Connect with us

4ος Όμιλος

Παπαματθαιάκης: Ο νόμος ότι χανόμαστε εκτός Ζωνιανών δεν ισχύει

Published

on

Το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς παρακολουθώντας το χθεσινό ματς του Αστέρα Βάρης με τον Ερμή Ζωνιανών είναι απλό. Ότι η ομάδα του Ρεθύμνου αδίκως βρίσκεται σε αυτή τη θέση της βαθμολογίας, αφού, απέδειξε στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς ότι θα μπορούσε να βρίσκεται κάλλιστα αν όχι στην πρώτη πεντάδα, στις ομάδες ανάμεσα που έχουν εξασφαλίσει την παραμονή νωρίτερα. Το ματς στο στάδιο ‘Μπαγλατζης’ είχε ιδιαιτερότητες όμως οι παίκτες του Μανώλη Παπαματθαιάκη άγγιξαν το μεγαλύτερο ποσοστό που θα μπορούσαν σε απόδοση και τα κατάφεραν. Από τον Καρακούτση μέχρι τους Βασίλη Πλουσή, Ραφαήλ Σούκια και Μύρο Γιακουμάκη που μπήκαν ως αλλαγή, όλοι τους έφεραν εις πέρας την αποστολή τους αποδεικνύοντας έστω και αργά ότι δεν… ζαλίζονται εκτός Ζωνιανων. Ο κ. Παπαματθαιάκης μάλιστα στη δήλωση που παραχώρησε αμέσως μετά τον αγώνα υπογράμμισε:

Ήταν μια πανάξια και σπουδαία νίκη. Νομίζω ότι την αξίζαμε 100%, ήμασταν εμφανώς ανώτεροι από τον αντίπαλο μας μέχρι και ώσπου διαταράχθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Θα μπορούσε το σκορ στο ημίχρονο να είναι 0-3 γιατί θεωρώ ότι ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Μπεκατώρου και η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο ματς δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα μας. Ήμασταν επιβλητικοί ειδικότερα στο α’ μέρος και επικρατήσαμε δίκαια’.

Ερωτηθείς εάν περίμενε ότι οι παίκτες του θα ανταποκρίνονταν σε τόσο μεγάλο βαθμό σε ένα ματς που η… μπάλα ‘έκαιγε’, ο εμπειρος κόουτς είπε:

Το περίμενα να σας πω την αλήθεια και ήμουν σίγουρος μετά τις δηλώσεις που είδαμε από το αντίπαλο στρατόπεδο. Πάντα λέω ότι είμαστε μια καλή και ποιοτική ομάδα και αυτός ο… μύθος ότι είμαστε καλοί μόνο μέσα στα Ζωνιανά δεν ισχύει. Έχουμε κάνει και άλλα εκτός έδρας καλά ματς που πιθανόν να αξίζαμε τους βαθμούς άσχετα εάν δεν τους πήραμε’.

Σε ερώτηση για την εξαιρετική παρουσία του Αλέξανδρου Μπεκατώρου που πέτυχε τα δυο τέρματα που έκριναν τον αγώνα, ο κ. Παπαματθαιάκης είπε:

Ο Αλέξανδρος είναι ένας ποδοσφαιριστης που δουλεύει αρκετά και διαθέτει αρκετή ποιότητα. Είχε ένα ψυχολογικό γιατί δεν τον έβγαιναν στην αρχή τα γκολ αλλά θεωρώ ότι έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια και έχει το αβαντάζ ότι μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις της ενδεκάδας.

Για την εξαιρετική παρουσία του Χρήστου Κασσαπάκη ο οποίος παρότι προέρχεται από μια ‘άδεια σεζόν’, πραγματοποιεί εξαιρετικά ματς, ο Κρητικός προπονητής είπε:

Τις δυνατότητες του Χρηστου όταν τον αποκτήσαμε τις ξέραμε. Ήταν ένα παιδί που είχε καιρό να παίξει και χρειαζόταν ρυθμό. Παιχνίδι με παιχνίδι αποκτά ρυθμό και είμαι σίγουρος ότι επειδή τελειώνει το πρωτάθλημα του χρόνου θα είναι πολύτιμος για την ομάδα’.

Για το γεγονος ότι αμέσως μετά την επίτευξη του δευτερου γκολ, ύψωσε τις γροθιές του κοιτώντας τον κόσμο του Ερμή, ο Κρητικός τεχνικός είπε:

Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο όχι μόνο με την διοίκηση της ομάδας που πάνω απ’ όλα είμαστε φίλοι. Νομίζω ότι ο κόσμος της ομάδας με έχει αγκαλιάσει με πάρα πολύ μεγάλη αγάπη. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία και το πανηγύρισα χθες τόσο πολύ γιατί είχαν αγχωθεί πάρα πολύ μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και έβλεπαν και αυτό ότι κρινόταν η παραμονή της ομάδας. Μας στηρίζουν όλη τη χρονιά και τους αξίζουν πολλά μπράβο’.

Η νέα σεζόν θα σας βρει στα Ζωνιανα:

Δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις. Κάθε πράγμα στο καιρό του.