Connect with us

Γ΄ Ε.Π.Σ.Α.

Ο Μαρτέκας αλλάζει τις ισορροπίες και «χαρίζει»… ανόδους!

Published

on

Ο Βασίλης Μαρτέκας είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ελλάδας! Δίχως καμία δόση υπερβολής, η εκτελεστική του δεινότητα είναι ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια και το επιθετικό του «χάρισμα» πραγματικά σπάνιο. Στα 29 του, πλέον, κάθε καλοκαίρι αποτελεί «μήλον της έριδος» για πολλούς συλλόγους, όμως μέχρι στιγμής παραμένει στις μικρές κατηγορίες, καθώς δεν μπορεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να κάνει το βήμα παραπάνω.

Αυτή η κατάσταση ευνοεί, φυσικά, της ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων που τον βολιδοσκοπούν συνεχώς, ώστε να αποσπάσουν τη σημαντική υπογραφή του. Γιατί έτσι; Επειδή είναι ο παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες σε οποιοδήποτε κατηγορία ή ομάδα αγωνιστεί «χαρίζοντας» ανόδους. Το μαρτυρούν εξάλλου και οι επιδόσεις του. Υπογράφοντας στην Κηπούπολη πριν από λίγες ημέρες, οι Περιστεριώτες έκαναν τη τύχη τους, καθώς αν στη Β’ κατηγορία είχε μέσο όρο 25, 7 γκολ ανά σεζόν, στη Γ’ ΕΠΣΑ πού θα σταματήσει το κοντέρ του; Τα στοιχήματα δικά σας!

Για την ιστορία, τις χρονιές 2012-13 και 2013-14 «φόρτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα 24 και 32 φορές αντίστοιχα φτάνοντας στην άνοδο τη δεύτερη σεζόν με τον Πήγασο Πατησίων, ο οποίος μετέπειτα ονομάστηκε Ακάδημος. Την περίοδο 2014-15 μεταγράφηκε στην Ένωση Βοτανικού και έδωσε ακόμα μια άνοδο στο, τότε, συγκρότημα του Μάκη Ντέτσικα αριθμώντας 21 τέρματα, ενώ πέρυσι στα σημεία δεν πανηγύρισε τον προβιβασμό φορώντας τα «κυανέρυθρα» των Πετραλώνων παρά τα 26 «τεμάχια» του. Φέτος, μετακομίζει στο Περιστέρι για την Κηπούπολη και όλοι ανυπομονούμε για αυτά που θα μας παρουσιάσει ο σπουδαίος «πιστολέρο» της Αθήνας.