδρου της Ένωσης Μιχάλη Τζανόπουλου που πιστεύω έστειλε πολλά μηνύματα και απαντήσεις περνώντας το πολύ έξυπνα και αθόρυβα στο λόγο του: “Δεν χωράει κάτι διαφορετικό σε αυτή την Ένωση”….
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply