Connect with us

6ος Όμιλος

Παντελίδης: “Ο Ιωνικός είναι το σπίτι μου”

Published

on

Τα… μάτια του έχουν δει αρκετά, είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά.

Η παρουσία του τα τελευταία χρόνια στον Ιωνικό έχει συνδεθεί και με επιτυχίες και με σεζόν που η ομάδα πέρασε δύσκολες καταστάσεις όπως ήταν η φετινή χρονιά.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δημήτρης Παντελίδης παραμένει… πιστός στρατιώτης του ιστορικού συλλόγου, βάζοντας όλες τις φορές που έχει χρειαστεί στην άκρη το προσωπικό του συμφέρον για την ομάδα.

Ο ίδιος διανύει την πέμπτη του σεζόν στην ομάδα της Νίκαιας, παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο που μετράει παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση και πρόθυμος να σταθείς αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται.

Ο Δημήτρης Παντελίδης αποτέλεσε και φέτος έναν από τους στυλοβάτες στην αμυντική γραμμή του Ιωνικού, αφού, αγωνίστηκε σε όλα τα ματς που έδωσαν οι “μπλε”, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό.

Ο capitano των μπλε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ευθύνη να φοράς το περβραχιόνιο με το αστέρι αλλά και τα πράγματα που συμβαίνουν στο σύλλογο και με δηλώσεις που παραχώρησε αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε φέτος.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

-Πόσο δύσκολη ήταν η προσπάθεια που έγινε φέτος στον Ιωνικό από την αρχη μέχρι το τέλος;

Η προσπάθεια που έγινε φέτος για να καταφέρει η ομάδα να πετύχει τον στόχο της ήταν τεράστια.Από την έναρξη της προετοιμασίας στις αρχές Αυγούστου μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος,όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την ομάδα είχαν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλές δυσκολίες. Θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο στους συμπαίχτες μου καθώς παρ’ όλο το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας δεν τα παράτησαν ποτέ. Έκλεισαν τα αυτιά τους σε όλα αυτά που ακούγονταν δεξιά και αριστερά και στο τέλος κατάφεραν να πετύχουν το στόχο που είχε τεθεί από το καλοκαίρι.

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος για τον Ιωνικό από τη στιγμή που ήρθες στο σύλλογο;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποια χρονιά από τις άλλες καθώς θα αδικήσω πρόσωπα ή διοικήσεις άθελα μου. Όλες οι χρονιές ήταν δύσκολες γιατί όταν βρίσκεσαι στον Ιωνικό είτε σαν παίχτης είτε σαν διοίκηση είσαι καταδικασμένος να πρωταγωνιστείς. Η ομάδα έχει πολύ βαριά φανέλα και πρέπει να στοχεύεις ψηλά κάθε χρόνο. Θεωρώ πάντως πως η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς μετά την περσινή πολύ καλή πορεία πρωταθλητισμού που έκανε η ομάδα που στην ουσία έστω και σαν δεύτερη κατάφερε να ανέβει στην Β Εθνική αλλά δεν βρέθηκαν τα χρήματα της εγγυητικής για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League ήταν πολύ δύσκολο τουλάχιστον από ψυχολογικής πλευράς να διαχειριστεί η ομάδα όλο αυτό που έζησε το καλοκαίρι και να καταφέρει να ορθοποδήσει και πάλι.

-Πως διατηρήθηκε το κλίμα στα αποδυτήρια και ποιοι έπαιξαν το ρόλο τους;

Το κλίμα στην ομάδα ειδικά από τον Δεκέμβριο και μετά ήταν φανταστικό. Και για μένα αυτός ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που κατάφερε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Δεν ήμασταν απλά μία ομάδα,ήμασταν οικογένεια!Και αυτό φάνηκε και στα δύσκολα παιχνίδια!Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Δεν κοιτάξαμε ποτέ την βαθμολογία!Είχαμε πει στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο και έτσι έγινε. Έχεις ξαναδεί να βγαίνουμε για καφέ η ποτό 12 ή 15 άτομα μαζί;Τραυματίες ή τιμωρημένοι όλοι μαζί μια γροθιά κάθε Κυριακή;Πίστεψε με από την εμπειρία μου σου λέω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα.

Και φυσικά τον δικό του ρόλο έπαιξε και ο προπονητής. Ο Νίκος Μαρωνίτης. Μάγκας από τους λίγους. Ιωνικός με όλη τη σημασία της λέξης. Έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

-Ποιο στοιχείο έπαιξε ρόλο και η ομάδα παρέμεινε ενωμένη;

Θεωρώ πως το στοιχείο που έπαιξε ρόλο στο ότι η ομάδα έμεινε ενωμένη είναι ότι όλα τα παιδιά ήταν καλοί χαρακτήρες. Κανένας μα κανένας δεν έβαλε το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την ομάδα. Είπαμε πως πρώτα ο Ιωνικός και μετά όλοι εμείς. Αν καταφέρναμε να πετύχουμε το στόχο μας θα βγαίναμε κερδισμένοι όλοι και έτσι έγινε. Κανένα παιδί δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα είτε έπαιζε είτε δεν έπαιζε και σε συνδυασμό με αυτό που ανέφερα πριν πως ήμασταν μια παρέα φτάσαμε στο στόχο μας.

-Πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του κόσμου τη φετινή σεζόν;

Ο κόσμος στον Ιωνικό παίζει πραγματικά πολύ μεγάλο ρόλο. Μην ξεχνάς πως ο κόσμος είναι αυτός που κράτησε τη σημαία της ομάδας ψηλά στα δύσκολα χρόνια της Δ Εθνικής. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Θέλει πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη,να βλέπεις την ομάδα σου από τα σαλόνια στα αλώνια και να μην τα παρατάς. Να βλέπεις την ομάδα σου να βγαίνει το καλοκαίρι στη Β Εθνική και να μην βρίσκονται τα χρήματα που χρειάζονται για να πάρεις μέρος στο πρωτάθλημα και να ξαναπαίζεις Γ εθνική. Ο κόσμος της ομάδας αυτής είναι η δύναμη της. Εντός η Εκτός Αττικής,σε χωριά και σε πόλεις ήταν εκεί να φωνάξει και να βοηθήσει.Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Μετά από τόσα χρόνια εδώ κατέληξα στο ότι Ιωνικός δεν έγιναν για τις διακρίσεις και τους τίτλους αλλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι με την ομάδα. Την βάζουν πάνω από τα σπίτια τους,πάνω από τις οικογένειες τους. Είναι η μεγάλη τους αγάπη.

-Θεωρείς ότι “ξημερώνει” μια καλύτερη μέρα για την ομάδα;

Σίγουρα πιστεύω πως θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες για τον Ιωνικό. Το αξίζει η ομάδα γιατί έχει περάσει πάρα πολλά και αυτή και ο κόσμος μαζί. Γνωρίζω μόνο ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες από ανθρώπους που αγαπάνε τον Ιωνικό και ήταν στη διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω.Η φετινή χρονιά πάντως ελπίζω να δίδαξε πολλά σε όλους μας και στο μέλλον να μάθουμε από αυτά γιατί η θέση του Ιωνικού είναι στη Σούπερ Λιγκ.

-Φέτος είδαμε να υπάρχει μια εξαιρετική σχέση ανάμεσα στο επιτελείο τους ποδοσφαιριστές και την εξέδρα κάθε Κυριακή, είτε παίζατε εντός είτε εκτός έδρας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για έναν παίκτη;

.Όσοι είχαν την τύχη και την ευλογία να φορέσουν την φανέλα του Ιωνικού έχουν ζήσει το συναίσθημα του να αγωνίζεσαι με τόσο κόσμο στο πλευρό σου!Είναι κάτι μοναδικό!Φέτος ο κόσμος σεβάστηκε την προσπάθεια της ομάδας,την αγκάλιασε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδες και τις τελευταίες αγωνιστικές αλλά και στο φιλικό που έγινε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας ανάμεσα σε παίχτες και οπαδούς.

-Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν σας επηρέασαν στο γήπεδο;

Κοίτα να δεις όπως είπα και πριν ήταν σίγουρο πως φέτος θα υπήρχαν πολλά προβλήματα. Η διοίκηση έκανε την προσπάθεια της,οι παίχτες την δική τους και ο κόσμος από τη μεριά του προσπάθησε και αυτός. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε παραπάνω τι συνέβη φέτος. Τέλος καλό,όλα καλά και προχωράμε.

-Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει σίγουρα. Βλέπουμε πως πολλές ομάδες ξοδεύουν μεγάλα οικονομικά ποσά και πως λόγο της κρίσης στην Β Εθνική έρχονται στη Γ Εθνική καλύτεροι παίχτες. Έτσι βελτιώνεται και το επίπεδο του πρωταθλήματος.

-Η νέα σεζόν θα σε βρει στον Ιωνικό;

Ο Ιωνικός είναι το σπίτι μου. Αισθάνομαι πολύ όμορφα εδώ.Ο κόσμος με αγαπάει και με έχει βοηθήσει πολύ!Είναι πολύ νωρίς για να σου πω αν θα μείνω η όχι διότι δεν γνωρίζει κανείς με σιγουριά τι θα συμβεί στην ομάδα,τουλάχιστον διοικητικά. Θα δούμε...

-Το μήνυμα που θες να στειλεις στον κοσμο της ομαδας;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που για ακόμη μία χρονιά ήταν στο πλευρό μας ακόμα και αν τους αγχώσαμε πολύ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Αν καταλάβουν όλοι το πόσο ανάγκη έχει ο Ιωνικός τον υγιή κόσμο του Σε συνδυασμό με μία σταθερή διοίκηση και ένα πλάνο κάποιων χρόνων τότε η επιστροφή στη θέση που ανήκει στον Ιωνικό δεν αργεί. Ο κόσμος και φέτος ήταν συγκλονιστικός. Έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω!Εύχομαι να είναι όλοι τους καλά!Τους ευχαριστώ πολύ. Καλό Καλοκαίρι σε όλους.