Connect with us

Κύπελλο Ε.Π.Σ.Α.

Ο Μίλτος Γκόφας, που έχει σηκώσει δυο Κύπελλα ΕΠΣΑ, σκιαγραφεί τον τελικό

Published

on

Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν εκείνο το οποίο κατάφερε να μεγαλουργήσει στον πάγκο της Αγίας Παρασκευής, με τη ‘Σαντα’ επό των ημερών του να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, φτάνοντας από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι την επαγγελματική Γ’ Εθνική.

Η αναφορά μας γίνεται στον -πρώην- προπονητή των μελανόλευκων, Μίλτο Γκόφα, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι θα πει επιτυχημένη πορεία με την Αγία Παρασκευή.

Έχοντας στην τότε ομάδα, διοικητικό ηγέτη τον κ. Σταθόπουλο, ο κ. Γκόφας αναφέρθηκε μέσω δηλώσεων του στον αυριανό αγώνα που αφορά τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

Με δεδομένο ότι έχετε την εμπειρία από τελικούς αφού κατακτήσατε δυο Κύπελλο ΕΠΣΑ, θεωρείτε ότι η Αγία Παρασκευή μπορεί να κάνει την έκπληξη;

Σε έναν τελικό θεωρώ ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Η ομάδα που θα δείξει περισσότερη θέληση θα κατακτήσει το τροπαιο. Νομίζω ότι η Αγία Παρασκευή, έχει αποδείξει ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει πιθανότητες να κατακτήσει το Κύπελλο. Παράδειγμα αποτελεί ο τελικός του Κυπέλλου Πειραιά που έδειξε ότι δεν υπάρχουν φαβορί.

Πολλά παιδιά από τις τότε χρονιές, όπως και οι συνεργάτες που είχα εγω τοτε (οι κ. Κομιανός και κ. Ανδρέοπουλος) μαζι με εμένα θα είμαστε εκεί και εύχομαι να κατακτήσει το τρόπαιο η Αγία Παρασκευή.

Ποιες είναι οι διαφορές, της τότε ομάδας με τη σημερινή;

Σε αυτό το κομμάτι έρχομαι σε δύσκολη θέση γιατί συγκρίνουμε τη δεκαετία που είναι η καλύτερη για την Αγία Παρασκευή. Κατέκτησε δυο Κύπελλα, δυο πρωταθλήματα, ενώ τη στιγμή που προβιβάστηκε από την Α’ κατηγορία στη Δ’ Εθνική κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με 23 βαθμούς διαφορά κάτι που δύσκολα μπορεί να συμβεί και μοιάζει ακατόρθωτο. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά κερδίσαμε και στο Σούπερ Καπ την Ηλιούπολη που είχε ισχυρή ομάδα.

Στη συνέχεια στη Δ’ Εθνική κατακτήσαμε το πρωτάθλημα όντας στην κορυφή από την 1η έως την τελευταία αγωνιστική.

Ευχομαι η ομάδα να βιώσει και πάλι και πάλι καλές στιγμές αρχής γινομένης από το αυριανό ματς.

Τι είναι εκείνο που θα έχεις να θυμάσαι από την παρουσία σου στο σύλλογο;

Όταν μένεις σε μια ομάδα δέκα χρόνια μπορείς να θυμάσαι πολλά. Δυο Κύπελλα, δυο ανόδους, ένα κύπελλο και ένα υπερπρωταθλητή ήταν οι τίτλοι που πανηγυρίσαμε. Νομίζω ότι ο τρόπος που δούλευε η ομάδα, αν και ήταν άλλες εποχές, ήταν εξαιρετικός και γενικά είναι χρονιές που δεν τις συναντάς εύκολα. Ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλους τους τομείς.

Όλα ξεκινούσαν από τον άνθρωπο που μας έδωσε τα εχέγγυα να τα κάνουμε όλα αυτά τον Βαγγέλη Σταθόπουλο.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στον τρόπο σκέψης του αφού οποιαδήποτε στιγμή χρειάζονταν κάτι η ομάδα ήταν αρωγός και δεν στέκονταν εμπόδιο πουθενά, αφήνοντας τον τρόπο λειτουργίας και το αγωνιστικό κομμάτι στο τεχνικό επιτελείο χωρίς να παρεμβαίνει πουθενά. Παράλληλα, η συνεργασία μας ήταν άριστη και κάθε χρόνο βάζαμε ένα λιθαράκι ανεβάζοντας επίπεδο το σύλλογο.