Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Πήρε το ντέρμπι και την διαφορά το Αιγάλεω

Published

on

Αέρας έξι πόντων για το Αιγάλεω στην κορυφή μετά την νίκη 1-0 στο ντέρμπι κόντρα στον ‘πεισματάρη’ Θρίαμβο Αθηνών. Οι ‘κυανόλευκοι’ χάρις σε ένα πέναλτι λύγισαν τον σύλλογο της Δάφνης και αποσπάστηκαν 6 βαθμούς από τον δεύτερο Χαραυγιακό και 8 από τον τρίτο, πλέον, Θρίαμβο. Όσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης, κυριάρχησε η δύναμη, το πάθος και η ταχύτητα, με τα δύο σύνολα να τα δίνουν όλα μέχρι τέλους για την νίκη. Στο κομμάτι της διαιτησίας, πολύ δουλειά είχε η τριάδα Ευαγγέλου-Κουντουρέλη-Δόση χωρίς να αποφύγει τα λάθη λόγω της ταχύτητας του παιχνιδιού.

Στην ροή του αγώνα, οι ‘κυανοπράσινοι’ ξεκίνησαν καλύτερα και πιέζοντας το ‘Σίτι’, που αναζητούσε χώρους για γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 20′ ο Λοϊζίδης έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 25′ ο Λύγκος ανάγκασε σε μεγάλη επέμβαση τον Μουκέα. Πέντε λεπτά αργότερα, μια άστοχη έξοδος του έμπειρου πορτιέρο παραλίγο να χρήσει σκόρερ τον Φατσέα. Τελικά, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 35′, όταν σε σουτ του Λοϊζίδη ο Θεμελίδης έκανε χέρι και ο Ευαγγέλου με δισταγμό καταλόγισε πέναλτι. Πραγματικά ήταν μια δύσκολη φάση που αξιοποίησε ο Παπουτσής στο 37′ για το 1-0. Στην τελευταία φάση, ο Τσαρκάνι αστόχησε μόνος σε κεφαλιά από σέντρα του Σταύρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το πάθος και η δύναμη περίσσευε, με το συγκρότημα του Γιάννη Κουσάνα να ψάχνει διαρκώς το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα, στο 62′ ζήτησαν πέναλτι έπειτα από νέα άστοχη έξοδο του Μουκέα και χέρι του Ναυπλιώτη σε σουτ Σπανού (ήταν κολλητό). Στο 66′ τετραπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αλλά η σταθερή άμυνα των ‘μπλε’ με ηγέτη τον Παπουτσή κράτησε το ‘μηδέν’. Στο 70′ το σουτ του Κοκκιναρά έδιωξε δύσκολα ο Μπακόλας, ενώ ο Μουκέας σταμάτησε στο 82′ τον Τσοχαντάρη. Το 2-0 δεν ήρθε ούτε στο 88′, όταν ο Κοντιζάς απώλεσε ανεπανάληπτο τετ α τετ ελέω Μπακόλα σε κάθετη του Τσαρκάνι. Τέλος, στο τέταρτο από τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων ο Αρώνης ανατρέπεται από τον Τζαφεράκο στα όρια της περιοχής και οι παίκτες των φιλοξενούμενων απευθύνθηκαν σε έντονο ύφος στον διαιτητή Ευαγγέλου και τον β’ βοηθό Δόση.

Διαιτητές: Ευαγγέλου Α., Κουντουρέλης Γ., Δόσης Μ.

Αιγάλεω (Γιώργος Σουρλής): Μουκέας, Παπουτσής, Τζαφεράκος, Μηλιώνης, Ναυπλιώτης, Σταύρου, Κοντιζάς, Λοϊζίδης, Μεχμέτογλου (69′ Κοκκιναράς), Πασάς (19′ λ.τρ. Τσαρκάνι, 94′ Κωτσερίδης), Φουκαράς.

Θρίαμβος (Γιάννης Κουσάνας): Μπακόλας, Βασίλης (55′ Τσοχαντάρης), Λιόσης, Θεμελίδης, Ευαγγελόπουλος, Δημογιάννης, Αρώνης, Χαζίσας (46′ Ζαχαρόπουλος), Φατσέας (71′ Συμεωνίδης), Σπανός, Λύγκος.